Хакери удариха сайта на Кремъл

Източникът на нападението още не е ясен
14 мар 2014 11:36, Елка Василева
27
Хакери удариха сайта на Кремъл
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Хакери удариха сайта на руското президентство няколко пъти днес и блокираха достъпа до сайта на централната банка, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от Ройтерс.

"Мощна кибератака се извършва срещу уебсайта" (на Кремъл), съобщи говорителка на президентството и допълни, че атаката продължава, а експерти по сигурността се опитват да предотвратят бъдещи пробиви. Тя не каза кой се смята, че стои зад кибератаката.

В момента се работи по установяването на източника на нападението, посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Руските хакери са най-добрите в света. Атаката е нож с две остриета! Хакерскерският фронт на войната обявена от САЩ ще им излезе през дупето!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Българинтака или иначе сащ и запада ще налагат санкции на Русия , поне да си вземат цялата югоизточна частот Донецк до Одеса.Все пак 17 милиона са руснаците в една измислена страна като Украйна.
15
8
 
1
 
! Отговори
axxaxaax преди 10 години
Da slozat na sita na Kremyl pornoto s Putin v bunkera. Ta da vidi celia sviat kakvo e ruski pederast.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
16 *** развитието на Космическите технологии веве е поставено на комерсиална основа и както винаги до сега в историята на човчество когато частния интерес е водил до създаването на нови колонии до Велките географски откритя и т.н. и сега частното предприемчаство став водещо , това до твое село едвла ли ще стигне , а кой друг ако ли не големите америкаснки компании като Гугъл , като Тесла и сие ще доведат до нови открития , скапянаци совалките не летят от две години като спряха след построява
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да бе да тея партенки ги знаем щото щатите летят в космоса само с руски двигатели! така че спейс мейс за никъв муй не става!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изстрелващата ракета за многократни полети е първата по рода си и ще отвори врата към значително по-евтин достъп до Космоса. Дори и без F9R Space X вече е намалила цените си за изстрелване на сателити до много по-ниски нива от конкурентите. Притежаваната от иноватора Елън Мъск компания е създадена със стремежа да реализира и изпращане на хора в Космоса. Тя е една от трите фирми, които работят с финансиране от NASA, за да разработят космически кораби, превозващи астронавти до МКС. хаха Кремлини
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Компанията за комерсиални космически полети Space X планира да изстреля първата ракета за многократно използване на 16 март, пише Technology Review. След като достави товар до Международната космическа станция (МКС) ракетата Falcon 9 ще запали двигателите си за втори път. Това ще й позволи да се върне в земната атмосфера с контролиран полет, без да се разпадне по обратния път като повечето изстрелващи ракети. Къде отивате червенотиквеничета може би
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хакери удариха сайта на Кремъл"И дядо Коледа бил кацнал на Земята с шейната. Хамерикански фантазии.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хакерите са от клона на анонимните в Русия, вероятно ученици от 8 клас в математически гимназии които не искат да стават пушечно месо в Крим.
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази хакерска атака е просто поредният акт на безпомощност.
7
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
яко са ударили кремълските компютри и са гепили снимки на путин с токчета и латекс
6
0
 
8
 
! Отговори
макето преди 10 години
от ся да ви кажем не съм я имам си алиби офцете са ми свидетели дека цела сутрин си лежим под орехо
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само руските хакери да не го приемат лично! Ако и те решат да правят контраатака борсите по света ще трябва да затварят :)
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
щатите се гърчат в безсилие:)) кибер мибер ама хурката ще я ядат нама кво.
3
5
 
17
 
! Отговори
Wladimir преди 10 години
:))) и като добаваим, че областният съвет на донецк, а това е вече Малороссия или сърцевина на Украина, са приели решение да проведат референдум за присъединяване към РФ. То ми е чудно, как ще реагира Вашингтон, който иска индустриалната част на Украйна и не иска изостаналия селскостопански регион на Западна Украина.
2
8
 
22
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Това са страшните санкции ли? ха..ха..най-забавното е, че току що написах, че Запада усъзна, че русия не е сърбия, Ирак, либия, Афганистан, хаити, Панама и т.н. и че този път "демократизаторите" ще се бият само зад клавиатурата, докато руската армия си връща Крим и провежда реални вое3нни учения..
1
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тц тц тц, след смешните "санкции", заплахите за изключване на Русия от световното по футбол, сега заговорниците са нанесли фатален удар- блокирали са презентационен сайт на Кремъл. До края на деня вече си представям как Путин няма да издържи на атаките и ще се откаже от Крим... ХАХАХАХАХ