За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история

В него те коментират нецензурно и България
Обновена: 4 апр 2014 22:54 | 4 апр 2014 19:58, Веселина Йорданова
133
За Москва записът на дипломати в интернет е скалъпена история
Снимка: YouTube

Появилият се в интернет предполагаем запис на двама руски посланици в африкански страни, които коментират обстановката в Украйна с нецензурен език, е грубо и цинично скалъпена история, заяви източник от отдела за информация и печат на руското министерство на външните работи, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Невъзможно е да се коментира някаква си компилация от звуци, субтитри и снимки, в това число и на посланика Юрий Дубинин, който за съжаление почина през 2013 г.", се посочва в изявлението на външното ведомство.

Още по темата
В документа се пояснява, че става дума за скалъпена на бърза ръка груба и цинична история, която е опит да се отвлече вниманието от скандалите, породени от изказвания на западни дипломати относно Украйна.

Британският в. "Гардиън" пише, че в интернет се появи запис на разговор, за който се твърдеше, че е между посланици на Русия в две африкански държави.

Разговорът бил проведен на 30 март между посланика в Еритрея Игор Николаевич Чубаров и колегата му в Зимбабве и Малави Сергей Викторович Бахарев. В него двамата предполагаеми дипломати с доста груби и понякога дори нецензурни термини коментират украинската криза, анексирането на Крим от Русия, реакцията на африканските страни относно анексирането.

Двамата предполагаеми посланици се шегували също, че след време Русия ще присъедини също Каталония, Венеция, Шотландия и Аляска. В качения в интернет разговор се споменават България и Румъния.

Посланикът на ЕС в Еритрея казал на руския си колега, че Русия трябвало да си вземе обратно двете балкански страни, но той отговорил, че "България, Румъния, цялата балтийска измет трябва да си останат засега в ЕС". Към записа има и снимки на двамата предполагаеми дипломати, но руското външно министерство поясни, че на едната от снимките е покойният руски дипломат Дубинин като по-млад.

Възможно е записът в интернет да е отмъщение за неотдавнашните изтичания в интернет на дискусии на западни дипломати относно Украйна, в които се появиха обидни думи и дори неочаквани предположения за насилието в Киев по време на протестите, отбелязва в. "Гардиън".

Първо бе разпространен запис на телефонен разговор между американския помощник-държавен секретар Виктория Нюланд с американския посланик в Киев. В записа се чува как тя казва "майната му на ЕС".

После в друг телефонен разговор, изтекъл в интернет, между Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает двамата обсъждаха теорията, че загиналите по време на протестите в Киев може да са убити от снайперисти, наети от опозицията, вместо от правителството на Виктор Янукович. Тази теза съвпадаше с твърденията на Москва, посочва британският вестник.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: москва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
3
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Невероятно просташка история, непрофесионална, разчетена за тъпунгели (които всъщност са в изобилие, след като прегледах разни възмутени писания на балъци, които само чакат да им подхвърлиш стръвта). Нивото е на онази фалшивка, която бе разобличена, при катастрофата със самолета на Качински. То бяха "***", то бяха гърмежи. Абсолютна простотия и *** при това. Но ето повод за адреналин, за словоблудство, за омраза !А мразещите, горките, не знаят, че омразата е като концентрирана азотна киселина
110
0
 
3
 
! Отговори
Александър преди 10 години
До Бaндерa 82Степан Андрiйович, ти си вторият възкръснал след Христос! Теб май те убиха, ама на, лаjNото изплува в мътната вода. Много си зле с историята. Да беше чел поне Гогол, Шевченко! Не говоря за "От Путивл до Карпатите" или "Генерал Доватор". Украинците,русините са клонки от големия руски народ. За езика. Какво стана в Македония -избраха най-отдалечения от българския диалект, пишат но вуккараджовица и ето и ние не разбираме достатъчно добре езика в БЮРМ.Та и с лингвистиката не си на ти
109
1
 
6
 
! Отговори
115 преди 10 години
Крим е руски, а македония българска!!!
108
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До БалканецДурень, не знаю откуда у тебя эта херня? Не знам как си с руския, но това е текст, който подхожда само на най-низшата прослойка. Бъди уверен, заруби себе на носу, че е АБСУРДНО руски дипломати да разговарят така вулгарно! Просто съм бил там, познавам някои хора и твърдя, че това са хора от висока проба - умни, владеещи се, с блестящи обноски, огромна обща култура. С една дума такива, каквито не си срещал през животеца си. Абе, съшито мърляшки с бели конци! За такива като теб!
107
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даааа! И в Крим няма инвазия! Светът лъже, че Русия е анексирала Крим! Няма имперски амбиции и руснаците си стоят на север, не купуват имоти по Черноморието, не са превили война в Абхазия и т.н.
106
3
 
0
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
До doctor octorти си мегатьпок пожелавам вярно да те рита руския ботуш та да ти дойде малко акьл
105
2
 
4
 
! Отговори
Балканец преди 10 години
Много лекомислено би било просто да махнем с ръка и да кажем в стила на руското министерство на външните работи:"Чурки из востока бухают с утра и фуфло гонят, блин, пиздят как заводенные. Ну и пусть идут ***, им все равно пиздец, блин, а мы телок ихних трахать будем."Обаче все пак това не са случайни хора, не са избирани от Елцин на пияно. Това са ПЪЛНОМОЩНИ МИНИСТРИ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.И щом такова е отношението на висшата администрация на Русия към България, то требва да ги помолиме н
104
5
 
12
 
! Отговори
нинко преди 10 години
Разбира се, че е фалшив този запис. Двамата започват разговора си с взаимен поздрав "Шалом", което е типичен еврейски поздрав. Снимката на посланика в Зимбабве е на починал човек, дори не са си направили труда да влязат в сайта на руското посолство в Хараре за да видят истинската снимка. Смешното е в този случай папагалското и слугинско поведение на поведението на българските журналисти.
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ,нали знаете кои стават политици и дипломати? Въобще не трябва да се гледа сериозно на техните изцепки.Те не решават нищо,само си чешат езиците да създават материал за работа на медиите.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СПОСИБА ТОВАРИЩИ .... ..
101
4
 
2
 
! Отговори
doctor octor преди 10 години
Zhecho Zhechev has been treathed in psychiatric clinic.
100
3
 
19
 
! Отговори
номер 1 сте преди 10 години
Обожавам форумите-винаги когато нещо не съм на кеф,влизам,виждам какви *** има и си казвам:Момче господ те обича и пази,виж какви нещастни създания пълзят по белия свят я си представи че можеше да си като тях....Лека нощ ***:)
99
2
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен *** 95"До НагоренПопокатепетълМного си ограничен непиши моляте глупости виждаме че си неграмотен. По добре само чети"Селски, ти ли ще ми говориш за грамотност? Нека направим правописна проверка на "грамотния" ти коментар, придружена със съответните корекции:Много си ограничен(,) не(_)пиши(,) моля(_)те(,) глупости(.) (В)иждаме(,) че си неграмотен. По(-)добре само чети(.)Две изречения, десет грешки. Оценка на *** "Слаб 2". По-добре само чети, за да не се излагаш.
98
5
 
1
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
До АнонименДА НЕ СЬМ ТЕ ПРАСНАЛ С РЕЗАНАТА МИРИЗЛИВА ПУШКА ТА ЗНАЕШ А
97
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скалъпена малко утре, това сме го виждали много пъти. Какви са тия, че да говорят по този начин, съд до дупка !
96
4
 
1
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
До Ан онименЩО СЕ АНОНИМЕН ТИ БРЕ *** МАЙ ТЕ Е ТЕБ СТРАХ А ***
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До zhecho.zhechev.1еи алкохолик оти си пии някъде ракията и непиши глупости! тоя форум не за ***
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До zhecho.zhechev.1гледай те да не те уритат неграмотнико. Кой знае какъв миризлив *** си
93
9
 
4
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
АБЕ ТИЯ РУСКИ ПИЯНИЦИ И СИ ВЕРВАТ ХА ХА РУСИЯ Е КАПИТУЛИРАЛА ВЕДНЬЖ ОТ НАС БРЕ ТЬПОЦИ НЕБЕСНИ
92
6
 
4
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
скальпена е от страх да не ритаме руски пияници и ние да ги анексираме тая *** БЬЛГАРИЯ Е В НАТО ЕЛАТЕ РУСКА ***