Путин призна косвено за намеса в Крим

Той поздрави армията за духа и качествата й
28 мар 2014 14:25,
151
Путин призна косвено за намеса в Крим
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин потвърди косвено, че руски военни са участвали в поставянето на Крим под руски контрол, предаде Франс прес. Това се случи на церемония за назначаването на висши военни офицери на нови длъжности и за присъждането на нови военни звания. Досега Москва твърдеше, че на полуострова са действали проруски местни сили.

Путин подчерта, че ролята, изиграна от руските войници в Крим, е показала "новите способности" на руската армия, предаде Франс прес.

"Събитията в Крим бяха изпит. Те доказаха новите способностина нашите въоръжени сили и солидния морал на нашите хора", подчерта руският президент. Путин поздрави "командването и военнослужещите от руския Черноморски флот и други части, разположени в Крим, за тяхната сдържаност и техния кураж", допълва Франс прес.

"Професионализмът на руските военни позволи да се избегнат провокациите и да се попречи на проливането на кръв, да се гарантират условията на един свободен и мирен референдум", добави Путин."Трябва да продължим развитието на боеспособността на нашите въоръжени сили, в това число и на частите в Арктика", допълни руският президент.

На церемонията е присъствал и руският министър на отбраната Сергей Шойгу, който съобщи, че украинските войници, верни на Киев, са напуснали Крим и всички военни обекти на полуострова са под контрола на Русия. Той каза още, че Русия ще предаде на Киев всички военни плавателни съдове и летателни апарати на украинските въоръжени сили, които не са преминали на руска страна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
20
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Като вземат Франс прес, ББС и СНН да обясняват какво "бил казал" Путин, малко ми на напомнят на "бил съм се бил напил"...За всеки с ум в главата е ясно, че Путин нищо не е признавал, а просто е благодарил на руските части, които са по договор в Крим, че не са проявили агресия и е нямало въоръжен конфликт. Нещо трудно разбираемо за войнолюбците...Медиите използват толкова прозрачно манипулативен принцип на съобщаване на новини...
18
4
 
14
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
БРАВО. БЪЛГАРИЯ Е ПРОДАДЕНА НА ЕС. И СЕГА СТАНАХА И ПРЕДАТЕЛИ.И ВИЕ ЛИ ПИШИТЕ ЧЕ ПУТИН ОКУПАТОР.
17
10
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
По твоята логика България кога ще заплати заграбените турски имоти на Османската империя?? Или може би Русия трябва да ги заплати, защото нейните войски освобождават тези територии и прогонват турската власт??
16
1
 
18
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Брилянтната операция "Вежливо зелено човече" ще се изучава дълго в академиите.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** е поставил САЩ в "мат в следващия ход" , Тоест при всяка следваща американска интервенция където и да било по света , Путин ще откъсва по нещо от Украйна , тоест Обама няма следващ печеливш ход /всеки ход е губещ/ . САЩ не може да съществува без войни и трябва да нападнат някого веднага, иначе фалирват ...
14
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той каза още, че Русия ще предаде на Киев всички военни плавателни съдове и летателни апарати на украинските въоръжени сили, които не са преминали на руска страна.Нагли са, това си е абсолютно присвояване на чужда техника. Русия трябва да заплати на Украйна заграбените земи и имущество. Населението че е гласувало да се присъедини към Матушка не значи, че и цялата собственост е дарена безвъзмездно. Така и турците заграбиха от нас източна Тракия и се правят на глуха за обезщетения до днес.
13
2
 
14
 
! Отговори
Косвено преди 10 години
Според мен казва: "Скоро ще има още работа за армията" - това е посланието
12
6
 
26
 
! Отговори
Мачкай Путин преди 10 години
Ела и в България да сложиш юзди на мазните олигарси, крадливите евромонополи и продажните политици.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние пък си мислихме, че са марсианци с руски униформи без опознавателни знаци.
10
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никъде не е потвърждавал, по простата причина, че пушка не е пукнала! Всичко е евр(ог)ейска пропаганда! Ако имаше военна намеса, цяла Украйна вече да е в Русия.
9
5
 
33
 
! Отговори
Две новини преди 10 години
1. тра ла ла ........ направил лошия путин ....... 2. Отново самоубийствени атентати в демократичен Ирак 35 убити са един ден...4500 за една година. не стават ли смешни днешните новинарски пешки?
8
5
 
29
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Руската воена бях в състояние да разреши проблема на Крим без нито един изстрел! Браво! След това- ало, американците, ние каним ви да се учпат от руснаци. Стига кървави войни!
7
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вах, не може да е истина. Руската армия никъде не се е месила. Това бяха спонтанно възникнали групи за самоотбрана, които си бяха напазарували военни униформи и оръжие от местния мол.
6
2
 
21
 
! Отговори
Предаване преди 10 години
Русия ще предаде на Украйна обратно всички стари корита, излезли от употреба в руската армия танкове Т65, 50 годишни камиони и бронетранспортьори, щото е по-скъпо да се рециклират.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mariq zaharieva predstavq ne6tata po ceonistki mi stana qsno
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗапасенT.e. две надуваеми лодки и един катер без мотор...
3
3
 
28
 
! Отговори
Признание преди 10 години
Обама призна косвено за намеса в Ирак, Либия, Сирия, Египет, Виетнам, както и за разполагане на американски военни бази в България и целия останал свят, без Русия, Китай и Занзибар.
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чак пък признание, че пък и косвено. Путин е казал:"Събитията в Крим бяха изпит. Те доказаха новите способностина нашите въоръжени сили и солидния морал на нашите хора".Това всъщност означава, че новите способности на руската армия са тя да побеждава на места, в които не се е намесвала! Противоречие няма.
1
4
 
35
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Русия ще предаде на Киев всички военни плавателни съдове и летателни апарати на украинските въоръжени сили, които не са преминали на руска страна.-----Мъжка постъпка.