Руски военни превзеха летището Белбек в Севастопол

Това е въоръжена окупация, заяви украинският вътрешен министър
Обновена: 28 фев 2014 14:16 | 28 фев 2014 09:07, Елка Василева
312
Руски военни превзеха летището Белбек в Севастопол
Летището в Симферопол. Снимка: Reuters

Въоръжени лица са завзели летището Белбек в Севастопол. Неизвестните лица са пристигнали там, за да „не допуснат пристигането на някакви бойци“, съобщи Интерфакс, като се позова на компетентни военни източници от Севастопол.

Според някои данни на територията на летището действат руски военни, разположен е щабен БТР с комуникация, посочва агенцията.

Още по темата

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков потвърди малко по-късно, че руски военни са блокирали летище в Севастопол и определи завземането на летища в Крим като "въоръжена окупация".

Оценявам случващото се като въоръжено нахлуване и окупация. В нарушение на всички международни договори и норми, пише Аваков в профила си във Facebook. Това е пряка провокация за въоръжено кръвопролитие на територията на суверенна държава. Това вече не е от компетенциите на МВР. Това е от компетенциите на Съвета за национална сигурност и отбрана, посочва министърът.

За летището Балбек в Севастопол Аваков пише, че то е „блокирано от военни подразделения на флота на Русия. Вътре в летището се намират военни и граничари от Украйна. Отвън са военни в камуфлажни дрехи и с оръжие без опознавателни знаци, но не криещи принадлежността си. Летището не работи. На вътрешния периметър има постове на МВР на Украйна. Въоръжени сблъсъци засега няма“. 

През нощта група въоръжени лица проникнаха в летището в Симферопол. Към момента неизвестните лица вече са напуснали летището, но информацията за случилото беше противоречива.

Според очевидци около 50 въоръжени и екипирани хора са пристигнали на летището с три автомобила „КамАЗ“ без номера и опознавателни знаци. Първоначално те отцепили терминала за вътрешните полети, но след това превзели цялото летище.

Друг очевидец съобщава, че хората в камуфлажни дрехи са били около 150, а „КамАЗ“-ите четири. В автомобилите е имало муниции. Неизвестните са говорели с характерен руски акцент и според източника на агенцията те били много решителни да не допуснат пристигането там на украинския вътрешен министър Арсен Аваков и председателя на Съвета за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко.

Говорителят на летището Игор Стратилати междувременно съобщи, че въоръжените лица са нахлули на територията на летището с руски знамена. „Мислели са, че се е стоварил украински десант, но когато видяха и се убедиха, че няма такова нещо, се извиниха и си тръгнаха“, каза Стратилати за „Ехото на Москва“.

Той добави, че летището работи в обичайния си режим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тая Украйна, нама вече такава държава, свиквайте.
217
4
 
32
 
! Отговори
кавхан преди 10 години
Мисли ли някой че Украйна ката влезе в ЕС Няма да влезе и в НАТО. САЩ са по склонни Украйна да влезе в НАТО отколкото в ЕС,За да се доближат до Русия Крим си е бил руски и ще си остане руски не зависимо че по времето на СССР Хрушчов го даде на Украйна. Русия няма никога да си изостави базите там. Защо запада не протестира когато Косово се отдели от Сърбия ,ави даже се нмеси с войски на страната на Косово и изгониха сърбите от там.Крим си има президент, парламент и народ и ще реши към кого да е.
216
4
 
2
 
! Отговори
цербера преди 10 години
Че Музичко е такъв е вярно,но по-страшни са хората,които го подкрепят за да влезе Украйна в ЕС за да поеме пътя на Гърция и вземе заем от МВФ.После ще дойде разправията с истинските,честни националисти,които действително искат независима политика и добър живот,но резето ще е хлопнало вече.
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До докладТоя цербер се чудя как досега не го е гръмнал някой, такъв *** от години не съм виждал. Явно на запад хората са много просто ако медията им може да изкара това изчадие положителен герой.
214
2
 
3
 
! Отговори
доклад преди 10 години
Толкова събития след преврата в Украйна на хора като Музичко известен с израза си,че ще се бие срещу"руснаци и евреи "докато е жив,че няма време за покриване на други новини,като излезлия нов доклад на Амнести интл.за това как окупационните ционистки части тероризират в окупираните палестински териртории. rt/news/israel-palestinians-war-crimes-041/ .
213
8
 
21
 
! Отговори
МОМЧЕВ преди 10 години
ВЕДНАГА ТОЯ ИЗМИСЛЕН ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР И ПОДВЛАСТНИТЕ МУ УБИЙЦИ С АВТОМАТИ И СНАЙПЕРИ ,УБИЛИ И РАНИЛИ БОЙЦИ ОТ ВЪТРЕШНАТА СИГУРНОСТ ,ДА БЪДАТ ПОДВЕДЕНИ ПОД ОТГОВОРНОС И СЪДЕНИ / НО НЕ ОТ ФАШИСТКИЯ СЪД В ХАГА/!СТИГА ВЕЧЕ РАЗСИПВАНЕ НА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И УБИЙСТВА НА МИРНИ ХОРА, ОТ САЩ И ТЕХНИТЕ САТЕЛИТИ В ЕВРОПА,ЗАЩОТО ТОЧНО ТЕ ЩЕ БЪДАТ ВИНОВНИТЕ ЗА НОВ КРЪГ ВОЕННА НАДПРЕВАРА , ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ И СТУДЕНА ВОЙНА , НЕ РУСИЯ ! ПРИВЕТСТВАМЕ ВОЕННИТЕ ,ЗАКРИЛЯЩИ КРИМ И НЕ САМО ТАМ !
212
19
 
11
 
! Отговори
Когато стане преди 10 години
Когато стане дума за Русия, тролчетата на БСП се активизират. Отчаяно, драскат и пишат по форумите Зер, Станишко и БСП са машата на Путин в България.Драги Станишко, Орешарски и другата комунистическа ***.Поучете се от Янукович, бягайте в родната Русия дорде не ви спипаме всички -- тогава лошо ви се пише предатели!!!
211
7
 
18
 
! Отговори
автономия преди 10 години
Патрулиращите пазят от радикални екстремисти на новата власт,която не признават поради терористичните методи довели до преврат и за защита на населението особено етническите руснаци срещу които се води политика на русофобия,вече се забрани използването на руския като втори език(колко бързо).
210
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И така, Украйна е пробният камък за цивилизоваността на Русия днес. Успели ли са батюшките да се поучат от кървавото си наследство, или пак са готови заради имперски амбиции да жертват живота на милиони хора?
209
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До nova ideiaПри нас това стана 89 година. Украйна в момента вървят по нашите славни стъпки... Украинците са тези, които не са се поучили от нашата грешка, от която вече четвърт век си патим напълно заслужено.
208
1
 
5
 
! Отговори
nova ideia преди 10 години
a,koga nie bg naroda ste zavladem nasiat parlament, da se poucime ot ukrainzite,da vidim kak nasite mijiturki biagat
207
1
 
0
 
! Отговори
новия избор преди 10 години
Лицето на новата власт в Украйна след преврата срещу харесваме или не конституционно избран от украинците президент.Александр Музичко,за който пресата не отдели един ред .RT"Shut the f**k up ,b*tch!Notorious far-right Ukraine leader attacks prosecutor"(video)RT
206
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи когато банда въоръжени подпалвачи убийци изтрепят една камара полицаи и отвлекат за заложници още толкова, заплашвайки да ги екзекутират, за да могат да свалят легитимното правителство това са мирни протестиращи, а когато група хора се хванат да поддържат сигурността във важни райони без да убиват никой или да инсталират диктатори на власт - това е инвазия и окупация от Русия?Тия верно ли са толкова *** или просто нямат проблеми да се показват като лъжци злодеи пред целия свят?
205
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С нищо не се различаваме от средновековното робство хората и тогава са работели само за хляб то и сега е така
204
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Масово манипулират имам чувството че живеем в декоративен свят
203
3
 
18
 
! Отговори
Интересно преди 10 години
" ... Неизвестните са говорели с характерен руски акцент ...". В Русия се говори с руски акцент. Да не са американци от техните филми, които говорят на "руски".
202
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Империята на злото USA колонизирали са целия свят, някой трябва да ни освободи.те държат в юмрука си целия свят, няма обективност в медиите всички са под строг контрол, хората са загубили идентичноста си не знает дали са Българи или Американци вече не признават Българската история не признават родителите си и много др.....
201
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна дължат към 100 милиарда евро на Русия и не си плащат.
200
4
 
1
 
! Отговори
bg maika преди 10 години
umrelite .no i jivite pomniat-kogato v balgaria sa dosli voiskite na 3-ti ukrainski polk-marsal tolbuhin.ni e sme bili zavladiana zemja, boi,iznasilvane,ubiti jeni.ima oste jivi svideteli,rusnazite razpasani vatenki-pomnete li vatenkite.
199
2
 
9
 
! Отговори
Цветна революция преди 10 години
Стори ми се, че много бързо свърши Цветната революция и няма да има хляб за такива като Lutfi Dervish, Sokol Hajdini, Yusuf Sonmez, Moshe Harel и най-великия косовар Hashim Thaci.