Масови безредици в Одеса, има пострадали

Привърженици и противници на властите в Киев се замерят с павета
Обновена: 2 май 2014 19:26 | 2 май 2014 17:47,
143
Масови безредици в Одеса, има пострадали
Снимка: БТА

На Съборния площад в центъра на украинския град Одеса започнаха масови безредици, провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти и ултраси на местния футболен клуб "Черноморец". Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на свой кореспондент, който е на мястото на събитията.

Той съобщава, че млади хора с маски и ленти с надписи на "Десния сектор", въоръжени с вериги, тояги и щитове, са се опитали да минат в шествие по централните улици на града, скандирайки "Слава на Украйна!", "Смърт на враговете!" и "Руснаците на нож!".

Срещу тях тръгнала колона от активисти на организацията "Куликово поле", която е против узурпирането на властта в Украйна, за референдум за федерализация на страната и признаването на руския за официален език.

Въпреки опитите на милицията да раздели колоните между участниците в шествията започнали сблъсъци, използвани били бомбички, димни гранати, бухалки. Биещите се се замеряли с павета, появили се коктейли "Молотов", пострадали паркирани коли, минувачи и журналисти.

Безредиците са обхванали улица "Дерибасовска" и Гръцкия площад. Има пострадали и от страна на протестиращите, и сред милиционерите. По улиците са започнали да строят барикади.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: одесаУкрайнасблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
23
 
! Отговори
Хамериканец преди 10 години
До Анонимен"САЩ Не нарушили международното право..."...само нападнаха Ирак без резолюция на ООН с предтекст , че има оръжия за масово унищожение каквито така и не намериха . Само избиха хиляди иракчани и отровиха земята им с обеднен уран .
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 69и то два пъти ....да не бройм жертвите и засенатите от Хирошима и нагазаки
66
2
 
13
 
! Отговори
BG преди 10 години
Украинците са изкуствено създадена нация също като македонците ! От *** комунисти какво може да се очаква - само хаос и простотии ! Въпрос на време беше да стане с това в Украйна ! Както и въпрос на време е да стане подобно нещо и с Македония ! Ако идете в македонски сайтове, ще видите какъв страх ги тресе сега македонците от "татарите" 61 - какво бе другарче, децата нещо са спрели да пращат пари от Англия и за туй ли си тъй ядосан !
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БКПе поне Руснаците не хвърлят атомни бомби по не атомни наций....
64
2
 
15
 
! Отговори
Нагаждач преди 10 години
Ох света не е на добре.Аз до 1990 годиня бях млад комсомолец кариерист доносник който израстваше в живота с с пари и самочувствие.Дойде 1990 година и ясно разбрах че комунист е *** дума върху трябва да си градим реториката с която да станем Бизнеса-БГ който днес ви храним с 400 лева заплати.Минах през СДС по Костов а след като се срути бях малко от Дпс а след това минах при Бойко защото той обича интригантите като мен като ми даде поръчки в дърводобив за много пари.Сега се чудя кой ще дойде?
63
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците винаги са действали подло - подкокоросват съответния диктатор, след това гласуват резолюция против него (или въздържали се), след това му помагат срещу САЩ. Просто жертват една държава, за да отслабят основния си съперник, а това, че народа страда, кучета го яли. Сирия се превърна в руини заради интереса на Путинска Русия.
62
7
 
1
 
! Отговори
Време разделно преди 10 години
Европа за европейците + Азия за азиатците -
61
1
 
1
 
! Отговори
ха ха евро просяк преди 10 години
До сам си говоря ми купи си и ти апартамент бе просяк
60
0
 
3
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Е писна ми па да вземат да направат един референдум или па да се разделят кои на изто кои на запад и това е така ще се разбере колко процента са за ЕС и колко за Русия и стига с това такъв е закона не може да се разделят преди не е имало Украйна не е имало и закон сега я има и има закон *** като са *** и се избиват сами пак няма да ги има украйнците
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сам си говоряАбе ти болен ли си !..КАк може да ти мине подобна мисъл в главата..ие бългаите мсе тук в непричйом
58
0
 
8
 
! Отговори
аз да напомня преди 10 години
и седераската *** една лъжа повторена 100 пъти става истина -само ако стрещу теб има ниско интелигентен индивид от тия с рошавите гърди,говореики нечленоразделно *** булгархората поумняха и затова ваньо *** е аут за вечни времена и вие заедно с него=на бунището на историята
57
11
 
4
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Анонимен--46;Тя Русия научи САЩ .1948 г.Сталин Блокира ЗАПАДЕН БЕРЛИН.1950 г Сталин започна КОРЕЙСКАТА ВОЙНА,1953 г Смачкаха ГДР,1956 г Смачкаха Унгария,газеха унгарците с танковете.1968 г Смачкаха чехия.Те предизвикаха Кубинската криза. При инвазията на СССР в АФГАНИСТАН ЗАГИНАХА 15 000 руснаци и 73 БЪЛГАРИ. не драскай глупости ами научи някой неща. Ами Грузия, асега Украйна.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСаддам нападна Кувейт, Милошевич нападна Хърватска, Босна, после безчинстваше из Косово. Във всички случаи имаше резолюции на ООН, повечето подкрепени и от Русия.
55
7
 
5
 
! Отговори
Гражданска война преди 10 години
Гражданската война започна. Връщане назад няма. Дори и при победи на Правителствените сили в някои градове, ще избухне партизанско градско движение, нови бунтове на отделни места. Противниците не са вече Западно Украинци и Руси от Изтока, а вече са фашистите от Запада и противниците им от Изтока. Враговете вече са политически, а тово предвещава продължителна гражданска война. Лукяшнко ще свърши като Чаушеску, заради антируската си позиция. НАТО го мрази и ще го свали, Русия няма да му помогне.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БКПТака ли ..ами що новата власт не неаправят регерендум тогава ....
53
13
 
9
 
! Отговори
сам си говоря преди 10 години
Лошото е че Одеса е на 100 км от българската граница,че и по-малко....дано не се прехвърли огънят и в България,щото във Варна имаме 70 000 руснаци постоянно живеещи,пък и отгоре на това 300 000 са собственици на апартаменти по варненското крайбрежие....да не би да поискат да се присъединят във Русия и Путин да ни окупира
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 49кой мир ...кой свят е заплашван от тези "милитаристични режими" които преди това 20 години сии съществуваха спокойно....и дори да е така ..кой им дава правото да решават да нахлуват и бомбандират независими държави ...ООН за какво е ....за да ръколяска...и това не е вярно че не са нарушавали международното право....нарушавали са го и то многократно ....нека погледнем историята на човечеството безпристрастно
51
2
 
8
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
49 тук де го видясваляи розовите очила,сАЩ и ИЗРАЕЛ са най-големите крадци.едните крадът всичко до което се докопат,нефт,ресурси,независимост,другите си откраднаха държава от ливанцитеслед време в учебниците ще има глава КОЛОНИАЛНА ПОЛИТИКА НА 21 ВЕК
50
18
 
5
 
! Отговори
Десен Сектор преди 10 години
Бой по Руските кухи глави до безкрай
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо...ТъпотоУкрайна е създадена през 1918 г.