Затвориха руска фирма за сирена - служители се къпели в млякото

Пълната проверка на компанията ще продължи до 22 април
Обновена: 4 апр 2014 07:50 | 3 апр 2014 20:20, Елка Василева
232
Затвориха руска фирма за сирена - служители се къпели в млякото
Снимка: YouTube

Руски съд в сибирския град Омск спря за 40 дни дейността на компанията "Търговска къща "СиренА", чиито служители се къпели в млякото, предаде ИТАР-ТАСС.

Галина Гладких от местния клон на "Роспотребнадзор" заяви, че федералната служба е настоявала за 90-дневна забрана, тъй като за 40 дни фирмата не би могла да отстрани купищата нарушения, установени при проверка на санитарните власти. После предприятието пак ще бъде проверено и ако бъдат открити нередности, Роспотребнадзор отново ще сезира съда, каза тя.

В края на март служители от фирмата качили в световната мрежа снимки и видеозаписи от корпоративно парти, показващи как хора от персонала се къпят в пълен с мляко технологичен басейн. Според тях самите млякото после се използвало за приготвяне на сирене "Чечил".

Наказателни дела за производство на опасна продукция с цел продажба и за нарушения на епидемиологичното законодателство са образувани и срещу работници от "Търговска къща "СиренА", и срещу длъжностни лица, допуснали грубото погазване на закона.

Започналата пълна проверка на компанията ще продължи до 22 април. "Роспотребнадзор" е спряла продажбите на сирена "Чечил" с търговски наименования "Сироедово" и "Адигея", произведени от тази фирма.

Първите лабораторни анализи показват, че съдържанието на мазнини и киселини в сирената не отговаря на законовите изисквания - доказателство, че са фалшифицирани. Изследванията продължават, добавя ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: сиренамлякоРусияОмск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
1
 
! Отговори
До 204 преди 10 години
Дори и 7 долара на час да е, това прави 26 880$ на година. Ако това е заплатата на най-ниско платените сектори, то би следвало средната заплата да се връсва около 40 000$.
184
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне са си направили весело пичовете.Личи си че се забавляват
183
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, и? Та какъв е подтекста?
182
0
 
13
 
! Отговори
Клеопатра преди 10 години
Мдаааааа, Клеопатра ряпа да яде!
181
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В САЩ като се изнесат и после духат супите и мият тоалетните на ***. Заплата от 40 хиляди долара вземат много малко хора в САЩ, а минималната заплата в САЩ е само 7 долара и то бруто като данъците почват от 30 % нагоре.
180
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудно защо всичко живо се изнася на запад а не към любимата на всички *** Русия? Защо след като Русия е толкова по-велика от Щатите, 2-рите имат най-мощната икономика в света, един от най-високите стандарти на живот, заплати по 40000 долара и т.н.? Руснаците ще стигнат американците точно никога- айде цъкайте минусите и си гледайте любимите портрети на гагарин в панелките...
179
2
 
4
 
! Отговори
До До 200 преди 10 години
Не си прав, щом тъова е направено в "братска Русия", веднага една от точките е, че такова нещо не съществува и значи е "партенка" (както каза 200). До всички, моля преди да ровите в империалистическата търсачка където капиталистите ще ви облъчат, направете справка с кутевите точки. Те са нашата пътеводна светлина. Не само че нямат сирене в Омск, но и дори няма такъв град, или по скоро е в США, точно така, това са американски инспектори в завод за сирене. НЕ СА БРАТЯ РУСИ!!!
178
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво да очакваш от пияни мужици и евтини девочки?
177
2
 
0
 
! Отговори
кикаир преди 10 години
:-D :-D :-D
176
14
 
2
 
! Отговори
Очевидец преди 10 години
До 186 - Да се прави секс от жени с кучета е приоритет в западния свят.Проблем ,обаче, е откачването на жената от кучето,защото това става с медицински екип и често същият излиза от дома на жената ..целият нахапан от разяреното куче,че му е прекъснато удоволствието.В Берлини Париж това е ежедневие за екипите.
175
0
 
14
 
! Отговори
До 200 преди 10 години
Напиши в гугъл "Омск сыры" и веднага ще попаднеш на статията в сайта на "Риа новости". Има и коментари на доста руснаци из сайтовете, които са купували продукти на въпросната фирма. На теб ли да вярвам или на местните жители?
174
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Мислех ,че там само ядат и пият,пък те и сирене произвеждали.
173
9
 
3
 
! Отговори
valya.doncheva преди 10 години
Ех, поне млякото е истинско, а не от прах.
172
7
 
26
 
! Отговори
До 198 преди 10 години
Да, дала е много на света - геноцид, изолация и Юрий Гагарин. Що не прочетеш малко за Полша след ВСВ? Или за "Пражката пролет"? Омръзна ми от слепи и глухи като теб, които забравят че Русия дойде тук след ВСВ като ОКУПАТОР, войниците и са се държали като окупатори с българите, а повече от 70 години по-късно все още има хора които им лижат задниците. Гнус ме е от такива като вас.
171
17
 
7
 
! Отговори
Внимание! преди 10 години
За по-простите: това е обикновена журналистическа патица. Вече е проверено, в Омск няма такава фабрика. Но нека простотийката се радва....
170
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Jivotinki...
169
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 193 много си зле. Русия е дала много на света, но за ограничените комплексари като теб тя винаги ще е виновна.
168
10
 
22
 
! Отговори
678 преди 10 години
На такива неща ни научиха и нас, "братята" руснаци. На българските русофили явно им е харесало да ядат месо на 20 години от запасите на "Гражданска защита" и производствените *** с изтекъл срок на годност, щом още толкова милеят за комунизЪма. Те ви го те, одете у Росиито и дим да ви няма.
167
11
 
23
 
! Отговори
-10 преди 10 години
Между другото къпещете се ще получат най-вероятно по две години затвор (както излезна информация), а тук на изнасилвачите не дават толкова, така че робите да спрат да плюят по Русия, а да бачкат здраво за европейските си господари и да не си губят времето в интернет!------Развитието и цивилизоваността на една страна не се определят от размера на наказанията в нея, и съдейки по твоите разбирания става ясно защо 24 години вървим от комунизъм към феодализъм, вместо към развита европейска страна!!
166
0
 
10
 
! Отговори
sorry преди 10 години
И тези като египетската ***-едно време!