От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината

Евросъюзът планира санкции и оръжейно ембарго за Украйна
Обновена: 20 фев 2014 16:42 | 20 фев 2014 16:42, Елка Василева
106
От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината
Виктор Янукович. Снимка: БТА

Министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша са предложили на украинския президент Виктор Янукович да съкрати своя мандат до края на годината. Срещата в Киев бе прекратена, предаде полската държавна информационна агенция ПАП, цитирана от ИТАР-ТАСС.

По-късно днес министрите на външните работи от ЕС се събират на извънредна среща в Брюксел за ситуацията в Украйна. Външните министри на Франция, Германия и Полша ще докладват на своите колеги за резултатите от посещението си в Киев.

Още по темата
Проектоизявление на министрите на външните работи от Европейския съюз подкрепя налагането на санкции на отговорните за смъртоносното насилие в бившата съветска република, както и на оръжейно ембарго за страната. Представители на ЕС обаче предупредиха, че текстът подлежи на промени и окончателното решение ще бъде взето от външните министри по-късно през деня.

Европейски дипломати, пожелали да запазят анонимност, уточниха, че ако решат да наложат санкции, министрите на външните работи на 28-те няма да посочат конкретни хора, предаде ДПА.

Вместо това министрите ще определят критерии за включване на физически и юридически лица в "черния списък". Потенциалните обекти на санкции ще може да бъдат идентифицирани много лесно с помощта на персонала на представителството на ЕС в Украйна.

Източноевропейски дипломат обобщи пред ИТАР-ТАСС, че всички страни членки на Европейския съюз подкрепят приемането на решителни мерки, но не могат да се споразумеят какви точно.

Евентуалното решение за налагане на санкции трябва да бъде взето с единодушие, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
15
 
! Отговори
ВИЖ СНИМАКАТА! преди 10 години
ТОЧНО ТАКА ИЗГЛЕЖДА ЕДИН РУСКИ БОЛШЕВИШКИ ТРУП!ТОЗИ ВЕЧЕ Е СВЪРШЕН!!!!!!!!
92
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, подавай оставка!!
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За всеки един западен европеец славяните са втора ръка хора, аборигени с робски менталитет.И така функционира - разделяй и владей.А България така иши иначе вече я няма. Стана (и то само с обещания) 27 васал на Брюксел. Без право на глас, но с членски внос.Колкото България, Югославия, Ирак, Либия, Централна Америка ги оправиха американците, толкова и Ооокраинците ще получат - един голям отзад.
90
5
 
16
 
! Отговори
НЕМА СТРАШНО! преди 10 години
войната --както казват ---Е ЕПИЧНА!!!!ОСОБЕННО ЗА ЗАГИВАЩИЯ КОМУНИСТ!!ОТИВА СИ ЕДНА ЦЕЛА ЕРА ---ОТ К!ОМУНИСТИЧЕСКИ ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ!!!!ИМА ВРЕМЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ---ИМА ВРЕМЕ И ДА СЕ МРЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
89
0
 
18
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
За пореден път сме близко до световен конфликт.И опозиция и управляващи погазват ценности,под натиска на провокации целящи международен конфликт.И проблема не е в Путин,Меркел,Обама.....Геополитически интереси по отношение на Украйна няма как да са възела на този проблем....Проблема е че има сили ,които съзнателно тласкат човечеството към големи войни.Дори и в 21 век има нагласа,войните се използват като средство за решаване на икономически и демографски проблеми.Честито...
88
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще се подпиша с твоята кръв ....червена и комунистическа!
87
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 97Подпиши се с името си! То е Гьобелс!
86
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 92Ами хайде няма да обграждаме с тел границата. за да могат каналджии като теб да напълнят България с арабески и ***. Няма да ограждаме с тел за да можеш ти да си въртиш мръсния си бизнес. А от нашия джоб ще изтичат пари за бежанските убежища и издръжка.
85
2
 
26
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Еврогейовете , *** и феновете на гамбургерите отново изпълзяха от Ада .
84
2
 
22
 
! Отговори
тези които преди 10 години
нямат желание да дават пара а искат да цоцат, тези които ако си хвърлеш фаса на не место те закопчават в дрънголника, тези които ако говориш на високо викат полиция, тези които смятат че ако извадиш воден пистолет срещу ченге трябва да бъдеш разстрелян , ТЕЗИ СЪЩИТЕ ДАВАХА НА АЛБАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ КОРДОНИ В МАКЕДОНИЯ И СПРЯХА МАКЕДОНСКАТА ВОЙСКА ЗАЩОТО НДЕ МОЖЕЛО СРЕЩУ ТЕРОРИСТИ ДА СЕ ХОДИ С ТАНКОВЕ, ТЕЗИ СЪЩИТЕ ОПЕКАХА СРЪБСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, ЗАЩОТО БИЛИ МОЗЪК?? СЕГА НАРЕД Е УКРАЙНА И ПОСЛЕ КОЙ???
83
0
 
15
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ДУМАТА Е УСТРОЙВАТ, ИЗВИНЯВАМ СЕ!
82
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 73ти освен глуповaт си и нaгъл, хaйде викaш дa " отидем" зa 10 тинa г. в мAтничaрския aзиaтски Союз, aми хaйде и ДС дa възтaновим и грaницaтa с тел и мини дa обиколим и Белене, куциaн пaк дa отворим и тaм " врaговете руски" нa свинете дa дaдем, хaйде, хaйде aмa НЕ! и твоя " естествен съюзник" зa мен е врaг, кaкто Зaпaдa зa тебе! тъй че, aко обичaш не дрaзни с тролските си русизми молим!
81
2
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До за Тодор Христов МОЖЕ ДА СИ ПРАВ НО ТОГАВА ИЗЛИЗА ЧЕ ЕВРОГЕЙЦИТЕ КОИТО СТЕ ПРАВИЛНО ФОРМИРАНИ ВЪВ КРАДОКРАТИЧНИ ПАРДОН ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ СТЕ ВЕЧЕ РЕДКИ ПТИЦИ ВЪВ БЪЛГАРСКАТА ФАУНА ПОНЕЖЕ ОБЯВЯВАТЕ ПОНЕ 75-80 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЗА ***! ВИЕ САМИТЕ ЗАДАВАЛИ ЛИ СТЕ СИ ВЪПРОСА КАКВИ СТЕ, СЪС КОГО СТЕ И ЗАЩО? НИЕ НЕ СМЕ РОДООТСТЪПНИЦИ И ИЗМЕННИЦИ КАТО ВАС И ЗА МИЛИОН $ НА КАЛПАК СЪМ СИГУРЕН ЧЕ НЯМА ДА УСТОИМ ПОДОБНА КАСАПНИЦА КАКВАТО УСТОЙВАТ ПРОСТИТЕ ГАЛИЦИЙСКИ ВУЙКИ ДНЕС В КИЕВ, А ВИЕ?
80
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До за 76 neni4aДосега сме нямали руски военни бази и руски военни части на територията на България,а сега имаме американски военни бази и военни части. При това не ни плащат нищо, както на Гърция и Турция примерно. Ползват си ги на аванта братушките американци.
79
0
 
22
 
! Отговори
varg преди 10 години
Нищо не остана от Великата Германия на Адолф Хитлер напълниха я с турци и слаботелесни ***.Но аз съм великият пророк на новият свят и казвам,че това отново ще се върне.Колелото се върти не го забравяйте това никога.
78
1
 
25
 
! Отговори
лудия преди 10 години
83 ако това което беше обещано от европа да се случи и да имаме работа и високи заплати хората нямаше да плачат за времената в който имахме икономика и руските пазари. кумонисти са тормозили семеиството ми но предпочитам да се върне кумонизма и да имам работно място с което да мога да си плащам сметките вместо да съм безработен електотехник които се мъчи да си намери работа като продавач ,че само това съм намирал през годините !
77
5
 
17
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До за 76 neni4a Злините си ги правим ние. А всички други само се възползват. Точно в момента украинците решават,дали да са бедни и с перспектива или гладуващи. Путин най-малкото освен да разцепи държавата,ще им спре газта.А за охлювите дето си мислят,че е невъзможно,да помислят пак.Ей тей,както смятате руснаците за прости,ей тей са се подсигурили,хем да си продават газта(с малки неудобства) ,хем да е*ат майката на тия неонацисти.Пишете Газопроводи в европа в гугъл и ще ви стане ясно
76
4
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 10 години
Минусите само доказват че коментара на "*** народ и тва е" е много правилен!
75
2
 
26
 
! Отговори
И преди 10 години
Втора Сирия финансирана от САЩ И ЕС !!! Мирни протестиращи с АК-47 и пистолети а коктейла *** го имат за добър ден !!
74
13
 
19
 
! Отговори
Прост народ и тва е преди 10 години
Тук коментарите се пишат само и единствено от Путинофили или казано друго яче Путювци Дано съвременният Сталин да ви уважи както вие го уважавате.... безмозъчни същества. Взимайте си багажчето и отивайте в майка Русия, оставете България на Българите!