Руски войски в Украйна – легитимно и при безредици

Владимир Путин: В Украйна бе извършен държавен преврат
Обновена: 4 мар 2014 14:14 | 4 мар 2014 13:16,
417
Руски войски в Украйна – легитимно и при безредици
Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин обяви, че използването на руски въоръжени сили в Украйна може да стане само в краен случай и на легитимна основа.

Още по темата
Той все пак предупреди, че ако в Източна Украйна започнат безредици, Кремъл си запазва правото да използва всички налични средства.

Според него въоръжените групи, които взеха властта в Крим, са местни сили за самоотбрана, а не руски войници.

"Русия няма да провокира сепаратистки действия на полуострова", зарече се той, цитиран от ИТАР ТАСС.

Путин обаче настоя жителите на Крим да имат равни права в оформянето бъдещето на Украйна.

"Те имат същото право на самоопределяне като Косово", коментира руският президент, но отрече страната му да има намерения да присъедини автономната област.

На нарочно свикана пресконференция Путин определи събитията в Украйна като антиконституционен преврат и въоръжено превземане на властта.

"Оценката за това, което се случва в Киев, в Украйна като цяло – оценката може да бъде само една – това е антиконституционен преврат и въоръжено превземане на властта", каза той.

По думите му сваленият от Върховната рада украински президент Виктор Янукович не е давал заповеди да се стреля срещу демонстранти.

"Янукович е легитимният президент, но няма власт. Украинският парламент е легитимен, но не и останалата част, включително временният президент", продължи руският държавен глава.

"Той се съгласи с всичко, което опозицията поиска. Янукович щеше да бъде убит, ако беше останал в Украйна", заяви Путин и призна, че преди два дни се е срещнал с Янукович в Русия и той е невредим.

Владимир Путин потвърди информациите, че Янукович е поискал Русия да използва военна сила в Украйна.

"Няма нужда да изпращаме военни сили в Украйна. Разполагането на военни сили е последното нещо, което ще направим, но си запазваме правото за това, за да защитим руснаците в Украйна", заяви още веднъж той.

Руският президент заяви, че украинският народ е искал промяна, но не трябва да се поощряват незаконни, противоконституционни действия.

"Ако в Украйна се произведат избори в сегашната обстановка на "терор", Русия няма да признае резултатите", категоричен бе той.

Владимир Путин предупреди, че евентуални санкции над Русия ще се обърнат срещу Запада.

По думите му Русия е готова да бъде домакин на конференцията на Г-8 в Сочи, но ако западните лидери не искат да отидат, "не е нужно да го правят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЯВЕЯВа бе я ходи се прегледаи хахахаха ,еѝ колко заблудени овце има още!!!!! тцтцтцтц
331
0
 
4
 
! Отговори
Някой си ! преди 10 години
До АнонименЧети бре човек, руските войски са в Крим но в базите си за които плаща на Украйна всеки месец по 95милиона $. А за тези бази си има сключен договор между двете страни. Мислиш ли, че ако Путин реши да вкара войски в Украйна има кой да го спре. Може би САЩ или Запада, да, да ама не. Защото за разлика от Ирак, Либия и т.н. сега ракети ще падат и в техния двор. А техния народ има повече да губи от обикновения руснак !!!
330
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера...Украйна си е самостоятелна държава по всички норми на международното право.Става дума за руски войски в чужда суверена държава .Драскачите "***"имат ли някаква нишка с главния мозък ,като обясняват колко голям бил Путин...
329
3
 
18
 
! Отговори
ЛК преди 10 години
Плашат Путин със санкции, да ама той каза в Сирия САЩ да не влиза и го слушат. Само не знам как ще му ги наложат, като се откажат от необятния Руски пазар ли? Ама нали разбират, че ако наложат санкции на Русия налагат санкции на Китай, Индия и др., а това не са само големи производители, но и консуматори. Не знам тогава как Запада ще си оправи икономическия баланс. В Русия има всичко каквото се сети човек като ресурс. Путин му дреме за ембаргото и санкции те им. Запада е зависим от Русия.
328
19
 
8
 
! Отговори
4apaev преди 10 години
И Украйна и България са още в лапите на същото КГБ-зло, но Украйна е по-голяма и мащабите на безобразията са по-големи, а и по-дълго са "строили комунизъма; т.е. и с тях и с нас Москва е в труд и бой и Партии велики водят нашия победен строй . . . Уви доведоха ни до най-дълбоката пропаст, а oт там излизане НЯМА . . .
327
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЛуциферПромит мозък!
326
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че тоя запад е готов винаги да и забие нож в гърба. Че инцидентите с Хитлер, Наполеон,Крим-1856 г съвсем не са случайни,а точно напротив. Закономерност и постоянна тенденция за последните 300 години. Русия и нейният президент,който и да е, вече ще знае, че не може да има никакво доверие на западняците. И винаги трябва да подозира за скрити, коварни техни планове. Това е главния урок за руските политици. Маската от лицето на западняците падна. Падна и овчата кожа от гърбовете на тези вълци.
325
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както и да завърши конфликта, дори Русия да се примири и оттегли, тя има голяма полза от това което остана до тук, от заканите на Обама. Отсега нататък Путин (или бъдещият руски президент след края на мандата на Путин) вече ще си има винаги едно на ум. По отношение на западняците. Това ще му бъде голяма обица на ухото, че на запада Русия не може да има никакво, абсолютно никакво доверие. Че тоя запад е готов винаги да и забие нож в гърба. Че инцидентите с Хитлер, Наполеон, Крим-1856 г не са случ
324
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До П.ПетровЗагубите не са само за руските фирми и това скоро лаиците ще го разберат
323
2
 
26
 
! Отговори
ТЪП СИ ГОШЕЕЕ преди 10 години
До П.ПетровНе пишете глупости без да имате идея от нещата. Вчера загубите на индексите им бяха около 11 процента, днес движението нагоре беше над 6,5 процента, демек днес колко милиарда са прибавили руските компании към капитализацията си - над 40млрд. Страната е с най-големите природни ресурси в света и е пълна глупост да си мислим, че има каквото и да е мрачно бъдеще, колкото и да им е мъчно на някои, т.н. демократични тролчета :)
322
14
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Да бе! Какъв звучен "шамар" удари Путин за около 72 милиарда долара само за един ден( 60 милиарда от капитализацията на руските фирми и 12 милиарда от валутния резерв на Русия) без да се брои обезценяването на рублата.
321
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много серсеми кюфтеджии повтарят като папагали , какво ни даде НАТО И ЕС това че децата ни не се учат да убиват а летят по света кой кьде си свие гнездо да прогониха ги А кой кой ги прогони синия елит или червения *** слузест гаден няма чистене след тях
320
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горе долу 23 години след перестройката здраво дьржаха Украйна в рьцете си и какво спечелиха самите Украинци един голям ,,салат'' и мечешки бой ,,това е щото си крият самоличноста си'' Бьлгария можеше да бьде много напред ама слугите на тия империалисти постояно ни врьщат на стартово положение с рьце по коленете.
319
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
създаването на СЪЮЗ НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ДЪРЖАВИ. Мечтай си след този отрезвяваш шамар на *** всеки трябва да се сети че няма таково йивотно вече а имено братски народ а и много глупаво да биеш единствения здрав грьб слаба ракия му е политиката вече.
318
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЛуциферПо договора с Украйна има право на 25 000,а не само на 16 000
317
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗагубят ли контрол над обществото тогава идват диктатурите бетониращи монополите и милиардерите и защитаващи с насилие техните интереси.
316
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато на Запад милиардерите и монополите контролират положението в своите страни и масираната медийна пропаганда хваща дикиш в главите на хората, успяват да ги манипулират те управляват ДЕМОКРАТИЧНО, с демокрацията и многопартийната система. Когато хората на запад се осъзнаят накрая, че са лъгани,манипулирани използвани и потърсят правата си, тогава монополите и милиардерите на запад обръщат другия край, докарват на власт диктатури. Както в Италия, Германия и Испания. И така лавират постоянно.
315
31
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Това е типично за вероломната, перфидна тактика на бившия СССР. Вкара ли са 16 000 солдати с бронирана техника и хеликоптери и забележете - без опознавателни знаци. Само това последното е престъпление според международните конвенции! Чиста агресия на суверенна държава! Путин върви по стъпките на Хитлер 1938г. Интересно дали западните държави ще направят същите грешки...
314
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПървиВ следващите 3-5 години ще гледаме вътрешния живот в Украйна и ще се забавляваме. Защото след "реформите" хората отново ще излязат на любимия си Мейдан. Само че тоя път ще разберат, че играта е свършила. На същия тоя мейдан ще ги посрещнат я с оръжие, я със сопи, я с боксове същите тези хора, които сега издигнаха на власт. Тоест помогнаха им да узурпират властта. Но връщане назад няма да има и това ще разберат с албанските реотани в главите си, но едва след 5-6 години.
313
4
 
26
 
! Отговори
засечкааааа! преди 10 години
Сега проумяхте ли най-сетне, че влизането в Евросъюза и НАТО не е доброволно и по собствен избор? А става принудително, задължително е. Обаче преди това има медийна кампания и неправителствени активисти, които да поддържат у народа усещането, че всъщност той иска това-влизането в ЕС и НАТО. А политиците и западняците само изпълняват волята на народа, драпащ по-скоро да влезе в западните съюзи. Да,ама след Полша,Чехия,Унгария,Румъния,България и др. стана мааалка засечкаааа! В отработения СЦЕНАРИЙ