САЩ удрят ключови сектори на руската икономика

Санкциите ще има срещу руската банка "Росия" и 20 висши представители
Обновена: 20 мар 2014 20:31 | 20 мар 2014 18:50,
353
САЩ удрят ключови сектори на руската икономика
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама подписа днес изпълнителна заповед за налагане на американски санкции върху ключови сектори на руската икономика, съобщи АП. 

Обама обяви и нови санкции за 20 висши руски представители от правителството и извън него и срещу руска банка, която ги подкрепя, предава БТА. Американският държавен глава изтъкна, че санкциите са в резултат на "избора, направен от руското правителство, избор, отхвърлен от международната общност". 

Още по темата

Съединените щати въвеждат санкции срещу руската банка "Росия", руския сектор на финансовите услуги, енергетиката, мините, машиностроенето и отбраната, предаде Ройтерс,  позовавайки се на високопоставен американски представител. Доларовите операции на банка "Росия" ще бъдат блокирани, поясни той.

Руската частна банка е собственост на Юрий Ковалчук, за когото се смята, че е банкерът на Путин, отбелязва Асошиейтед прес.

В списъка със санкции са включени Сергей Иванов, един от най-близките сътрудници на Путин и ръководител на неговата администрация, и двама приятели на руския президент от детинство, които са станали мултимилиардери по време на неговото управление, посочва АП.

В него попадат още председателят на Държавната дума Сергей Наришкин и началникът на Главното разузнавателно управление на генералния щаб на въоръжените сили Игор Сергун.

Русия наложи ответни санкции на американски представители веднага след като президентът на САЩ Барак Обама обяви санкции срещу една руска банка и 20 физически лица, предадоха световните агенции.

На девет американски депутати и чиновници се забранява да влизат на руска територия.

Санкциите касаят Хари Рийд, лидера на групата на демократите в Сената, Джон Бейнър, лидера на групата на републиканците в Камарата на представителите, Бенджамин Роуд, високопоставен съветник на Барак Обама, Робърт Менендес, председател на сенатската комисия по външни дела, Джон Маккейн, бивш кандидат за президент, Керълайн Аткинсън, заместник-съветник на Обама по  въпросите на националната сигурност и др.

Междувременно говорителят на руския президент Владимир Путин заяви, че наложените от Съединените щати на страната санкции са неприемливи, предаде Ройтерс. "Намиращите се в този списък няколко имена предизвикват
недоумение, но каквито и да бяха те, фигурирането им в този списък за нас е неприемливо", каза Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Във всеки случай реакцията на Русия няма да закъснее", допълни той.

На въпрос защо в списъка е включен ръководителят на администрацията на президента Сергей Иванов, говорителят отговори шеговито: "За 20 години служба в Първо главно управление на КГБ в СССР, а след това в Службата за външно разузнаване на Русия, той си е затворил вратите към много страни, така че това не му е непознато".

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
Това е добре.Русия заслужава.Русия поробиха Украйна.
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този черният е дрогиран
205
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин има солидно количество олигарси под опеката си
204
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитат: "Доста си се объркало, комунистче. Санкциите на Рейгън бяха ИЗВЪНРЕДНО ЕФЕКТИВНИ. Точно Рейгъновата политика причини ЗАГУБАТА НА СТУДЕНАТА ВАЙНА ОТ СТРАНА НА РУСИЯ." Русия нищо не е загубила ! Русия спечели защото тогава носеше на гърба си още 15 хрантутника ! Сега се грижи само за себе си ! И сега на враговете й мартинките им треперят повече отколкото по времето на *** Рейгън !
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
305 да прочети 307 и го запомни ! Ще те изпитам за наученото !
202
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАГУБАТА НА СТУДЕНАТА ВАЙНА ОТ СТРАНА НА РУСИЯ...Част от покварената партийна върхушка от Изтока направи държавен преврат и започна реставрация на капитализма - в съглашение със западните банкери. Рейгън боледуваше от Алцхаймер, както и Тачър. Ако вярваме на масмедиите, двама луди победили във войната...Не, просто алчността и простотията на Горбачов, Луканов и пр. доведоха до катастрофа Източна Европа - спасиха Запада за 20 години.Днес истината лъсна - баламите измряха или силно намаляха.
201
8
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 302:Доста си се объркало, комунистче. Санкциите на Рейгън бяха ИЗВЪНРЕДНО ЕФЕКТИВНИ. Точно Рейгъновата политика причини ЗАГУБАТА НА СТУДЕНАТА ВАЙНА ОТ СТРАНА НА РУСИЯ. Той се зарече, че ще победи "империята на злото" - СССР и го направи. Понеже още не можете да преглътнете този ФАКТ, вчера Джон Кери дипломатично го припомнил на Путин, та дано го преодолее. Искам да кажа, че янките пак ви се изсмяха, а сега руси и украинци ще плащат скъпо и прескъпо за бабаитлъците на Путин.
200
1
 
7
 
! Отговори
работещ преди 10 години
До Късно е чадо:Подали са ви "опорни точки". Русия е преместила своите 103 млрд. американски държавни ценнки книжа (към 2% от всичките) ПРЕДИ събитията в Украйна, явно ПЛАНИРАНИ от Русия. Ако продаде тези 103 млрд., доларът ще поевтинее - добре за бюджета на САЩ и лошо за Русия, на която за горивата плащат в долари - ще поевтинее валутният й резерв и повече долари ще харчи за покупка на евро, с които купува стоки от Европа. Блокиране на Европа с пренасочване износ на горива към Китай е глупост
199
2
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До до 268 "Във всеки случай реакцията на Русия няма да закъснее,,,ЩЕ ПОЖИВЕЕМ ЩЕ ВИДИМСАМО ДАНО НЯМА ВОЙНАЗАЩОТО ТОГАВА ВСИЧКИ ЩЕ ПЛАЩАМЕТОВА Е РЕАЛНОСТТА ЗА ГЛУПОСТИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ ЧЕ РУСИЯ ИМА ПРАВА НАД КРИМ И ЦЯЛАТА ЮГОИЗТОЧНА УКРАЙНА АКО СТРАНАТА НЕ СЕ ФЕДЕРАЛИЗИРА... ТОВА СА СИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ..ПО-ДОБРЕ ДА СЕ РАЗРЕШАТ ОТ РАЗ ОТКОЛКОТО ДА ТЛЕЕ НАПРЕЖЕНИЕИ ПРОБЛЕМА НЕ Е КРИМ А ПРОБЛЕМА СА СУРОВИНИТЕ НА РЕГИОНА И КОЙ ЩЕ ГИ КОНТРОЛИРА..ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ
198
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя що не се разходи из саваните на Кения ?
197
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По времето на *** Рейгън също имаше санкции от американците и подръжниците им - западноевропейските мекерета и какво ? Нищо ! Не се хаби драга публико - пешкирчето е празно !
196
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще бомбардират Сталинград- тежката индустрия, после към Москва! Драг нах остен! Нещо ми е познато...
195
5
 
19
 
! Отговори
Късно е чадо преди 10 години
Русия предварително си изтегли своите 103 милиарда долара от Щатите. Така че тези пари не могат да бъдат засегнати. Ако Русия отговори адекватно, има опасност достъпа до Афганистан през Руска територия, да бъде прекъснат, съвместнитните действия относно изваждането на Сирийските химически запаси да бъде прекъснато. Има призив, Руските милиардери да плащат данъците си в Русия, с което Европа ще бъде засегната. Спирането на Руските суровини ще блокира Европа. Русия пренасочва суровините към Китай.
194
1
 
9
 
! Отговори
до 297 преди 10 години
Който се смее последен се смее най-добре...
193
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"САЩ удрят ключови сектори на руската икономика" хаххахаххаха -хахахБраво! Много смешно заглавие
192
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да погледнем за малко в нашият двор.Навремето когато турците нахлуват в нашите земи,ние се съюзяваме с тях да им помагаме да плячкосват Сърбия и Византия.Трябваше далновидният ни цар да се съюзи с Византия и Сърбия,но не!И така до ден днешен-грешното място и грешният съюзник.Затова сме на това дередже.Спомнете си как цар Калоян се бъзикаше с папата и успя да постигне това което желае.....До ден днешен - грешка след грешка
191
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Санкциите не са стратегия и решение на проблема,санкциите са пълна липса на такива"-Х.Кисинджър Трябва да сме много наивни да вярваме,че тези милионери,милиардери,едър бизнес не са си опекли работата си и ДОСЕГА не са изтеглили авоарите си от американски и европейски банки!!Борсите само по слух вдигат или свалят печалби,а за тези санкции се говори почти 20 дни.Кой откачен ще си държи авоарите през това време и ще чака??Трябва да е някой супермалоумник да си държи парите и чака!!!
190
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
магазини "Берзка" xaxaxa . Да не би така да се нарича вече бизнеса на *** дето режат дърва
189
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще кажете, че американците са нагласили всичко, накарали са Русия да окупира Крим за да може американците да има с какво да си измият ръцете когато правят запори на руски пари и правят спънки за руския бизнес в Америка.Ами нека и Русия да постъпва така с Америка.Ааа, забравих, че на американците не им пука дали я има Русия или я няма. Не губят особено много в случай на липсата и.
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С техните камъни - по тяхната глава