Затвориха руска фирма за сирена - служители се къпели в млякото

Пълната проверка на компанията ще продължи до 22 април
Обновена: 4 апр 2014 07:50 | 3 апр 2014 20:20, Елка Василева
232
Затвориха руска фирма за сирена - служители се къпели в млякото
Снимка: YouTube

Руски съд в сибирския град Омск спря за 40 дни дейността на компанията "Търговска къща "СиренА", чиито служители се къпели в млякото, предаде ИТАР-ТАСС.

Галина Гладких от местния клон на "Роспотребнадзор" заяви, че федералната служба е настоявала за 90-дневна забрана, тъй като за 40 дни фирмата не би могла да отстрани купищата нарушения, установени при проверка на санитарните власти. После предприятието пак ще бъде проверено и ако бъдат открити нередности, Роспотребнадзор отново ще сезира съда, каза тя.

В края на март служители от фирмата качили в световната мрежа снимки и видеозаписи от корпоративно парти, показващи как хора от персонала се къпят в пълен с мляко технологичен басейн. Според тях самите млякото после се използвало за приготвяне на сирене "Чечил".

Наказателни дела за производство на опасна продукция с цел продажба и за нарушения на епидемиологичното законодателство са образувани и срещу работници от "Търговска къща "СиренА", и срещу длъжностни лица, допуснали грубото погазване на закона.

Започналата пълна проверка на компанията ще продължи до 22 април. "Роспотребнадзор" е спряла продажбите на сирена "Чечил" с търговски наименования "Сироедово" и "Адигея", произведени от тази фирма.

Първите лабораторни анализи показват, че съдържанието на мазнини и киселини в сирената не отговаря на законовите изисквания - доказателство, че са фалшифицирани. Изследванията продължават, добавя ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: сиренамлякоРусияОмск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До Анонимен 168И после го накарахме 168 да пали с оная си работа резачката ,,Ураль,, без стартерното въже,оня муши муши вътре в цилиндрите и я запали резачката от раз и му върнахме ватенката. И тогава той вършеше работата на всички а бригадата си спеше по фургоните на топло а 168 мръзнеше на -40 градуса и бичи дърва
144
1
 
8
 
! Отговори
имало едно време... преди 10 години
дреме ми за алкашите..... да ви разкажа една приказка: имало едно време консервни комбината произвеждали зеленчуци консервирани за най голямата държава на всички земни кълбета! в такива консервни комбинати работеха предимно местни индианци наречени ***...та веднъж един шеф се качил да види какво става в огромните варели какво мислите видял ЕДНА *** *** ВЪТРЕ НА ТУРШИЯТА щото нямала време да излезе от вътре та хубава братска туршия за СССР е имало
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
94 та КомиАз съм горски дух Веднъж като се разхождах в гората , гледам Анонимен158Оправя 8 руснака , а те квикат и се дърпат , ама 158 беше животно а оная му работа като Камчия ... единият от руснаците беше с глава на гущер
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей до сега се чудех кой крив кой прав в конфликта Русия-Украйна ама с тази статия ме убедихте кои са лошите.
141
2
 
5
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До Анонимен 158Аз когато бях бригадир в Коми,бяха докарали анонимен 158,и аз го подгоних в гората,оня викаше като ли че го колят,бега тича 10 км,и падна от умора и ние с бригадата го оправихме и го вързахме за 3 денонощия,и оня откачи,виждал разни същества и духове да се разхождат в гората,и месеци наред не посмя да се отдалечи от лагера и винаги ходеше в група
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тримата весели русофоби от неизвестен произход да се поспрът с измислените си истории!То не бяха компроматни поезии ,то не беше чудо!Вярно е ,че е професия ,ама....
139
3
 
8
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До Анонимен--150 ; След Толкова комунизъм това е резултата; нито КРАВА НИТО ОВЦА.Когато дойдоха след девети казваха;БЪЛГАРСКА КЪЩА МАГАЗИН. Където е стъпал руския ботуш 100 год трева не расте.
138
1
 
5
 
! Отговори
Тия преди 10 години
така се къпят,че и въшките ще им паднат от страх.
137
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
честито на русофилите. хаха.
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
96та в КомиНе се бях къпал вече няколко месеца , вече не ме сърбеше , от косата и брадата не ми се виждаше лицето Чакахме новите да им вземем *** Като ги докараха с един камаз Слизат едни такива наплашени , чистички , видях Умен Гушер , посегнах за ватенката а той се уплаши и избяга в гората , настигнах го а той паднал и *** му лъснал..
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевКато станем част от Евразия спаружените зеленчуци ,мухлясалите маслини и зеленясалото месо ще го сънуваме и ще ни текат лигите насън. И като се събудиш ще си викаш -- днес дали ще се яде или пак ще сънувам как един готвач върти прасета и телета на чевермета.
134
1
 
9
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До Анонимен--147 ; С какъвто се събереш такъв ще станеш. До това ни доведа Българо--съетската дружба. Когото е "освободила "Русия ОПАВИЯ няма
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
беше загубена.*** живей сега в москва например
132
4
 
9
 
! Отговори
Михалчо преди 10 години
До полурускокопеленце135 ; Глупчо бил съм 18 пъти там. По --загубена държава от Русия няма
131
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бачкал съм с руснаци в Америка. Освен, че бяха постоянно пияни ... винаги гледаха да прехвърлят тежестта върху колегите си. Очакваха, че ще идеш да се биеш с тях ... а когато шефа им даде тройна норма бяха крайно изненадани как така в една система може да има и ред. Генетично увредени хора.
130
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не виждате ли че и шефът им е в ваната.у нас само шефове се къпят заедно
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ,че в Сухо Мляко ли да се къпят?Палмова мазнина ли да доят ?Българска крава виждали ли сте ,аз не съм.Лапахме от деколтето на булката 10 години каква ли непозната химияа ,ама си плащахме като за блу ,ементал ,рокфорд.Та смеем се ,ама ние сме най ,най зле !Руски тип с американски продукти!
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези са много назад с материала,пододен случай имаше и в у нас преди 30г.Млада работничка в мандра си правеше млечни бани.
127
3
 
14
 
! Отговори
Да преди 10 години
Цялата им работа е такава,руска.Дано само не правят и кашкавал.
126
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е нормално за дивашките държави.Всички страни от бившият Източен блок , Балканите, части от Азия и т.н.Всичко това е ***.