В Украйна може да е назначено ново правителство

Това заяви и.д. премиер Сергей Арбузов
2 фев 2014 09:12, Петя Славова
8
В Украйна може да е назначено ново правителство
Сергей Арбузов. Снимка: БТА

Нов кабинет може да бъде назначен в най-скоро време в Украйна, заяви и.д. премиер Сергей Арбузов в телевизионно интервю, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Подобна стъпка би била правилна, тъй като ще донесе "увереност на гражданите и инвеститорите, а ние се нуждаем от инвеститори", каза той.

На 28 януари президентът Виктор Янукович прие оставката на премиера Микола Азаров и на правителството, което продължава да изпълнява задълженията си. По конституция това може да продължи до 60 дни, припомня БТА.

Във връзка със собствените си планове Арбузов посочи, че ще работи в правителството, "дотогава, докато е необходимо и изгодно за Украйна". И.д. премиер увери, че икономическите показатели не предполагат дестабилизация на валутата. Той допълни, че за подобряване на икономическата и финансовата ситуация трябва да се съкрати срокът за взимане на решение за новото правителство.

По-късно днес украинската опозиция, която получи подкрепата на Запада на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, ще има нова среща на Майдана пред протестиращите.

Очаква се тя да поиска отново оставката на президента Янукович ина правителството и връщане на конституцията от 2004 г., която предвиждаше по-ограничени правомощия за президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 6пилците се броят на есен,а есента не е дошла и всепобеждаващият запад още не е в украйна. Ще почакаш, още не отваряй шампанското! шимпанзе хахахахаха
5
0
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Трият ме тъпите келемета, -- от безсилна злоба. Простъкът е много злобно нещо...Ти им обяднаваш какво означава "мегдан" или "майдан", но *** и простото знае само да злобее...
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички имена, защо са като на Албанците и Чеченците на тия Украинци бре? Площадите им са кръстени с некви османски имена. Ужас
3
2
 
17
 
! Отговори
Гуантанамо преди 10 години
Настояваме Обама да закрие незаконния концлагер в Гуантанамо, да прекрати тоталното подслушване и следене на хората в цял свят и да спре жестоките убийства, без съд, с безпилотници, на жителите на цели села в Пакистан и Афганистан!
2
1
 
7
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
Прочиташ заглавието, споменаваш с "добро" целия род по женска линия на неграмотния списувател и надолу в текста не ти се поглежда. Ето такива са джурналистите в България.Не "може да е", а "може да бъде" трябваше да напишеш...
1
3
 
5
 
! Отговори
Кузмов преди 10 години
може , ама надали :)