Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол

Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море
Обновена: 14 мар 2014 14:16 | 14 мар 2014 13:00, Елка Василева
162
Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол
Снимка: архив, БТА

Руски военен кораб е разтоварил тази сутрин камиони, войници и най-малко един бронетранспортьор в залив край град Севастопол в Крим, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Журналист от агенцията е видял камиони да слизат от голям десантен кораб "Ямал 156" в Казашкия залив край Севастопол. На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.

В понеделник кореспондент на Ройтерс съобщи, че е видял колона от поне 100 руски военни превозни средства, включително камиони, бронирани машини и подвижна артилерия на път в същия район.

Това е украинска територия на около 15 км от пристанище Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев.

Проруските власти в Крим отрекоха извън севастополската база на полуострова да има каквито и да било руски войски, дори когато маскираните въоръжени мъже, обсадили украински военни съоръжения, караха автомобили с руски регистрационни номера и се идентифицираха пред украински войници като руска войска, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно говорител на бойния флот на Русия съобщи, че руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, предаде Ройтерс.

Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника.

Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
12
 
! Отговори
Аномален преди 10 години
До Анонимен, 80 "без чужди наблюдатели.."Истината е , че от вчера в Крим пристигат многобройни наблюдаващи от много държави. Има дори от Япония.
101
1
 
10
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
До Анонимен от 80Що за нелепи разсъждения, що за т*пи аналогии... Защо заемате страна поставяйки се вътре в събитията. Вярно е че тези събития ни засягат и именно заради това разсъдете къде има полза за България, а не кой е по-велик - Путин или Обама.Турция не може да има претенции за Родопите или за нещо друго - там тя е била неканен гостенин. Или приемника на Византийската империя - днешна Гърция да си поиска Константинопол (Цариград) и половината Мала Азия (всъщност защо половината).
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фашингтон
99
6
 
38
 
! Отговори
до 106 преди 10 години
"Мили червени тролчета, Русия освен да убива и да воюва друго може ли? Ако нямаха петрол и газ и бананова република нямаше да са, защото и банани не растат там!"Мили чичосамов ***, нека да погледнем колко инвазии има САЩ за последните 69 години- 69 инвазии, така че да приказваш, че Русия можела само да убива и воюва, е меко казано неуместно. Изказването ти за ресурсите на Русия са тип детската градина, то и САЩ ако нямаха ресурси щяха още да гонят бизони с коне и ласо.
98
1
 
28
 
! Отговори
Свидетел преди 10 години
"На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.", а на друг камион - подводница.Поредните тъпотии ....
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от 110падон..Оланд
96
2
 
18
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Успех на утрешния референдум!
95
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Браян Далтън предизвика усмивки и весели споглеждания сред присъстващите на първата копка на нов социален център в Кюстендил, след като доведе съпруга си мъж, пише в. "Струма".Далтън и екзотичният красавец Анандарупа Сананасвачи са двойка повече от 20 години. По време на обръщението си Браян Далтън официално благодари, че е бил поканен в Кюстендил със съпруга си !
94
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мили червени тролчета, Русия освен да убива и да воюва друго може ли? Ако нямаха петрол и газ и бананова република нямаше да са, защото и банани не растат там!
93
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия има подкрепата на Китай. Тия две държави заедно могат да воюват с целият останал свят и да го разбият! Т'ва е истината.
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
102Върви при Уил Смит да те светне, че нещо си бъгнал :-D:-D:-D
91
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБМоже да паднат в 300 града --ама може и да не паднат ! А ако САЩ изкарат Летящите чинии с пилоти като Уил Смит кво ще стане не ми се мисли. Сбогом на братушките !!!
90
3
 
30
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименТО И 80% ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ВОЙНА С РУСИЯ..90% ОТ АТЛЕТИТЕ УЧАСТВАЛИ В СОЧИ СА ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА САЩ И ЗАПАДА ЗАЩОТО ВИДЯХА ЕДНА ДРУГА ИСТИНА ЗА РУСИЯ,,,ИМА МИЛИОНИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ НА ЗАПАД КОИТО СА ПРОТИВ ВОЙНАТА С РУСИЯ И ВСЯКАКВИ ИКОНОМИЧЕСКИ БЛОКАДИ..
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където Крим там и Константинопол на 1 хвърлей място е.
88
5
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименНИКОЙ НЕ ОТРИЧА ЧЕ САЩ И ЗАПАДА ИМАТ ПОВЕЧЕ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ ОТ РУСИЯНО РУСНАЦИТЕ СИ ПРАВЯТ ПРОСТА СМЕТКА И ТЯ ПОКАЗВА ЧЕ ДОРИ ОТ 3000 РАКЕТИ С КОИТО РАЗПОЛАГАТ САМО 300 ДА ПАДНАТ В ГРАДОВЕ КАТО НЮ ЙОРК ЛОНДОН БОСТОН ВАШИНГТОН,,ПАРИЖ,,БЕРЛИН,,ТОВА ПРАВИ 300 ГРАДА ДА БЪДАТ ИЗТРИТИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА..НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ..РУСИЯ НЯМА 300 ИЛИ 3000 ГРАДА КАТО ПОТЕНЦИАЛНИ ЦЕЛИ ЗА ЗАПАДНИТЕ РАКЕТИКОЙ ПОВЕЧЕ ЩЕ ЗАГУБИ..ПОМИСЛИ...ИНАЧЕ МОСКВА И ПЕТЕРБУРГ ЩЕ СА РУИНИ
87
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименХората в Русия са си объркани още от" Великата октомврийска социалистическа революция" !!!
86
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По данни на социологическия център "Левада" 21 на сто от жителите на Русия биха подкрепили изпращането на войски в Крим. 83 процента обаче са разтревожени от възможността за въоръжен конфликт с Украйна. "Хората в Русия се объркаха окончателно", коментира "Независимая газета".
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре ще е просто да не се месим. Да оставят украинците и руснаците сами да се оправят.
84
2
 
9
 
! Отговори
На страха.. преди 10 години
на страха оите са големи!Това са руски туристи с кораб - ракета! "Новите украинци" нали се чудеха кой ще им ходи да летува там - ето кой! Така ще им се подпомогне загиналата икономика :)Пак руснаците да им помогнат, хамерите туристи хич ги няма!
83
2
 
6
 
! Отговори
стига вече преди 10 години
До АнонименАха и свободна радиоктивна търговия. Я стига нека да има сериозни проверки на границата с Украйна. Около Чернобил има силно заразени с радиация области - каква е гаранцията, че няма в Европа да се движат заразени с радиация стоки. Все пак периодът на полуразпад на уран е 20 000 години. Нещо грамотността е сведена само до кухи лозунги.