Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол

Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море
Обновена: 14 мар 2014 14:16 | 14 мар 2014 13:00, Елка Василева
162
Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол
Снимка: архив, БТА

Руски военен кораб е разтоварил тази сутрин камиони, войници и най-малко един бронетранспортьор в залив край град Севастопол в Крим, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Журналист от агенцията е видял камиони да слизат от голям десантен кораб "Ямал 156" в Казашкия залив край Севастопол. На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.

В понеделник кореспондент на Ройтерс съобщи, че е видял колона от поне 100 руски военни превозни средства, включително камиони, бронирани машини и подвижна артилерия на път в същия район.

Това е украинска територия на около 15 км от пристанище Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев.

Проруските власти в Крим отрекоха извън севастополската база на полуострова да има каквито и да било руски войски, дори когато маскираните въоръжени мъже, обсадили украински военни съоръжения, караха автомобили с руски регистрационни номера и се идентифицираха пред украински войници като руска войска, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно говорител на бойния флот на Русия съобщи, че руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, предаде Ройтерс.

Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника.

Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 76Чувал ли си някога за Г-8 (Групата на осемте)?
81
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС ЗА ПЪРВИ ПЪТ КИТАЙ ИЗРАЗИ ВИЖДАНИЯТА СИ ПО УКРАЙНСКАТА КРИЗА И ЗАСТАНА ЗАД ЗАД ПОЗИЦИЯТА НА РУСИЯ ,В СЪЩОТО ВРЕМЕ НАШЕНСКОТО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ВИГЕНИН ЗАЯВИ,ЧЕ ПОСЕЩЕНИЕТО МУ В УКРАЙНА НЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПРИЕМА КАТО ЛЕГИТИМАЦИЯ НА НОВАТА ВЛАСТ В КИЕВ,А ОТ ДАУНИНГ СТРИЙТ В ЛОНДОН ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯ ,ЧЕ ВЛАСТИТЕ В АНГЛИЯ НЕ РАЗГЛЕЖДАТ ВАРИАНТ ЗА НАЛАГАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ НА РУСИЯ,МАЙ НЕЩО ДЕМОКРАТИЗАТОРИТЕ ВЗЕХА ДА ДАВАТ ЗАДЕН ХОД И НАКРАЯ ОНИЯ ФАШАГИ НА МАЙДАНА ЩЕ ОБЕРАТ КАЛАЯ
80
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам защо някои си мислят че само Русия има страхотни оръжия а САЩ и другите държави от НАТО са в каменната ера. Ако има война на високите технологии или пък ядрена човешкият фактор ще бъде равен на 0 . Така че пак простотията на русофилите излиза на преден план. Явно ви е вродена и безкрайна !
79
3
 
13
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
Ребята, давайте жить дружно! А дано, ама вече надали.
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Председателят на управителния съвет на Газпром е продал акциите си в компанията, предaдеБТA.
77
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБНе знам от къде ги измисляш тези глупости. Има достатъчно сайтове за онлайн търговия с Китай, в които има и жив чат с китайците. Почти всички предпочитат да се откажат от руския пазар, но не и от европейския и американския. По простата причина, че повечето от руснаците са бедни, а голяма част от парите са съсредоточени в малък кръг от супербогати руснаци.
76
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е момента Росен Плевнелиев да направи очи, като обяви символична война на Русия, както Богдан Филов на времето.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбрах - под заглавието пише за средиземно море. В статията нищо не се споменава. Ало, ***
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 76Русия да не ти е България, че да се моли за хляб? Ако я управляват българските политици, да, но не и руските!
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руски военни сили се предвижват към северната част на Крим ,тези маневри са заради снощните ексцесии над руснаците в Донецк.В тези сили са включени системите за залпова стрелба Ураган,съобщава Рия новости,цитирана от Фокус. В ешалона са включени 12 пускови установки и 10 транспортно зареждащи машини.Това оръжие е изключително сериозно и няма аналог в света ,само с един залп може да бъде сринат със земята град като Лвов,заявява украйнския военно-политически иследовател Д Тимчук
72
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците, че ще го гризнат е ясно, но дано целия свят не го гризе накрая. От тази война печеливш няма да има.
71
2
 
11
 
! Отговори
Зиновьев преди 10 години
Солдат спускается с пригорка, С семью встреча впереди. Медаль "За взятие Нью-Йорка" Я вижу на его груди. Я вижу: дочка его Танька На речку гонит двух гусей, Где с башни НАТОвскового танка Сын Федька ловит карасей.
70
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До (не)случаен минувачЛошо няма Крим да руски, ама да се направи по волята на хората, а не с танкове. И този измислен референдум... гласуване под зоркия поглед на военни, с една бюлетина, без чужди наблюдатели... смешна история. Това си е нахлуване в чужда територия и завземането и... Същото нещо може да направи Турция с Родопите... Ка-путин да не се задави само с това парче земя :-)))
69
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РУСНАЦИ ЗАПОЧВАТ ДА ПРОДАВАТ СКЪПИТЕ СИ ИМОТИ В САЩ . ФОНДОВИТЕ БОРСИ СА В КРАХНЯМА ЯСНИ ПРАВИЛАКИТАЙ ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ЗА ГАРАНЦИЯ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ..РУСИЯ СЪВЕТВА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ ДА НЕ ПОЧИВАТ НА ЗАПАД И ДА НЕ ПЪТУВАТ ДО САЩПОРАДИ ВИЗОВИТЕ РЕЖИМИ ИНВЕСТИЦИЯТА С ЗАКУПУВАНЕ НА ИМОТ В СТРАНА ОТ ЕС СТАВА НЕИЗГОДНА НО НАЙ-ВАЖНОТО НЕСИГУРНА..ИМОТА ВИНАГИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИБРАН ПРИ ЕДИН ИЛИ ДРУГ МЕЖДУДЪРЖАВЕН СПОР..ПАРИТЕ В ЗАПАДНИ БАНКИ НЕ СА ГАРАНТИРАНИ..СЛУЧАЯТ С БАНКИТЕ НА О-В КРИТ
68
0
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
14:27 / 14.03.2014452332 КОММЕНТАРИЕВ МИД РФ: Россия возьмет своих граждан на Украине под защиту В связи с трагическими событиями в Донецке Министерство иностранных дел России сделало заявление.
67
9
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
Пий си хапчетата и една студена вода за Украйна :)Сега НАТО ще "пази" границата на Русия :)
66
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекрасна новина!Русия сама се закопава :) Икономическото джудже ще моли за парче хляб....
65
9
 
24
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
КИТАЙ НЕ ИСКА ДА ИНВЕСТИРА В САЩ И ЗАПАДА ПОРАДИ ТОВА ЧЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ НЕ СА СИГУРНИ И ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ЗА НОВИ ГАРАНЦИИ..ЗАПАДА И САЩ ИЗПОЛЗВАТ НАПРАВЕНИТЕ КИТАЙСКИ И РУСКИ ИНВЕСТИЦИИ КАТО ЛОСТ ЗА НАТИСК И РЕАЛНО ИСКАТ ДА ГИ ОТКРАДНАТ..СВЕТЪТ ВЕЧЕ НЯМА ДА Е СЪЩИЯ КИТАЙСКИТЕ И РУСКИ ИНВЕСТИЦИИ НА ЗАПАД ИЛИ В САЩ ЩЕ БЪДАТ ДРАСТИЧНО НАМАЛЕНИ ПРОГНОЗИРАТ СПЕЦИАЛИСТИ В ОБЛАСТТА. А СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ПРОИЗВОДСТВА ЩЕ СЕ ИЗТЕГЛЯТ В КИТАЙКИТАЙ СЪВЕТВА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ ДА НЕ ВЛАГАТПАРИ В АМЕРИКАНСКИ БАНК
64
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБ,Както и да го въртиш тоя г*з все вътре искаш да ти е :)Позицията на Китай е ясна и тя е, че иска запазване на целостта на Украйна. Така, че оста Русия-Китай я няма. Само в русофилистичните ви желания съществува.
63
4
 
20
 
! Отговори
мархаба АСКЕР преди 10 години
камионите пълни с ВАЗЕЛИН ще е нужен за бандеровците