Яценюк за дипломатическо решение на кризата

"Крим ще остане в Украйна, военен конфликт е заплаха за региона"
Обновена: 3 мар 2014 17:39 | 3 мар 2014 15:46,
196
Яценюк за дипломатическо решение на кризата
Снимка: БТА

Крим ще остане в състава на Украйна. Това заяви днес пред журналисти Арсений Яценюк, одобрен от Върховната рада за министър-председател на страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Според него евентуален военен конфликт в неговата източноевропейска страна ще застраши стабилността в целия район, предаде Ройтерс.

Яценюк отрече новото правителство, сформиране след отстраняването на президента Виктор Янукович, да национализира частни компании в Украйна.

"Аз бях и съм привърженик на дипломатическо решение на кризата, тъй като евентуален конфликт ще унищожи основите за стабилността в целия район", каза Яценюк на среща с бизнесмени.

Още по темата
 Премиерът на Украйна повтори, че неговото правителство ще бъде готово да изпълни всички условия, поставени от Международния валутен фонд (МВФ), за да гарантира финансова подкрепа за страната.

Украинските военни няма да допуснат употреба на оръжие и кръвопролития на териториите, подчинени на Военноморските сили на Украйна. Това заяви пред журналисти командващият ВМС на страната контраадмирал Сергий Гайдук.

"Ще направим възможното и невъзможното, за да няма кръвопролития. Обръщам се и към печата, и към хората, към всички, които ме чуват, всички ние трябва да разберем, че Военноморските сили на Украйна не са заплаха за населението на Севастопол, на Крим", каза Гайдук.

Той напомни, че украинските военни моряци имат в Крим съпруги, родители, деца.

"Затова дадох на командирите ясна заповед: да направят възможното и невъзможното, за да не допуснат употреба на оръжие", заяви Гайдук.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOW -160 !!!DAX -300 !!!!!!AAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXA
98
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Янукович като ви предлагаше политическо решение? Тогава искахте кръв по улиците за да оправдаете превземането на властта с преврат.
97
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
119 Кой те излуга че властта е завзета насилствено , имаме абдикиране от власт самостоятелно и безотговорно от страна на Януковч , не може в такъв момент да си дигнеш чукалата от столицата и да ходиш на среща с избиратели , що за обединител на нацията е Янукович , той си е една руска *** маша пионка на Путин
96
0
 
15
 
! Отговори
Страхове преди 10 години
От Европа се страхуват, че Крим е заразен. Ами ако Гърция проведе референдум?
95
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
116 Горкия очилатко няма здравата коллхозническа мутра на Януковчи нали , по такива си падате *** за това ви харесва и мужика Путин с полуазиатски произход
94
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яценюк за дипломатическо решение на кризата !Това трябваше да го искаш преди да изкараш фашагите по улиците и да завземеш насилствено властта. Късно е да се върнат нещата и последствия ще има. Крим ще се присъедини към Русия под някаква форма, вие ще слезете от власт и ще бъдете съдени от народа си задето допуснахте да го вземат на Украйна. Ако се съпротивлявате и други райони ще последват Крим.
93
1
 
19
 
! Отговори
сска praseta преди 10 години
цайс , на теб и боксьорчето ви остават три дни , беж краченца да бягаме , оная Тимушенко ли беше ква , да не е глупавя как изчезна към джърманито, а
92
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
112 Само че пропускаш да кажеш , че Милошевич отне автономията на Косово която му беше дадена още от Тито , за това албанците косовари скочиха и естесвено когато започна осъществяването на план Подкова от силовите структури на Милошевич , с който се целеше принудителното изселванена косоварите които бяха 90% !!!!!!!!!!!! от населението / в Крим ръуснаците са 56%/ естетвео че Межународната общност се намеси и НАТО реагира
91
2
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Очилатото момче какъв се явява в Украйна? Някой да го е избирал на избори за нещо? Русия с кого ще преговаря? С това момче? Или с Америка или с брюкселските ***? Те пък какви се явяват в Украйна? До колкото знам украинци са пичове и нямат нищо общо с ЕС.
90
1
 
16
 
! Отговори
Осирането преди 10 години
Осирането на "новите" в Украйна ще бъде дълго и продължително.
89
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От този клоун ми се повръща
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крим е автономна независима република, както Косово беше в Югославия. Благодарение на Америка и ЕС сега стана независима република Косово. Благодарение на Америка и ЕС Крим ще стане независима република.
87
1
 
23
 
! Отговори
1878 преди 10 години
Тоя *** като видя накъде вървят работите му се дръпна ото.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
義和團運動 всичко се връща!
85
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
шах и МАТ ЗА АМЕРИКА
84
1
 
27
 
! Отговори
Спасението преди 10 години
Да се освободим от Еврейският съюз и да се присъеденим към Русия и Китай!!!!На който не му изнася да ходи да робува на западняците!!!!България свободна!!!!
83
0
 
15
 
! Отговори
Изклесвача преди 10 години
Яценюче :) След приватизацията на Нафтогаз те виждам с пръсната главичка и мозъче на улицата.Подпиши за приватизация в енергиния сектор моляти се МНОГО ТИ СЕ МОЛЯ:) Създаи работа на Украинските килъри. Те нямат политическа принадлежност! Те само те чакат да стъпиш на кърпето.
82
1
 
19
 
! Отговори
Е и преди 10 години
Американо еврейските окупатори не разбраха ли че Планетата Земя е божие творение и нито те нито европейските им *** не могат да я окупират и заробят
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до ТОДОР ХРИСТОВ.Ти имаш най-обективните коментари.Благодаря ти !
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След преврат едно правителство е още не-лигитимно!А когато и напрежението не спира говорим за неуспешен такъв!След фиаското на Фашаги издигнали Еврейн ,то светът е многократно по забавно място!