Украйна гласува за помощ от 610 млн. евро от ЕС

Ситуацията в Киев бавно се нормализира
Обновена: 4 мар 2014 11:55 | 4 мар 2014 11:55, Веселина Йорданова
87
Украйна гласува за помощ от 610 млн. евро от ЕС
Снимка: архив, Ройтерс

Върховната Рада днес ратифицира меморандум между Украйна и Европейския съюз за получаване на помощ от 610 милиона евро, съобщиха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

За решението за гласували 280 украински депутати. Споразумението е от февруари 2013 година, но така и не е било ратифицирано при управлението на проруския президент Виктор Янукович, уточни Ройтерс.

Още по темата
В обяснителната бележка към съответното постановление, цитирана от ИТАР-ТАСС, се отбелязва, че то "ще даде възможност да се направят необходимите стъпки, за да влезе в сила за Украйна меморандумът за разбирателство между Украйна като кредитополучател и Европейския съюз като кредитор за предоставяне на макрофинансова помощ на Украйна от Европейския съюз в размер на 610 милиона евро".

В резултат на приетото решение Киев ще получи възможност да привлече "допълнителни кредитни ресурси за поддържане на стабилността на своята финансово-икономическа система".

Водещ заседанието е председателят на Радата Олександър Турчинов, назначен от парламента за и. д. президент на Украйна. В пленарната зала са регистрирани 288 народни представители от общо 450.

Междувременно украинската столица бавно, но сигурно се връща към мирния живот. Работници възстановяват вече пешеходния мост на ул. "Институтска", предаде ИТАР-ТАСС.

Една от централните улици в Киев, "Институтска" бе място на сблъсъци по време на протестите срещу режима на отстранения президент Виктор Янукович.

Транспортната ситуация в града е под контрол; тук-таме има задръствания. Пътната милиция работи нормално. По най-натоварените отсечки са разпратени регулировчици.

Вчера вътрешното министерство в Киев съобщи, че столичната милиция е формирала пет групи за бързо реагиране и 200 пеши патрула. "Във връзка с последните събития и с цел стабилизиране на оперативната обстановка" в Киев се засилва охраната на обществения ред, информира на сайта си украинското ведомство.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: УкрайнаЕСратификация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
До Михалчо- 63, Точно така, Михалчо, Много ти благодаря за отзива, но това, което изброяваш беше за изплащане репарации на Югославия и Гърция,защото ние като Фашистка държава тогава,четири години държахме окопационни войски в тези съседни страни,нашите войници се гавреха с техните гладни момиченца за един залък хляб и така нататък,Това е фашизма и сега пак България пое пътя след марша на неофашизма,,,,но,,,
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво представлява Путин може да си направите сметка от следното - 40-50 човека излязоха на митинг против войната и това *** не се стърпя да разгони с полиция дори една такава малка групичка. Позволено е да се вика само "Осанна"
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянин Държавно участие и концесионна такса са различни неща, не знам с кой акъл сравняваш проценти. 30% държавно участие могат да бъдат повече на загуба, отколкото 1% концесионна такса.
57
0
 
2
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До Анонимен--77 ; А ти какво си мислиш.РУСНАЦИТЕ ТЕПЪРВА ЩЕ РАЗБЕРАТ ЩО Е ЖТЕРОРИЗЪМ. 1 Руски генерал се изказа; В момента в който САЩ се изтеглят ислямистите ще ни нападнат като скакалци.Русия защо търпи бази на САЩ на нейна територия? Путин каза ;Имаме полза от тях те вършат и помагат на нас.
56
0
 
3
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До АБВ...--76 ; Нали проглушихте света че СССР ни освободил,въпреки че в оръщението си Към българите Толбухин каза ;Б--я е окупирана ДЪР--ВА. Виж какво На САЩ и Англия обявихме война,което е най --голямата глупост.Със СССР не скъсахме и дипломатически отношения.Не изпратихме 1 войник там.Когато СССР ни окупира ние вече бяхме във война с Германия.Дадохме 65 000 жертви.Нали руснаците ни командваха чрез оня пишман Ген.Стойчев.Ходил е само по състезания без да е участвал в битки.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 74 ГЕРБА ти какво защитаваш????Убийците-революционери от ислямските групировки в Сирия,Египет,Либия,Ирак ли или нацистките убийци от Киев??Трябва да си много *** да подкрепяш някакви си групи в Киев,които изпратиха дори призив на чеченеце Джохар Дудаев да им помага!!Това ли защитаваш,утрепко гербаджийска???
54
1
 
0
 
! Отговори
АБВ... преди 10 години
До Михалчо 64Напиши в гугъл - антихитлеристка коалиция - и ще разбереш защо.За какво признаване може да става въпрос при положение, че сме били съюзник на Германия.Май нещо си отсъствал в часовете по история.И естествено като победени плащаме репарации
53
5
 
5
 
! Отговори
Avel преди 10 години
О неразумни украински народе,знаете ли какво е Ес??!!?Попитайте българите,те ще ви отговорят..Имате още малко време и шансове..Ние ги загубихме,както много други неща.
52
6
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 години
Вижте онези, защитаващи убийците Путин и Янукович. Това са същите, които защитават БСП и ДПС. Няма значение, колко минуса ще сложат платените драскачи, гледайте какво защитават, а то е - война и смърт. Това могат на го направят само варвари.
51
2
 
5
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До СЛАВЯНИН; Най мало комунистите имате право да се наричате патриоти.Вие сте тоалетната Хартия за Руските ***.Няколко пъти изправихте страната пред ГАЖДАНСКА война.Няколко пъти искахте да станем част от Русия. Послугинско племе от вас няма.Заради вас страната ни е така разединена. ОСТАВКА.
50
3
 
4
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До ОДЕССА--60 ;ТИ НЕ МИ КАЗВАЙ КАКВИ СА РУСНАЦИТЕ 18 пъти съ бил там.Няма по--загубена и изостанала държава.КОНЧАЛОВСКИ казва; Русия сега живее в 18 век и ще се демократизира след 400 г. Русия ни върна в средновековието. Именно тя ни натресе тоя ПЕЩЕРЕН КОМУНИЗЪМ--СТАЛИНИЗЪМ.Преди ДЕВЕТИ бяхме на 4--6 място по развитие. Ив.Багрянов --Земеделски Министър от 37 до 43 г.,отпусна 20 г.БЕЗЛИХВЕНИ заеми за селяните и те се напълниха с техника. Комунистите окрадоха всичко.
49
1
 
4
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До ОDESSA--60 ;Сега го плащаме.Три пъти сменихте парите за да погасяте инфлация-1947,1952 и 1962 г. Оставихте $12 милиарда външен и 26,5 милиарда вътрешен дълг.П.Младенов казва пред ДС; Зада работи икономиката ни след 1982 г. Трябва да внесем за $2,6 милиарда а произвеждаме за $1,5 милиарда.Или изяждаме 5 хляба произвеждаме 3.Луканов обяви мораториум което си е ФАЛИТ. Печатаха пари за да няма протести а магазините празни.Натова му се казва инфлация.След 85--86 г.Долара беше 7 лв.
48
2
 
0
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
Богати са тия които имат желязо, не злато. Жул Верн
47
4
 
3
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До славянин--57 ;45 г. бяхте на власт защо не го извадихте че да ни подобрите живота. и да да оправите пенсионерите? Като не можем сами хората ще ни го вадят.Аманот прости атакисти .
46
2
 
2
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До Герчо с тамбурата--55;Защо СССР гласува против признаването ни за участник в АНТИХИТЛЕРИСТКАТА КОАЛИЦИЯ ? За да ни граби както си знае.Бирюзов окраде златото от банките,Откраднаха ни 20 000 вагона,оловноцинковите руди,Розовото масло, което на международния пазар вървеше $1500--1600,Хиляди тона ТЮТЮН, Хиляди тона месо,хората си колеха работния *** и др. Омитаха хамбарите И гладувахме.Искаха всичко на декар,Яйца,вълна,Сено, мляко и др.Като не знаеш не пиши глупости,
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството в Киев е нелегитимно! Съставено е под пряката заплаха на депутатите и техните семейства. Решенията му са незаконни. Който преговаря с тях е престъпник! Всички които подкрепят тези безумия да горят вечно в ада!
44
1
 
11
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
Колкото и да драскате истината е една. По времето на така наречения комунизъм, целия соцлагер лежеше на изстрадалия гръб на руския народ. Никой не работеше а всеки взимаше заплата. *** си бяха бейове. Не ругайте руснаците, те не са лоши хора, и комунизма не е тяхно изобретение а на едни други. Знаете кои.
43
0
 
4
 
! Отговори
Ancient pedestrian преди 10 години
..."привлече допълнителен кредитен ресурс"... тея хора идея си нямат какво следва...
42
1
 
5
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
До Михалчо , Михалчо, ти късно живееш , Известноли ти е, че по мирния договор след Втората световна война победителите Англия,Франция и любимата ни САЩ, определиха България на Кобургите като победена страна и по мирния договор оная част от нейната икономика като ;ЖПлинии,вагони, локомотиви, гари и пристанища,тютюневи складове и фабрики, фабрики и мелници за храни, дрехи и пр, и пр, които обслужваха немците на фронта,се дадоха на СССР, Но руснаците всичко това ни го оставиха, като на ,,верни
41
1
 
2
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До *--48 ; Ти там ли беше ? Видя ли ги да преминавт на руска страна?