Партията на регионите: Отговорен за жертвите е Янукович

Турчинов прекъсна работата на парламента, хазната на Украйна била празна
Обновена: 23 фев 2014 15:15 | 23 фев 2014 15:15,
221
Партията на регионите: Отговорен за жертвите е Янукович
Снимка: БТА

Отговорността за събитията в Украйна и за човешките жертви при уличните стълкновения се носи от Виктор Янукович и близкото му обкръжение. Това се казва изявление на парламентарната група на Партията на регионите, направено днес на пленарно заседание във Върховната рада, предаде ИТАР-ТАСС.

"Сега Украйна преживява един от най-сложните и трагични периоди от своята история. Страната се оказа измамена и ограбена, но това е нищо в сравнение с мъката, с която се сблъскаха десетки украински семейства, загубили свои близки. Украйна бе предадена. Цялата отговорност за това пада върху Виктор Янукович и неговото най-близко обкръжение", се казва в декларацията.

По-рано днес бе съобщено, че във Върховната рада е регистрирано проекторешение за забрана на Партията на регионите, от която произхожда Янукович, и на Комунистическата партия на  Украйна. Предложението е внесено от независимия депутат Олег Ляшко.

По-късно председателят на Върховната рада на Украйна Олександър Турчинов прекъсна работата на парламента за днес и обяви, че тя ще се поднови утре.

Още по темата
 Турчинов обясни прекъсването с необходимост "да се проведат консултации за съставяне на коалиция, както и да се изработят законопроекти". На днешното заседание на радата Турчинов засегна и темата за икономическото състояние на страната. Той заяви, че ситуацията в икономиката на Украйна е катастрофална и посочи, че в хазната няма "никакви средства".

По-рано днес украинският парламент възложи на новия си председател  Олександър Турчинов временно да поеме президентските пълномощия, предаде ИТАР-ТАСС.

Турчинов, който е от партия "Баткившчина" на Юлия Тимошенко, каза, че основната задача на депутатите сега е да бъде създадено ново парламентарно мнозинство и правителство на народното доверие.

Той възложи на парламентарно представените партии незабавно да започнат консултации за създаването на ново парламентарно мнозинство и правителство, като разпореди това да стане в срок до 25 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
6
 
4
 
! Отговори
оставка преди 10 години
До гогоМилиционер? В кой век сме? Комунист е символ на терорист!-справка убийствата на интелигенцията ни,без съд и пресъда обявени за враг на народа и един народ държан в стах чрез МИЛИЦИОНЕРИ и военни!
142
2
 
6
 
! Отговори
до ХА,ХА,ХАААА... преди 10 години
Ти си умствено повреден, наред с това, че си неграмотен. Аргументи- никакви, теза- липсва, просто безразборно нахвърляни обвинения "този е комунист, онзи е комунист"...
141
3
 
13
 
! Отговори
гого преди 10 години
Той е виновен. Той убиваше със снайпер милиционерите. Той избоде очите на милиционера и му отряза ръката...Чудя се как може да има толкова *** тук, не е истина, че може да има толкова безмозъчни същества тук. Роби, които си мислят, че не са роби. Трагедия...
140
7
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 10 години
.....абе , 158.......до сега при Янукович , дали украинците са се хранили само със печени кокошки и прасета .... А..??!!НЕЩАСТЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ НЕКА--ДИРНИК!
139
0
 
1
 
! Отговори
Прокопи и сие преди 10 години
Няма пари действайте!!
138
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна тепърва ще трябва да свиква със затегнатия колан насред разградения двор, добре дошли във светлото бъдеще.
137
13
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Няма по-долно същество от българския русофил, това е дъното на човешкото падение. Да се пишеш по-руснак от руснаците и да мразиш враговете им по-силно отколкото самите руснаци ги мразят - това е психично заболяване. Синдром на вроден лакейски манталитет.
136
10
 
4
 
! Отговори
Врачката от Лом! преди 10 години
...ПОЗНА !!!ПОСЛЕДНАТА "ОПОРНА ТОЧКА" НА ЯНУКОВИЧ Е :---красив телеграфен стълб , с добре смазано с миризлив ***--въженце!!ОВАЦИИТЕ НА УКРАИНСКИЯ НАРОД --ЩЕ Е КАТО ПРИ ПОБЕДАТА НА "великой октяборской революции"-----ха,ха,хаааааааааааааааааааа....НО ,БЕЗ ЗАКАЗУ ПУТКИНА!!!
135
10
 
4
 
! Отговори
АБЕ ,ТЪПАКО..154.... преди 10 години
...КЪДЕ СИ УЧИЛ ТАЯ ИКОНОМИКА НА ЕС, БЕ.....ХА,ХА,ХААААААААААА......У ФАКУЛТЕТО -- СОФИЯ ИЛИ У ПЛОВДИВ У СТОЛИПИНОВО....??!!!ЗАЕМИТЕ НА ОЛИГАРСКИ , КОЙ МУ ГИ ДАВА.....КАТО ЕС Е ПРЕД ФАЛИТ, БЕ ..????!!ДА НЕ БИ ДА МУ ГИ ДАВАТ ОТ ......ОТ ВАТИКАНА ИЛИ СВЕТИЯ СИНОД ....А....??!!1 !ВИЕ *** СТЕ ПРЕД ФАЛИТ ....И ЩЕ КЕНЗАТЕ ГЛАДНИ !!ТОГАВА НИЕ ОТ ГЕРБ---ВСИЧКИ ЩЕ ВИ ТИКНЕМЕ В ПАНДЕЛАТА , за неправомерно теглени заеми и заплащане по фалшиви договори на ДЪРЖАВАТА с фирмите ,баке... !
134
4
 
11
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Не съм против Е.С., а против Европейски Шовенизъм!Наполеон бил пред банкрут (както Е.С. днес) и Генерал-интендант Шовен предложил решение:- Нападаме Ломбарците банкерите на Европа и им ОТКРАДВАМЕ ПАРИТЕ!- Така и става!ДНЕС Е.С. също е пред банкрут и прилага спрямо Украйна ШОВЕНИЗЪМ, бързат да я приемат, но само икономически, за да я ОГРАБЯТ и с ГОРЧИВИНА гледам как 2 000 МАЙКОПРОДАВЦИ им помагат- А ние 24г. ГО духаме този Е.С. ШОВЕНИЗЪМ!!!.
133
3
 
6
 
! Отговори
Циника преди 10 години
хехе, на антикомунистическите *** в последните постове им е излязла пяна от устата. Такива като тях са във вечен епилептичен припадък, който се нарича хомо педемократикус и който ги въвлича в продължително шизоразстройство, характеризиращо се с раздвояване на личността и алогичност в твърденията и поведението - хем твърдят, че са демократи, хем бълнуват за реки от кръв. Изолация за вас, бе:)
132
11
 
7
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
ОСТАВКА НА ЧЕРВЕНИТЕ *** ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!
131
2
 
8
 
! Отговори
Спиро преди 10 години
Че измрете от глад ***.
130
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунизма умира, това е добре!!
129
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руски *** зa кaкви " еврейски мaнифести" пaк лъжете бе? Лъжите зa измесления от вaс " плaн рaнът" още ви е опорнa точкa, *** лъжливи и крaдливи! укрaинците ви го нaтресохa със зaсилкa, и сегa врещите нa умряло! ще им цепите държaвaтa проклети от Бог съществa сте вие русофили!
128
8
 
9
 
! Отговори
Защо? преди 10 години
Защо е споменат израел?Защото атаката е срещу Русия,която спря бомбардировката над Сирия и след това над Иран., с който има фанатично ционистко обсебване.Даже е споменат като заплаха(но не скритите ядрени ционистки бомби)в новоизлязлия Европейски Еврейски Манифест.
127
2
 
4
 
! Отговори
JEWISH MANIFESTO преди 10 години
Пресата осъжда,че за Русия ,Урайна била като "по-малка сестра"но защо не виждам новия Европейси еврейски манифест,прясно излязъл преди Европейските избори 2014?Или как израел може да се намесва във вътрешните работи на страните ако граждани на съответните страни са изповядващи религия,че на Мойсей било дадено"тайно"учение.
126
6
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До До 140 Казвам какво е станало Същото се случва и в Одеса. И ти вземи да научиш едно нещо. Украинци и руснаци може да имат търкания ,ама дружно си мразят нацисти като майданците. Ако не ти е ясно,отиди в Одеса в момента и размахай флага на третия райх и до края на деня ще си увит в него и заровен някъде много надълбоко. Така че млъквай или си насочи тролването към други
125
0
 
8
 
! Отговори
Степан бандера преди 10 години
По-рано днес бе съобщено, че във Върховната рада е регистрирано проекторешение за забрана на Партията на регионите, от която произхожда Янукович, и на Комунистическата партия на Украйна. Правилно и Бандеровците да забранят всички евреи да участват в политическия живот на украйна
124
10
 
9
 
! Отговори
Румен преди 10 години
Неничий, *** червен захлупен, пак ли дръскаш по клавиатурата?!То бива мазохизъм, ама това путинист Блядистански направо е диагноза.То защото сте толкова еротично навити на малцинствата и милото ти БйееесеееПйеееее лъска *** пред фесовете!свободните хора на Украйна за пореден път ви показаха какви сте червени лузъри,вие хукнахте да им цепите държавата.*** недъгави в главите,кога ще научите нещо друго освен омраза към свобомислещите