От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината

Евросъюзът планира санкции и оръжейно ембарго за Украйна
Обновена: 20 фев 2014 16:42 | 20 фев 2014 16:42, Елка Василева
106
От ЕС предложили на Янукович да се оттегли в края на годината
Виктор Янукович. Снимка: БТА

Министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша са предложили на украинския президент Виктор Янукович да съкрати своя мандат до края на годината. Срещата в Киев бе прекратена, предаде полската държавна информационна агенция ПАП, цитирана от ИТАР-ТАСС.

По-късно днес министрите на външните работи от ЕС се събират на извънредна среща в Брюксел за ситуацията в Украйна. Външните министри на Франция, Германия и Полша ще докладват на своите колеги за резултатите от посещението си в Киев.

Още по темата
Проектоизявление на министрите на външните работи от Европейския съюз подкрепя налагането на санкции на отговорните за смъртоносното насилие в бившата съветска република, както и на оръжейно ембарго за страната. Представители на ЕС обаче предупредиха, че текстът подлежи на промени и окончателното решение ще бъде взето от външните министри по-късно през деня.

Европейски дипломати, пожелали да запазят анонимност, уточниха, че ако решат да наложат санкции, министрите на външните работи на 28-те няма да посочат конкретни хора, предаде ДПА.

Вместо това министрите ще определят критерии за включване на физически и юридически лица в "черния списък". Потенциалните обекти на санкции ще може да бъдат идентифицирани много лесно с помощта на персонала на представителството на ЕС в Украйна.

Източноевропейски дипломат обобщи пред ИТАР-ТАСС, че всички страни членки на Европейския съюз подкрепят приемането на решителни мерки, но не могат да се споразумеят какви точно.

Евентуалното решение за налагане на санкции трябва да бъде взето с единодушие, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
21
 
! Отговори
лудия преди 10 години
да 71 пиши на кирилица езика който сме дали на 1/4 от света. или толкова си зависим от американските си господари,че им пишеш на езика.ако можеше да сме задължени да е на англиски писането за такива като теб ще е най-добре! самоче докато има свободни не колонизитано от америка страни с измисления им евро съюз ще има и кирилица и български и надежда за България да се освободи от колонялните господари и да се върне производството и работните места!
72
1
 
20
 
! Отговори
цру преди 10 години
Мосадък е демократично избран за министър -председател на Иран от 1951 до 1953, когато бива свален с държавен преврат, дирижиран от Централното разузнавателно управление на САЩ (Операция Аякс, ръководена от един от внуците на президента Теодор Рузвелт - Кърмит Рузвелт - р. 1916 г.).
71
1
 
18
 
! Отговори
цру преди 10 години
В миналото агенти на ЦРУ са заявявали, че повечето документи във връзка с преврата срещу Мосадък са били унищожени през 60-те години на миналия век. Изследователите от АНС обаче са успели да получат достъп до декласифицирани от ЦРУ документи, съдържащи пропагандни материали, подготвени от агенцията с цел очернянето на тогавашния ирански премиер, се казва в комюникето.
70
0
 
19
 
! Отговори
цру преди 10 години
"Централното разузнавателно управление на САЩ е стояло зад държавния преврат в Иран през 1953 г." Това е изводът, който се налага след като наскоро бяха разсекретени документи от Архива на националната сигурност на САЩ. Макар че отдавна се предполагаше американското участие в свалянето на Мосадък, "това е първият случай, когато ЦРУ признава официално, че е помогнало за планирането и осъществяването на преврата", посочва АНС, изследователски център с нестопанска цел, свързан с Университета "Джордж Вашингтон".
69
2
 
24
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 69 Е какво виждаме. Хайде,като сте толкова смели,тръгваите да убивате полицаи,нямате грижи. Ta докато си правите "революцииката",Турция спокойно ще си анексира част от територията ни. Народа е казал,двама се карат ,третия печели. А който и да дойде на власт ,просто ще констатира фактите.
68
7
 
17
 
! Отговори
За Тодор Христов преди 10 години
....що не влезеш на май....ата си у....п..ата ,бе мръсен комунистически ***...?
67
4
 
22
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен69 ЖАЛКО АКО ОЩЕ НЕ СИ РАЗБРАЛ, СТРАДАМЕ ЗАЩОТО СМЕ ВЪВ ВРАЖЕСКИЯТ ЛАГЕР-НАТО И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ИМАМЕ БАЗИ НА ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ. ДАЙ ДА ВЛЕЗЕМ ЗА 5-10 ГОДИНИ В МИТНИЧЕСКИЯТ СЪЮЗ И ПОСЛЕ СЪС РЕФЕРЕНДУМ ДА РЕШИМ КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ? НО ТОВА НА ТВОЯТА ПРОДАЖНА ЕВРОГЕЙСКА *** НЕ Й ОТТЪРВА ЗАЩОТО НИ ВКАРАХА ЕВРЕЙЧЕТО ПАСИ ,,МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО'' И ДРУГАРЧЕТАТА КРАДЦИ ОТ СДС БЕЗ НИКОЙ ДА НИ ПИТА ВЪВ ЛАГЕРА НА ВРАГА КЪДЕТО ВИЖ КОЛКО НИ БРЪСНАТ ЗА СЛИВА,НЕ САМО НАС НОИПОЛИТИЦИТЕНИ
66
4
 
16
 
! Отговори
asd преди 10 години
DObre che e EU tapanari ina4e dosega bg da e okradena do kapka i da sme wpolujenie kato Ukraina ,aman ot primati tuka
65
1
 
18
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До до Галя ВЕЧЕ ПИСАХ КОИ СА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ТЕЗИ КОИТО СЪС ГРЕШНИТЕ СИ И КОРУМПИРАНИ РЕШЕНИЯ НИ ВКАРВАТ ВЪВ КОНФРОНТАЦИЯ СЪС ЕСТЕСТВЕНИТЕ НИ СЪЮЗНИЦИ.ОТ ТОВА СТРАДА БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА, ИЛИ ВИКАШ: ,,НИЩО НА МЕН ДА МИ Е ДОБРЕ ПЪК БОЛИ МЕ САЙДЕРА ЗА ДРУГИТЕ''! ТАКА ЧЕ СИ СБЪРКАЛ АДРЕСА ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ-ТЪРСИ ГИ НА ДРУГО МЯСТО!
64
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русофилскa простотия:1. щом е зa рaшa суверинитетa е нaпълно излишнЪй, но aко стaне думa зa ЕС, сa първи " aнтиглобaлисти"!2. срещу руските МОНОПОЛИ В ЕНЕРГЕТИКAТA НИ НИ ДУМA, НИ СТОН, AКО И ТЕ ДA СA глaвния грaбител нa бг. нaродa- гaз, бензин, дизел, нефто продукти, електричество.3. нaродa стрaдaл от ЕС, a не зaрaди политиците ни с петолъчки нa челaтa и еврaзийски кочини в глaвaтA!!!Aмaн от вaс бе руски ***, идете си докaто е време, щото виждaте Укрaйнa!
63
3
 
20
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До CrossFire А АЗ МИСЛЯ МОЙ ЧОВЕК ЗАРАДИ ТАКИВА КОНФОРМИСТИ КАТО ТЕБ 80% ОТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ НЕ Е ДОВОЛНО ОТ КАЧЕСТВОТО СИ НА ЖИВОТ ПОНЕЖЕ ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ НИ ОБЪРНАХА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ В ИСТОРИЯТА НИ СРЕЩУ ЕСТЕСТВЕНИТЕ НИ СЪЮЗНИЦИ И /ВМЕСТО ДА НИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО НОРМАЛНО Е ДА СИ ГЕЙ ИЛИ ДА ПРАВИШ СЕКС СЪС РОДНИНИТЕ СИ НОВИТЕ НИ ГОСПОДАРИ ОТ ЕС/ ТЕ СА СЪС ОСНОВНА ВИНА ГАЗТА ЗА БЪЛГАРИЯ ДА Е 510$ А НЕ ТОЧНО ТРИ ПЪТИ ПО-ЕВТИНА КОЛКОТО Е АКО СИ ГЛЕДАХМЕ ИНТЕРЕСИТЕ В МИТНИЧЕСКИЯТ СЪЮЗ!
62
2
 
23
 
! Отговори
лудия преди 10 години
какво в парти центъра да няма работни места на 4ти км. че нещо не си намирам работа? 61 какво хубаво видя от европа нови работни места,нови заводи,запалти по 2-3 хиляди евро? че нещо няма нищо от това! де навремето да имаше политици като янукович и в българия да ни спрат от тая еврогрешка дето ни я натресоха *** на мони паси
61
4
 
17
 
! Отговори
do CrossFire преди 10 години
ТИ ЩО НЕ СИ ВЗЕМЕШ 1 БИЛЕТ ЗА ТУРЦИЯ
60
1
 
20
 
! Отговори
до 35 преди 10 години
Не, онези другите избиват собствения си народ и си рушат държавата и то за солидни пари от запада! Запада много добре знае че всеки долар вложен в преврат, революция или разруха на някоя държава, после се възвръща десетократно!
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До CrossFireА ти пък трябва да получиш еднопосочен билет за ГУАНТАНАМО, американския затвор в Куба.
58
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТУКА МНОГО СЕ ПИШЕ И СЕ ДАВА КОМЕНТАРИ ЧЕ ПРОТИВНИЦИТЕ НА АМЕРИКА И ЕВРОПА СА ЧЕРВЕНИ,КУМОНИСТИ КУМОНИСТИТЕ СА В USA I EU ДЕЦАТА ИМ ВНУЦИТЕ ИМ С КРАДЕНИТЕ ПАРИ НА БАЛГАРСКИЯТ НАРОД
57
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до лудия, ти си зa 4- ти километър, под 24 чaсов нaдзор!
56
9
 
19
 
! Отговори
CrossFire преди 10 години
До ГаляА аз мисля, че е крайно време такива като теб и Тодор да получат еднопосочен билет за Сибир и там да си се оправяте с *** колкото си искате. По света антиглобалистите се борят за по-голям суверенитет. В България са готови с радост да продадат страната си на Русия.
55
7
 
29
 
! Отговори
лудия преди 10 години
ало американските *** сложете си лика като мен на коментарите! не че съм мн красив :) та санкции за украина ,а за европа ,че и в европа се бият протестиращи? ами за америка дето им плаща на тия по площадите за да превземе и колонизира света? аз от тоя евросюз ниюо хубаво не видях за България,все по бедни сме и все повече безработни и закрити предприятия и малки магазини за сметка на голями ниско платени вериги.в украина политиците спасяват държавата си от същото!
54
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А аз пък предлагфам на Жозе Дурао Барозу да се оттегли от поста и въобще от политиката. по време на неговото председателство една страна член на ЕС е в бедствено икономическо положение от 5 години насам. А Барозу нищо не прави за развитието и. Да подаде оставка и Дейвид Камеран заради расисткото си отношение към българските емигранти работещи на острова.ПРЕДИ 2-3 ГОДИНИ ИМАШЕ ПОДОБНИ БЕЗРЕДИЦИ В ЛОНДОН.АНГЛИЙСКИТЕ СЪДИЛИЩА РАБОТЕХА ПО 24 ЧАСА. ПОЛИЦИЯТА ВОДЕшЕ ПРОТЕСТЪРИТЕ В СЪДА И ОТТАМ В ЗАТ