Путин призна косвено за намеса в Крим

Той поздрави армията за духа и качествата й
28 мар 2014 14:25,
151
Путин призна косвено за намеса в Крим
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин потвърди косвено, че руски военни са участвали в поставянето на Крим под руски контрол, предаде Франс прес. Това се случи на церемония за назначаването на висши военни офицери на нови длъжности и за присъждането на нови военни звания. Досега Москва твърдеше, че на полуострова са действали проруски местни сили.

Путин подчерта, че ролята, изиграна от руските войници в Крим, е показала "новите способности" на руската армия, предаде Франс прес.

"Събитията в Крим бяха изпит. Те доказаха новите способностина нашите въоръжени сили и солидния морал на нашите хора", подчерта руският президент. Путин поздрави "командването и военнослужещите от руския Черноморски флот и други части, разположени в Крим, за тяхната сдържаност и техния кураж", допълва Франс прес.

"Професионализмът на руските военни позволи да се избегнат провокациите и да се попречи на проливането на кръв, да се гарантират условията на един свободен и мирен референдум", добави Путин."Трябва да продължим развитието на боеспособността на нашите въоръжени сили, в това число и на частите в Арктика", допълни руският президент.

На церемонията е присъствал и руският министър на отбраната Сергей Шойгу, който съобщи, че украинските войници, верни на Киев, са напуснали Крим и всички военни обекти на полуострова са под контрола на Русия. Той каза още, че Русия ще предаде на Киев всички военни плавателни съдове и летателни апарати на украинските въоръжени сили, които не са преминали на руска страна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
22
 
! Отговори
учебник преди 10 години
НАТО е поръчало на Путин, да напише учебник, "Как се завоюва цяла една страна без един, единствен изстрел!"
38
3
 
25
 
! Отговори
Антимутра преди 10 години
Путин, моля те ела и при нас да смачкаш крадливите мутри, че ограбиха народа и продължават да ограбват.
37
3
 
2
 
! Отговори
до 37, 35 и 34 преди 10 години
Тъй като явно си един и същи клакьор..що не си е...майката......
36
21
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
международния убиец Путин и *** му Башар Асад и Янукович изтрепват народа на Украйна и Сирия!!!колкото и да лъжат в Русия. Путин вече е едно извращение за света. Ако някоя медия напише нещо лошо за властта веднага и взимат лиценза!!!!!!!!АБСОЛЮТЕН КОМУНИЗЪМ Е НА ВЛАСТ В РУСИЯ!!!!!! РОБСКА РУСИЯ КОЛКОТО И ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЩЕ ВЗЕМЕ ОКОЛО 30% НА ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА!ПУТИН ВЛИЗА В ИСТОРИЯТА КАТО ПОРЕДНИЯ КАСАПИН И ДЕСПОТ ИНИЩО ПОВЕЧЕ!
35
2
 
10
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Фуражка е баща ти ве, шапкар кух. Платиха дълговете на всички със собствените си ресурси, ве, дунапрен ***. Всички страни си останаха с ресурсите, които имаха - да не би да взеха газта на Азербайджан или Туркмения. Да не би да си преместиха заводите или тръбопроводите. И да - руски специалисти ги строиха за сметка на парите на най-голямата република в Съюза - Руската федерация. Да еbа черепа ти празен.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pylna radost i nasirane za ovcete v BG
33
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И с чии пари Русия плати дълга на съветите? С парите акумулирани чрез труда и ресурсите на всички съвети. Да не искаш да кажеш, че руснаците работеха и издържаха целия СССР по - скоро беше обратното...фуражке
32
1
 
22
 
! Отговори
crane преди 10 години
Путин попитал Обама:-Знаеш ли как казвам на Аляска?-Не!-Айс Крим!
31
0
 
12
 
! Отговори
Злато преди 10 години
Русия в момента е най-големия производител на злато в света, ай стига сте се оправдавали с това злато. Златните резерви на цяла днешна Германия за 92% на съхранение в САЩ
30
11
 
8
 
! Отговори
Иракчанин преди 10 години
Егати тоталната руска агресия в Крим, а нас анексираха дори без референдум, не заради петрола, а щото американците са борци за справедливост в Ирак.
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освобождението ни струва 32,5 тона злато!!!които сме си платили като попове! Така че братската помощ можете да си я заврете нали знаете къде!
28
4
 
11
 
! Отговори
Белградчанин преди 10 години
Егати тоталната руска агресия, а нас ни посипаха с демократични бобми чрез чисто демократичен неагресивен начин.
27
0
 
8
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Например руската гледна точка винаги се представя в едно неопределено, вероятностно време: "Крим бил в правото си да избира", "В Крим основно живеели руснаци", "Според Кремъл те просто защитавали руснаците там", "Снайперистите били наети от Майдана", "Протестиращите били провокирали Беркут" и т.н.Докато западната гледна точка направо е с твърдения "ЕС и Сащ обявиха, че референдумът е незаконен", "Беркут уби протестиращи", "Русия анексира Крим" и т.н.
26
2
 
15
 
! Отговори
Виетнамец преди 10 години
Егати тоталната руска агресия, а нас ни наляха с мирен демократичен *** и избиха половин милион виетнамци чрез чисто демократичен неагресивен начин.
25
1
 
5
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
И Станишев има роля с безценния си труд и дипломна работа "Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия" - явно ценен научен труд в тази сложна материя.
24
6
 
11
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Русия плати дълга на Съветите, тоест, даде възможност на всички нови държави да тръгнат необременени, а тя започна с минус 160 млрд.долара, ама това някак си го забравят псевдомедиите. Достатъчно са плащали, няма какво да реват в Украйна.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не намерих намек?!Да не е в бялото между редовете?Или само щом Путин спомене думата 'армия' на НАТОВЦИ веднага се сещат за Крим :)
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи наследена наготово от СССР, Украйна също беше част от СССР, така че СССР не е русия и каквото беше изградено е с труда и ресурсите на украинците.Между другото ние си плащаме на Русия за Освобождението с доста голямо количество злато, потърси, има информация, а за земите на Османската империя ще платим когато тя ни плати за загеабеното от Втората българска държава и когато Русия плати на татаритетатарите!
21
2
 
26
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Перфектно,16 разузнавателни служби на САЩ проспаха тази операция ,браво Русия........най важното е че всичко мина без кръв!
20
1
 
19
 
! Отговори
FUCK USA преди 10 години
Кога САЩ ще признаят какво са обещали на Горбачов