Путин призна косвено за намеса в Крим

Той поздрави армията за духа и качествата й
28 мар 2014 14:25,
151
Путин призна косвено за намеса в Крим
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин потвърди косвено, че руски военни са участвали в поставянето на Крим под руски контрол, предаде Франс прес. Това се случи на церемония за назначаването на висши военни офицери на нови длъжности и за присъждането на нови военни звания. Досега Москва твърдеше, че на полуострова са действали проруски местни сили.

Путин подчерта, че ролята, изиграна от руските войници в Крим, е показала "новите способности" на руската армия, предаде Франс прес.

"Събитията в Крим бяха изпит. Те доказаха новите способностина нашите въоръжени сили и солидния морал на нашите хора", подчерта руският президент. Путин поздрави "командването и военнослужещите от руския Черноморски флот и други части, разположени в Крим, за тяхната сдържаност и техния кураж", допълва Франс прес.

"Професионализмът на руските военни позволи да се избегнат провокациите и да се попречи на проливането на кръв, да се гарантират условията на един свободен и мирен референдум", добави Путин."Трябва да продължим развитието на боеспособността на нашите въоръжени сили, в това число и на частите в Арктика", допълни руският президент.

На церемонията е присъствал и руският министър на отбраната Сергей Шойгу, който съобщи, че украинските войници, верни на Киев, са напуснали Крим и всички военни обекти на полуострова са под контрола на Русия. Той каза още, че Русия ще предаде на Киев всички военни плавателни съдове и летателни апарати на украинските въоръжени сили, които не са преминали на руска страна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
10
 
! Отговори
pravilo преди 10 години
Kudeto stane konflikt vinagi e vinovna po -silnata strana - v slu4aq Rusia.
78
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Znaeha ,4e ukraincite nqmashe da im strelqt I se napraviha na "golemata rabota".
77
1
 
12
 
! Отговори
прецедента преди 10 години
Прецедента отдавна бе поставен когато ционисткия режим веднага след WW2 етнически прочисти палестинците ,окупира земите им,както и без референдум анексира Сирийските голански възвишения,заселва окупационно население на окупираните територии и обгради и от години държи под блокада и терор концлагер Газа.Крим доброволно направи референдум да се завърне под закрилата на Русия след пиянския жест на Хрущов да ги подари на Украйна.
76
14
 
4
 
! Отговори
Стaмболов преди 10 години
Укрaйнa дaде жертви зa Свободaтa си, но тaкa или инaче те постигнaхa целтa си, следвaщото десетилетие ще е нa Полшa, Гермaния и Укрaйнa, рaзвитието нa шистовaтa индустрия ще ги превърне в моторa нa Единнa Европa! Укрaинците от сaмото нaчaло нa преходa си тръгнaхa по верния път нa лустрaция и отстрaнявaнето от влaсттa нa руските шпиони. Жaлко зa нaс!
75
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми стана тлъста, защото руската мечка ги е приклещила и не им дава да се откъснат от задушаващата прегръдка. Няма искам няма не искам. Типична имперска политика, а тръгнали да обсъждат американците какви били империалисти. Всичко в Украйна можеше да се развие мирно и тихо, ако след като започнаха протестите Янукович беше хвърлил оставка и насрочил едни президентски избори или референдум и хората да си кажат с Русия ли искат или с ЕС.
74
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От тук нататък Крим и след 1000 години пак ще принадлежи към РУсия. А Украйна ще се лашка между американски и европейски колонизатори, докато стопят населението от глад.
73
2
 
12
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 107 Е цената на това откачане нещо стана мноого тлъста. Загубиха си цял полуостров,загубиха си почти целия флот,загубиха обучени беркутовци ,изгубиха военни . Харков,Донецк,Одеса и други градове хората им теглят среден пръст и ги гонят с кютеци от там. А и си спечелиха некронтролируеми неонацисти и партизани в източните части. Също спечелиха икономически колапс и почти в кърпа вързана граждански размирици и евентуално война. Та пак толкова убити и ранени са за тоя дето
72
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
105 Украинците дадоха 100 убити за да се откачат най-сетне от Русия , а Путин с анексирането на Крим и дрункането на оръжие направи всичко възможно следващото СТОЛЕТИЕ ПОНЕ Украйна да не е в орбитата на Моксва , халал да му е Крим , но загуби Киев .
71
1
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Еми намеса е имало,ама индиректна. Така или инче от Крим още седмици преди референдума молиха Путин да ги защити . Да си прибере обратно стратегическия за Русия Крим си беше истински успех и то без убити от руски военни и кримчани хора.Последната провокация си лъсна като работа на "Десен Сектор " и си отива към техния черен списък. Такава безкръвна операция от руска армия никой в света не би си и помислил а от САЩ завиждат. А украинците дадоха 100 убити и 1000 ранени за тоя дето ...
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя ги е плащала до Октомврийската революции, кой ти е казал, че сме ги платили на 4 март 1878 г. Еее, ама мисли малко де, този мозък не е само да ти балансира главата.
69
6
 
10
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
Който вярва, че България е платила на Русия 30 т. злато, трябва да е не само русофоб, но и българофоб.
68
23
 
6
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Големи хвалби на руските бляди !Путин на умряло куче, нож извади.Ей така са дошли и през 1944 в България , та още няма оправяне.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
92 Някой ден , ако се успокоят нещата с Палестина и заживетя двете държави мирно , ако рабите извадят личност , може и да се случи , нали знаеш всичко е възможно на тои свят и това което не се е случвало може да се случи някой ден .
66
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
gledai si q ti, shte si plashtate nezavisimo s koi ste. surovinite sa veche kat nqma tankeri s bezplaten petrol za preprodavane.
65
1
 
13
 
! Отговори
Тъпо копеле преди 10 години
Чета и се кефя, русофоби русофили, абе п...ковци какво сте седнали да хвалите/плювате Русия или Путин. Да не ни дават или взимат нещо, всичко което ни дават е скъпо и прескъпо отколкото го продават на западните евро другари, а никой нищо не ни е взел, щото нямаме какво да ни вземат. Това дето сме на сегашното положение не защото някой ни *ава, а защото великият български народ позволява великия ***ѝо да го граби собствените си братя и сестри и да ги продава кат роби (емигранити де).
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
88 Това по може да се случи някой ден , все пак са демокрация , в Израел арабския е ВТОРИ ЕЗИК , нито у нас нито в Русия има втори друг език
63
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 10 години
naqdohte se na shokoladi milka i sega revete shte minete pak na kuma lisa i opashkite. Jalko che es spqt teq momcheta
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
82 наистина са големи расисти щом скачат и на афроамериканеца президент , дали някой ден ще доживеем чеченец да стане президент на Русия и *** на България
61
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин има 82% рейтинг щото рейтингът му го смята техният червен Колю, даже му е нисък според мен, още могат да му го вдигнат.След ВСВ САЩ предлагат и на Източния блок да се включи в плана Маршъл, но от наше име Сталин отказва, защото го е страх от конкуренция и да не загуби влияние.После 50 години живяхме в един резерват, оградени с мрежи и въоръжени ни пазеха да не избягаме от Рая.Точно както и сега пречат на Украйна.Не знам кога ще надмогнат комплексите си в Кремъл.
60
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста глупави хора има тук, свалящи си гащите веднага на Путин. Всеки диктатор трябва да бъде порицан, а не възхваляван, защото рано или късно ще дойде и времето на мижитурките, които го възхваляват, но когато превземат тях друго ще пеят!