Трима убити и 150 ранени в Киев

Москва обвинява Запада за връщането на насилието в Украйна
Обновена: 18 фев 2014 15:27 | 18 фев 2014 15:27, Елка Василева
154
Трима убити и 150 ранени в Киев
Снимка: Reuters

Трима души са убити при стрелба в Киев и най-малко – 150 ранени, от които 30 тежко, по време на насилието, което избухна днес в Киев между опозиционери и милиционери от звеното за борба с безредиците, предаде Франс прес, като се позова на данни на опозиционна медицинска служба.

На един от тежко ранените беше ампутирана ръка, други имат черепни травми и рани по ръцете и краката, дължащи се основно на шумови гранати.

По-рано днес милицията съобщи за 37 ранени.

Още по темата
Завръщането към насилието в Украйна е резултат от политиката на западните страни, които насърчават ескалацията на напрежението, се посочва в изявление на руското министерство на външните работи, цитирано от световните агенции.

"Това, което става сега, е пряк резултат от политиката на снизходителност на западните политици и на европейските структури, които от началото на украинската криза си затварят очите за агресивните действия на радикалните сили в Украйна, като насърчават по този начин ескалацията и провокациите срещу законната власт", се посочва в документа, цитиран от Франс прес.

В изявлението руското външно министерство призовава украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи траен диалог с властите, чиято цел ще бъде изваждането на страната от дълбоката криза, предаде Ройтерс.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
4
 
! Отговори
papata преди 10 години
бравоянукович,браво юнаци бой по западните мекерета,няма слава за Украйна ,има слава само за Русия....
112
0
 
5
 
! Отговори
КЛИЧКО СЕ СКРИ преди 10 години
абе вие не гледатели ДИРЕКТНО ОТ КИЕВ- *** СА ИЗБИТИ И ВСИЧКО В ЦЕНТЪРА Е СПОКОЙНО ПРАВИ СЕ РАЗЧИСТВАНЕ - ПОГЛЕДНЕТЕ ДИРЕКТНИТЕ КАДРИ ВСИЧКО Е СПОКОЙНО ТИЯ ОТ МЕДИИТЕ ВИ ЛЪЖАТ И ВСЯВАТ ЛЪЖЛИВА ПАНИКА. МАЙДАНА СЕ РАЗЧИСТВА С ФАДРОМИ ГЛЕДАЙТЕ НЯМА БАРИКАДИ И ***. КЪДЕ Е КЛИЧКО НЯМА ГО НА МАЙДАНА И ГО ИЗДИРВАТ ЗА ТЕРОРИЗАМ. ЩЕ ОДИ ПРИ ТИМОШЕНКО В ЗАТВОРА И НЯМА ДА СЕ СРЕЩНЕ С НАШИО ШАМПИОН. СОРОС МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА. ЛЪЖАТ ПО ВЕСТНИЦИ И ТЕЛЕВИЗИЯ. ИДАТ КАЗАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ ОТ ДОНБАС
111
0
 
12
 
! Отговори
Профет Муамет преди 10 години
Крайно време е и турция да се освободи от това злобно, примитивно, мюсюлманско робство!
110
1
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Тия май викат свобода,ама не знам каква свобода ги очаква Пуснаха и водните оръдия
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Битката по света е за контрол над ресурсите и пътищата за разпространението им.Така както винаги е било.А ресурсите в момента са в евразия-русия и китай-петрол газ редки метали,хора.Украйна е само част от пъзела.Нищо ново под слънцето.Така е било,така и ще бъде-различни са само за имената.Жалко за невинните хора в украйна
108
1
 
7
 
! Отговори
Гец преди 10 години
Убитите са двама милиционери-застреляни - единият в гърдите, другият във врата и един охранител при запалването на сградата на управляващата партия.
107
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо тогава плюехте по Дянков, че не ви давал да ядете/серете повече? Трябваше да му благодарите.
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Откъде тези бойни снаряжения?? Америка ли им ги даде? Изглежда наистина ужасно.
105
1
 
10
 
! Отговори
морски преди 10 години
До 109 .......Света няма спомен ООН де упълномощавал САЩ да напада Югославия.
104
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 109 от славянинмвф се командва от европеец уважаеми
103
0
 
6
 
! Отговори
До 109 преди 10 години
Болни мозъци като теб могат да бълват само болни мисли а с болен човек не е хубаво да се подиграваме ЛЕКУВАЙ СЕ ПРИЯТЕЛЮ РЕАЛНОСТТА ТЕ ОЧАКВА :)
102
1
 
1
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Киев в момента youtube/watch?v=MoiX6-KuHJM
101
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ никога не са се "намесвали", а са изпълнявали резолюции на ООН. Тоест, другите държави са им делегирали права да разрешат някой заплетен случай със сила. Така навремето европейските Велики сили са упълномощили Руския император да принуди турците да ни дадат автономия. Само просташката руска пропаганда нарича това намеса, завоевателни войни или колонизация, а собствените си намеси - освобождение.
100
5
 
12
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До lol do neni4a Може да съм бос,ама ти си кух. Няма смисъл да продължавам да споря с подобни като тебе. Та САЩ в никакъв случай няма да се намесят,просто им е ясно,че ще им строшат зъбките и ще заскимтят.Имат си предостатъчно проблеми ,просто няма да уцелят жертвата си.Ако не ти е ясно,Украйна не са като талибаните или Ирак и т.н.,така че хайде успокой малко топката,че ще получиш удар .И моля те,спри да зяпаш малко хамерикански филми ,че са ти промили съвсем главата
99
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китай има някаква тежест в света само защото САЩ още не са фалирали. Така икономическата компонента малко от малко ги изравнява. Ако фактора икономика изчезне, Китай остават голи срещу 11-те самолетоносача на САЩ.
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента ми прави впечатление един човек от опозицията със синьо яке говори силно пред тълпата, а няма никаква реакция от протестиращите- сякаш говори на себе си. За пореден път се убеждавам, че тази *** по площадите е излязла с цел да си направи шоуто на пияна глава, а такива като този да извлекат от това ползите за себе си. От 2- 3 хиляди човека се чуват десетина ръкопляскания и толкова възгласи. Смешна и жалка история
97
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
я кaжи колко е китaйския и руския БВП и го срaвни с " кaнтaрa" нa Aмерикaнския БВП??? излaгaш се ***
96
5
 
2
 
! Отговори
lol do neni4a преди 10 години
Виждам, че си крайно бос в икономическата среда и плещиш някакви глупости, за това ще ти обясня простичко ситуацията с американския дълг. Няма как китай да държи американски ценни книжа на стойност трилиони долари и да каже "край, писна ни фалираме ви". Това е все едно, китайчето дето сглобява айфона да фалира apple. Понял?
95
4
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До neni4a продължение Та БВП на САЩ през 2013 г е 16 трлн 724 млрд $ А дълга им е ,както бях писал 16,7 трлн. долара Та,както ясно се вижда,САЩ са на кантар. Те затова и не водят никакви воини де. А и още един факт,че през 2013 година ,си затвориха цялата администрация за кратък период,поради неприед бюджет. Та в момента "супер-силата" САЩ топките им са на менгемето,а китаиците,само и чакат да го затягат.
94
3
 
2
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
a ти предстaвяш ли си БВП 16.7 трилионa$, ЩAТСКИЯ ДЪЛГ Е ВЪТРЕШЕН ГЛAВНО КЪМ ФЕД!