Масови безредици в Одеса, има пострадали

Привърженици и противници на властите в Киев се замерят с павета
Обновена: 2 май 2014 19:26 | 2 май 2014 17:47,
143
Масови безредици в Одеса, има пострадали
Снимка: БТА

На Съборния площад в центъра на украинския град Одеса започнаха масови безредици, провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти и ултраси на местния футболен клуб "Черноморец". Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на свой кореспондент, който е на мястото на събитията.

Той съобщава, че млади хора с маски и ленти с надписи на "Десния сектор", въоръжени с вериги, тояги и щитове, са се опитали да минат в шествие по централните улици на града, скандирайки "Слава на Украйна!", "Смърт на враговете!" и "Руснаците на нож!".

Срещу тях тръгнала колона от активисти на организацията "Куликово поле", която е против узурпирането на властта в Украйна, за референдум за федерализация на страната и признаването на руския за официален език.

Въпреки опитите на милицията да раздели колоните между участниците в шествията започнали сблъсъци, използвани били бомбички, димни гранати, бухалки. Биещите се се замеряли с павета, появили се коктейли "Молотов", пострадали паркирани коли, минувачи и журналисти.

Безредиците са обхванали улица "Дерибасовска" и Гръцкия площад. Има пострадали и от страна на протестиращите, и сред милиционерите. По улиците са започнали да строят барикади.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: одесаукрайнасблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданска война в Украйна няма!Има опити за безредици и метежи в няколко града, подклаждани от москалските рашисти!
47
8
 
5
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Одеса -база на НАТО...в близко бъдеще.
46
7
 
6
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Анонимен--43;Как ги изчисли че са 70%.Всички украинци и голям процент от руснаците не искат РУСИЯ
45
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 46САЩ не са нарушили нищо от международното право.Във всички случаи ставаше въпрос за доказано милитаристични режими, заплашващи мира.
44
1
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Когато руските...съветски ръководители,са създавали Украйна след ВОСР,едва ли са си...представяли,че ще дойде ред да си прибират...вересиите.Винаги съм се чудел,каква голяма територия е...заградена с наименованието Украйна,както съм се и...чудел,каква голяма територия е заградена с име Югославия.Сега от последната е останала...бледа следа.За съжаление,на там се е запътила и Украйна;ако разумът на самопровъзгласилите се...вождове,не надделее.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До Одиссей 1в думата "украинци" се влага едно внушение че, те и дедите им едва ли не винаги са говорели галицкото наречие-------------Нищо такова не се влага.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БКПГледаш много едностранно на международната политика...САЩ нарушават международното право в подължение на последните 20 години многократно....да не говорим само за ИРАК, Сирия, Либия дори Косово всеми ...и т.н.т ....а за по далечно минало като Панама и виетнам.....не може от позицията на силата да нарушаваш межд.право ...и рано или късно да не си намериш майстора ....
41
7
 
5
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Анонимен--29;Абе простьо САЩ си спазват поетите задължения към Украйна; Опазване на целоста и и независимоста и затова чесе отказа от притежаване на ядрено оръжие.Русия нарушава договора който е подписала.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименА будем рыбу кормить глобалистами,Сноубордистами да нашистами-------------Доколкото разбирам руски, тези се канят да трепят и нашисти (путинските фашисти)?Ти как си с руския език?
39
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА ЗАПОЧНА. В УКРАЙНА НАД 70 % СА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ. АКО НАПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ ТУРЧИНОВ ГУБИ. А И ЩЕ СВЪРШИ ОБЕСЕН НА НЯКОЙ СТЪЛБ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ..
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Estestveno che Rusia e agresora, koi okupira chuzdi teritorii, shtoto bili tqhna zemq :)Dai da si vyrnen i nie zemite koito sa bili nashti.Bulgaria na 3 moreta !
37
0
 
8
 
! Отговори
До Одиссей 1 преди 10 години
Знаеш ли, Гогол също се е определял като украинец, писал е на руски и е смятал Русия за своя родина. Така че, статистиката ти нищо не значи. Украинците в Одеса са на практика руснаци, говорят руски, също както шопите в софииско говорят български. Сега в думата "украинци" се влага едно внушение че, те и дедите им едва ли не винаги са говорели галицкото наречие от полската граница - което не е вярно.Ти също не се паникьосвай ;)
36
6
 
1
 
! Отговори
???? преди 10 години
Като чета новините на ДНЕС БГ сякаш чета ИТАР-ТАСС.Всички новини се препечатват от ИТАР-ТАСС,май.Сякаш УКРАЙНА е Русия и новините за УКРАЙНА идват от Москва.ИТАР ТАСС това,ИТАР-ТАСС онова.КЪДЕ Е УКРАИНСКАТА ПРЕСА и нейното виждане за събитията в УКРАЙНА?
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе одисей в тая статистика евреите каква националност са или по фашистки ги отделяме явно е статистика от десен сектор
34
16
 
5
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Анонимен--14 ;Не4 САЩ ,а Русия е АГРЕСОР.Тя наруши договорите които е подписала и окупира КРИМ.САЩ СПАЗВАТ договорите с Украйна.Спазване на териториалната и цялост и независимост,затова че се отказа от притежаване на ядрено оръжие.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одиссей 1коло укринци са се писали такива шото живеят в Одеса-Украйна ....а знаеш ли колко от тях са против сегашното управление в киев....а знаеш ли колко смесени бракове има там .....гарантирам ти че 90% от Одеса ще са против Сегашното Управление в Киев....Одеса е най интернационалният и модерен град в Украйна
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не че искам да ви плаша, това е само текст на руска группа:Эх, яблочко, да под лопатами, А будем землю удобрять демократами, А демократики, да морды жирные, А в сырой земле все будут смирные! Копай, давай! Давай! Эх, яблочко, да с листами, А будем рыбу кормить глобалистами, Сноубордистами да нашистами, Эх, топить *** руками чистыми!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 32щото там са коректни ....и не ни разказват приказки от хиляда и една нощ.... аз иначе вечер си пускам по един филм от холивуд за приспиване ...ти и новините им BBC, CNN са със същият сюжет
30
1
 
10
 
! Отговори
СЪОБЩЕНИЕ преди 10 години
Главнокомандващият призовава всички русофоби в специален отряд,който ще освободи източна украйна от целокупното руско население.Не се признават болки в гърлото,краката и .н. Той лично с голи гърди и МЪЖЕСТВЕНО ще ги поведе на бой срещу врага
29
7
 
4
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 30 Само бой е малко за тия десен сектор. Просто десен сектор все ги пазят полицаите Инак да бяха ги изгонили досега