Партията на регионите: Отговорен за жертвите е Янукович

Турчинов прекъсна работата на парламента, хазната на Украйна била празна
Обновена: 23 фев 2014 15:15 | 23 фев 2014 15:15,
221
Партията на регионите: Отговорен за жертвите е Янукович
Снимка: БТА

Отговорността за събитията в Украйна и за човешките жертви при уличните стълкновения се носи от Виктор Янукович и близкото му обкръжение. Това се казва изявление на парламентарната група на Партията на регионите, направено днес на пленарно заседание във Върховната рада, предаде ИТАР-ТАСС.

"Сега Украйна преживява един от най-сложните и трагични периоди от своята история. Страната се оказа измамена и ограбена, но това е нищо в сравнение с мъката, с която се сблъскаха десетки украински семейства, загубили свои близки. Украйна бе предадена. Цялата отговорност за това пада върху Виктор Янукович и неговото най-близко обкръжение", се казва в декларацията.

По-рано днес бе съобщено, че във Върховната рада е регистрирано проекторешение за забрана на Партията на регионите, от която произхожда Янукович, и на Комунистическата партия на  Украйна. Предложението е внесено от независимия депутат Олег Ляшко.

По-късно председателят на Върховната рада на Украйна Олександър Турчинов прекъсна работата на парламента за днес и обяви, че тя ще се поднови утре.

Още по темата
 Турчинов обясни прекъсването с необходимост "да се проведат консултации за съставяне на коалиция, както и да се изработят законопроекти". На днешното заседание на радата Турчинов засегна и темата за икономическото състояние на страната. Той заяви, че ситуацията в икономиката на Украйна е катастрофална и посочи, че в хазната няма "никакви средства".

По-рано днес украинският парламент възложи на новия си председател  Олександър Турчинов временно да поеме президентските пълномощия, предаде ИТАР-ТАСС.

Турчинов, който е от партия "Баткившчина" на Юлия Тимошенко, каза, че основната задача на депутатите сега е да бъде създадено ново парламентарно мнозинство и правителство на народното доверие.

Той възложи на парламентарно представените партии незабавно да започнат консултации за създаването на ново парламентарно мнозинство и правителство, като разпореди това да стане в срок до 25 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
ОТ ФИНЛАНДИЯ - С ЛЮБОВ ! :)
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Влaсттa нa еднa стрaнa получaвa легитимaция ОТНОВО ОТ СВЕТОВНAТA ОБЩНОСТ другaрю ненич! Скоро ще рaзберем дaли тя виждa влaсттa в Киев, кaто " метежници", aз се съмнявaм в товa! Именно от междунaроднaтa общност идвaт и гaрaнциите зa териториaлнaтa цялост нa всякa еднa държaвa! Тези фaнтaзии зa руски сепaрaтизъм нямa дa се случaт, зaщото тези, които го зaпочнaт ще бъдaт поредните бити aгресори, терористи, или кaкто искaш ги нaречи. Ето ти Кaвкaз, тaм дори руснaците сa голямо мaлцинство, но сa в Р
101
1
 
1
 
! Отговори
речника преди 10 години
Има само едно Откровение и без него сме в тъмнина и невежество.Колкото до теософския речник...сатанистката кабала е в основите на новата световна религия .Eдно Откровение,един Господ Спасител е Исус Христос.T
100
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички противници на Русия да лапат маркуча на обама
99
2
 
3
 
! Отговори
tuuutt преди 10 години
явно и при тях е така ... след комунистическо управление е като след бомбардировка ... историята го потвърждава
98
13
 
4
 
! Отговори
соросоид преди 10 години
SKORO I V RUSIA !!!Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)))
97
4
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 108 Покритието е,че миналото лято администрацията им беше пратена принудително в отпуск.....защото нямаше пари да им се плаща. Та ,като ще цитираш цифри поне бъди точен. Украйна е 44 млн а само руснааците са над 7млн. около 17% Виждаме колко го спазват закона издаден от Киев. Кой ще ги приеме насериозно тия бе? Не са променили конституцията щото няма подпис на Янукович,Не се е подписвал в никакъв документ за оставка . Според всички правила,тия майданц са метежници.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
102 aз нaписaх коментaрa и не съм нито ***, нито вися "непрекъснaто" във форумa, тролa си ти 102, зaписaл си го с тъпотaтa си в собственото си мнение! ти си болен човече, сaтaнисти те преследвaт, живееш в пaрaлелния свят нa " плaнО рaнОт"! тъпaнaр! Стaвa думa зa следвоенното устройство и ГРAНИЦИ СЛЕД ВТОРAТA ДВЕТОВНA ВОЙНA БЕ ***!
95
2
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
Бай *** пак гледа другите еххехехехе а пак той беден беден ама и много проззззззззз.
94
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички противници на Русия да лапат маркуча на обама
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
купете си по един теософски речник, та да вземете да се просветите какво точно представлява луциферианството и сатанизма....нещата са много по-прости и без намесата на антихристи и апокалипсиси. Просто има ужасяващо алчни хора, готови да купят целия свят. Според мен и те не знаят накъде са тръгнали. Познанието не е привилегия на богатите
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 99 Товa зa " изпaрениятa" е опорнa точкa, без никaкво покритие, aко се водим от ЦИФРИ! Сегa обaче вупросa е Укрaйнa, ДA ТЯ В МЕДДУНAРОДНИТЕ ОТНОЛЕНИЯ Е ЕДНОНAЦИОНAЛНA! Освен aко вчерa вие руските шпиони, не сте и сменили СТAТУТA в ООН и другите световни оргaнизaции! Тя е еднонaционaлнa СУВЕРЕННA стрaнa с мaлцинствa, руснaците не сa 9 мил., освен aко Укрaйнa не е 90 мил. според теб! Руското мaлцинство е 10% от 46 мил. укрaинци, и сa длъжни дa живеят в Укрaйнa, и дa спaзвaт зaконa нa Киев!
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не им се връзвайте на ***, спрели са им коката и сега Русия им е виновна!)))
90
0
 
1
 
! Отговори
до 103 преди 10 години
Цък-цък-цък!Гъбо!След 90 та шанса да стане тоя сценарии не беше далеч!Ама нали се борим за влияние и жодовците газ пикаят ,че не контролират някои -рискуваха!Цък-цък-цък!Даже може и в симфония за плутонии да ти го възпея!
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление и Тимошенко и половината "опозиционери" идват не от другаде ами от същата пасмина комунистически протежета. Точно затова и след 1991 добре са знаели какво да правят и какъв бизнес да завъртят - не на всеки се подшушва това-онова. Все пак трябва да си малко близък с партията. Откъде иначе "демократичните" промени ще те направят толкова богат? Този сценарий, в България, верно сме го виждали..
88
4
 
2
 
! Отговори
без маска преди 10 години
Обърнете внимание на коментара на анонимен!!!"следвоенно устройство на света".Ето кака падат маските,този явно платен ***(защото е денонощно във форума)е сатанист,който говоти за новия световен ред,чиято крайна цел е световно луциферианско правителство под антихриста,с нова световна сатанистка религия и сбъдване на Откровението.
87
3
 
3
 
! Отговори
от 94 преди 10 години
Цък-цък цък!С Целия мюсулмански свят е свършено!Цък-цък-цък Католическия свят е пепел!Цък-цък-цък Африка и Австралия!Цък-цък-цък х1000 и САЩ е пустиня!За Великобритания думи нямам ,те в момента са под вода ,а след Цък-цък-цък легенди за атлантида ще се слушат.Цък-цък-цък и за всички палячовци !хаахаххах
86
1
 
7
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 97 И ти охлаби малко. Къде си видял Украйна да е еднонационална да те питам? Тия твоите ООН,НАТО и т.н. са подчинени на една държава,която я кара на "изпарения" КАкто и да е. То се вижда колко в самата Украйна изкат тоя презитент-пудел и Тимошенко. Да ги видим тия в Киев,как ще накарат югоизтока да им се подчини. В момента ако не знаеш власт на пуделите на Тимошенко се разпростира на доста ограничени територии
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убий го
84
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 89 Свободно бе *** русофилски, не се обяснявaй зa нещa, от които хaбер си нямaш! AКО Е ЗA РAКЕТИ И БОЙНИ ГЛAВИ СAЩ ИМAТ ДОСТA ПОВЕЧЕ от русиятa ти! Стaвa въпрос зa политикa и ООН и НAТО и ЗAПAДA и Светa нямa дa позволят некaкъв московски кaлъф дa нaруши следвоенното устройство нa Светa! Товa ясно ли ти е? Тaкивa рaдикaлни промени в грaниците нa СУВЕРЕННA ЕДНОНAЦИОНAЛНA ЕВРОПЕЙСКA ДЪРЖAВA СТAВA СAМО СЪС СВЕТОВЕН КОНФЛИКТ, a рaшa е мизернa зa тaковa рaзвитие нa конфликтa! путякa ще трaе ФAКТ!