Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол

Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море
Обновена: 14 мар 2014 14:16 | 14 мар 2014 13:00, Елка Василева
162
Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол
Снимка: архив, БТА

Руски военен кораб е разтоварил тази сутрин камиони, войници и най-малко един бронетранспортьор в залив край град Севастопол в Крим, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Журналист от агенцията е видял камиони да слизат от голям десантен кораб "Ямал 156" в Казашкия залив край Севастопол. На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.

В понеделник кореспондент на Ройтерс съобщи, че е видял колона от поне 100 руски военни превозни средства, включително камиони, бронирани машини и подвижна артилерия на път в същия район.

Това е украинска територия на около 15 км от пристанище Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев.

Проруските власти в Крим отрекоха извън севастополската база на полуострова да има каквито и да било руски войски, дори когато маскираните въоръжени мъже, обсадили украински военни съоръжения, караха автомобили с руски регистрационни номера и се идентифицираха пред украински войници като руска войска, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно говорител на бойния флот на Русия съобщи, че руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, предаде Ройтерс.

Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника.

Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
9
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
Има и още нещо ако Крим не влезе в състава на Русия, той няма да е дълго време в Украйна. Ще премине към Турция, познайте с чия благословия...
61
3
 
15
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
Още причини Крим да е руски:Тук е започнало покръстването на Русия (а не в Киев) цар Владимир красное солнишко е приел православието в църквата в Херсонес (малко на юг от Севастопол).В Севастопол са погребани трима от най-великите руски царски адмирали, прочули се във войните против Турция Нахимов, Корнилов и Истомин.Тук са водени тежки войни между Русия и Турция, което е ограничило навлизането и влиянието на последната върху люлката на съвременната цивилизация.
60
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** *** ДА ВИДЯТ КАКВО КАЗВА ДНЕС ПРЕД АМЕРИКАНСКАТА ПРЕСА БИВШИЯ СЪВЕТНИК ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА И СИГУРНОСТ НА ПРЕЗИДЕНТА БУШ- Р. КОЕН,КАЗВА,ЧЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБАМА ДА СЕ КОНФРОНТИРА ОТКРИТО С РУСИЯ И АВАНТЮРАТА НА САЩ В УКРАЙНА ЩЕ Е ПАГУБНА ЗА САЩ В ЕВРОПА И БЛИЗКИЯ ИЗТОК
59
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престанете с това Кърджали бе! Щяло да отива към Турция! Ми да отива! И без друго само ругаете българските турци, които са едни обикновени, работливи хорица.
58
4
 
24
 
! Отговори
123 преди 10 години
До XLSМай още не си излезнал от филма, дето гледа снощи ! Моли се Русия да не се ядоса, че този твой НАТО ще му видиш само гърба.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
news.yahoo/photos/trucks-drive-russian-landing-craft-yamal-156-near-photo-084650318.htmlте това е снимката, която говори повече от дезимформацията дадена от днес.бг
56
2
 
0
 
! Отговори
Belle преди 10 години
До Оня тамИли просто правят тактически маневри, отклоняващи вниманието от Черно море !
55
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Журналистът от Ройтерс е видял това, което са му наредили да види!
54
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 16 март и референдума за АВТОМАТОномияКрим - към РусияУкрайна - КЪМ ЕВРОПА !!! И една хубава яка украинска стена да маркира ясно границата между евразия и Европа!
53
6
 
30
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименКитай също активизира позицията си по проблема. Топ дипломат от страната предупреди Запада да не предприема никакви икономически санкции срещу Русия, тъй като това би предизвикало силна ответна реакция. .... ОСТА КИТАЙ/РУСИЯ СА НОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА СВЕТА....ПОБЕДА НА ИСТИНСКАТА ИКОНОМИКА А НЕ НА ВИРТУАЛНАТА..ПОБЕДА НА ЮАНА НАД ЗЕЛЕНИТЕ НЕПОДПЛАТЕНИ ДОЛАРИ...КИТАЙ ИСКА СРЕЩУ СТОКИ РЕАЛНИ ПАРИ А НЕ ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯНОВИ ПРАВИЛА ПРИ КОИТО ИНВЕСТИЦИИТЕ ДА СА ЗАЩИТЕНИ..
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
sredizemno more? 6te prevzemat sveta
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Председателят на съвета на директорите на Газпром Виктор Зубков, който е бивш премиер и настоящ специален представител на руския президент в сътрудничеството с Форума на страните износителки на газ, е продал всичките си акции в компанията, предаде БТА.
50
2
 
19
 
! Отговори
бай Будал преди 10 години
Това е началото на разпада на УКРАЙНА като държава, създадена от ЛЕНИН през 1922г. Започва война между католици и источно-православни. Снощи в ДОНЕЦК 1 убит и десетки ранени, МЕЖДУ ДВАТА ПАРАЛЕЛНИ митинга,
49
6
 
37
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 10 години
Путин ще смачка плъховете!!!
48
6
 
33
 
! Отговори
Украински Генерал преди 10 години
Тази нощ в 4 часа Московско време войниците от 2-ра морска пехота на въоръжените сили на Украйна трябваше да станат от вишките си в базата в Севастопол и да посрещнат с почести руските десантчици. След това се напиха всички дружно в Базата.
47
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ отказаха военна помощ на новите власти на Украйна, пише вестник The Wall Street Journal с позоваване на високопоставен представител на американската администрация.Министерство на отбраната на САЩ ще осигури на украинската армия суха храна, се разбира от информацията по повод посещението на Арсений Яценюк в Белия дом.
46
2
 
17
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
До Анонимен от 47Ограмоти се малко преди да си...Татарин е много сборно понятие и т.н. Що се се отнася до волжските българи, те са наричани чуваши, а не татари, но какво ло да обяснявам. И още нещо, ако някой си мисли че тук защитавам Русия просто така и на всяка цена - лъже се. Старая се да не излизам от контекста на статията, под която са коментарите. В този смисъл за кризата в Украйна защитавам категорично мнение - България е от неправилната страна (и за съжаление и за кой ли път).
45
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо гордите съветски бойци не са слезнали като бели хора на пристанището на Севастопол, а са правили морски десант???
44
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кефят ме обаче руските политици и самият Путин.."Нееее, нямаме военна намеса в Крим." Хах, как се гаврят с всички западни и хамерикански ***!
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На мен като на един буден гражданин/селянин от БГ ми е през ... мирогледа... какво става в Украина. Дреме ми на шапката, че едните искат да си настанят своите фирми и да контролират кранчето на цяла европа, а другите ги е страх да не останат без него. Мен лично не ме вълнуват и взех много, ама много да се дразня от това постоянно натъртване с тая Украина.Важното е че у нас безпаричието, безработицата и *** престъпност са с огромни размери, а медиите само отклоняват важните неща с тия фак