Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова Кличко
Обновена: 18 фев 2014 18:48 | 18 фев 2014 17:53, Елка Василева
142
Петима цивилни и двама милиционери са загинали в Киев
Снимка: Reuters

Украинските власти спряха движението на метрото в Киев, а части на милицията за борба с безредици се приближават към площад "Независимост" - център на антиправителствените протести от близо три месеца, предаде Франс прес.

Всички станции на метрото са затворени, заяви говорителка на киевското метро.

Още по темата

Пътната полиция е блокирала входните артерии на Киев. От три-четири ленти е отворена една, пътните полицаи спират автобусите, камионите, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки телевизия.

В улиците около площад "Независимост" се забелязват командоси от специалните части "Беркут". Демонстрантите укрепват барикадите и събират павета.

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова опозиционният лидер Виталий Кличко, цитиран от Франс прес. "Молим жените и децата да напуснат Майдана. Не можем да изключим нападение на силите на реда", заяви той пред протестиращите, събрали се в центъра на Киев, докато изтичаше срокът на поставения от властите ултиматум.

"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.

В масовите прояви на насилие в Киев са загинали петима цивилни, заяви говорителка на милицията без повече подробности.

Лидерите на опозицията носят лична отговорност за новото изостряне на противопоставянето, а действията им поставят под заплаха гражданския мир и бъдещето на Украйна. Това заяви украинският и.д. министър на правосъдието Елена Лукаш, цитирана от ИТАР-ТАСС.

 "Протестът, който вчера бе обявен от опозицията като мирна акция, започна днес като открито противопоставяне с екстремисти. Опозицията пренебрегна призивите на президента и лидерите на ЕС, САЩ и Русия за мирно решаване на конфликта", каза Лукаш. Тя добави, че работната група по търсене на изход от политическата криза в Украйна настоява за прекратяване на ескалацията на конфликта и въоръженото противопоставяне и призовава за незабавни преговори.

Полковник от милицията каза в предаване на живо по парламентарния канал "Рада", че двама милиционери са били убити в днешните сблъсъци в Киев. По думите на неназования офицер единият милиционер е бил прострелян с пистолет "Макаров", а другият - с автомат "Калашников", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Antishop преди 10 години
"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.***A vie ne se konfrontirate i ste za mir, no s Makarov, Kalshnikov i kokteil ***...
114
5
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Най-красивото от всичко е, че навсякъде се говори на "украинськая мова", а не на поганския москальски диалект. Това е музика за ухото.
113
0
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ЛИПСВАТ ТИ ХУБАВИТЕ ХОРА СЪС КОИТО МОЖЕШ ДА ОБМЕНИШ НЯКОЯ И ДРУГА СЛАДКА ПРИКАЗКА. ПОСЕЩАВАЙ НИ ПО-ЧЕСТО ТУК И ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАШ ДОСТА ПО-ДОБРЕ ЗАЩОТО ИМА ДОСТА УНИКАТИ МЕЖДУ НАС! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ И КАКТО ВСЕКИ ГУРБЕТЧИЯ КОГАТО ТЕ ПОДГОНИ НОСТАЛГИЯТА КОМЕНТИРАЙ КОЕТО ТЕ ВЪЛНУВА!
112
0
 
6
 
! Отговори
Nitrosnow преди 10 години
до 119Евала това трябваше някой да го напише!!до 120Много сте прав г-н Христов.Аз напуснах България защото съм слаб характер и отдаден на вещите :( Да сега живея добре (финансово) но.. не ми е добре нещо все пак ми липсва
111
1
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Българин МЕРСИ ЗА ПОВИШЕНИЕТО НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА 75 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО МЕЖДУ КОИТО ЕСТЕСТВЕНО СЪМ И АЗ ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМАМЕ ДО КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ КОЙТО НАБЛИЖАВА МАЙ СЪС СТРАШНА СИЛА ПОДОБЕН ДЪРЖАВНИК КАТО БАЙ ТОШО.
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие 14 годишните що не се съберете в някой друг сайт или форум за детски игри и да спрете да пишете простотии на теми за възрастни?
109
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видяхте ли как се прави протест като хората бе, пишман български ***? От сутринта са започнали да се бият с ченгетата тия и сега се засилва съпротивата им в този момент и не се знае докъде ще доведе. Вече 12 часа са на площадите и хвърлят камъни, павета ракети коктейли *** бомбички...... Вече 12 часа че може би и повече.
108
2
 
4
 
! Отговори
Толоконникова преди 10 години
Смърт на комунизма - свобода на проституцията!
107
5
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Тодор Христов:Не си ли Тодор ЖИВКОВ, тъпько?
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова бомбички и ракети няма в цяла България, колкото се изсипаха до този час в Киев. Милиони!
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не мога да разбре само едно- ако ще подават оставка, да я подават, ако не- да ги смачкат тия скапаняци по улиците ,защото с всяка изминала минута съсипват красивата си столица.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напрежението се покачва! В момента е истински АД в Киев!
103
1
 
24
 
! Отговори
Украинка преди 10 години
Никога повече Путин! Русия е смъртният враг на хомосексуализма, педофилията, инцеста и проституцията. С което Русия е и смъртният враг на Евро-атлантическите ценности.
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментарите и си мисля: "Абе днес дали има промоция на алкохола в BILLA"?????
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еееее, сетихте се веее да заиграят водните струи като щяха да ви запалят задниците вече.
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето ТАКА се прави!Военно положение и РАЗСТРЕЛ за превратаджийте.Браво на украинците!
99
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 103Аз съм Украинец. И все още живея в България, заради Европейския съюз. На теб ти препоръчвам да поживееш в Украйна 3 месеца. И после пак да си поговорим за европейския съюз.
98
1
 
6
 
! Отговори
Трансплантолог преди 10 години
В законодателството на Западните индустриални държави все още липсва адекватна реакция на развитието в трансплантологията и гражданските войни остават единствена алтернатива за набавяне на донори на органи.
97
2
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 101 Еми ако е така,то в Естония,Литва,Латвия,Финландия е трябвало да има граждански воини и т.н.,ама е нямало. Стига се до граждански конфликт,щото има едни други ,купили Алякска от Русия,които се месят навсякъде и се мислят за много важни.Нещата се обърнаха.В последните години,където стъпят САЩ и НАТО,мир няма. Примери мога да ти дам спокойно,единия е наша западна съседка. Спрете с разните там истини,от преди 30 години,че му омръзва на човек
96
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 103Застреляи ся москал