САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник

Франция: Не трябва да се влиза във война с Русия
11 май 2014 21:23, Елка Василева
217
САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник
Чък Хейгъл. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати не са в състояние на война с Русия, но я смятат за противник в контекста на ситуацията в Украйна, заяви в интервю за Ей Би Си американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„Русия продължава да се изолира заради ползи в краткосрочна  перспектива. Руснаците може би смятат, че по някакъв начин печелят, но в света не става въпрос само за краткосрочна перспектива", подчерта ръководителят на Пентагона.

Той каза също така, че по сведения на Съединените щати руските войски не са били изтеглени от границата с Украйна.

От своя страна в интервю за телевизия Фюжън директорът на ЦРУ Джон Бренън определи Русия като "голяма държава, ползваща се с огромно влияние, особено в своя район на света". Той каза това в отговор на въпрос на водещия дали смята Русия за враг на САЩ. Части от интервюто бяха излъчени днес. Пълното интервю ще бъде показано на 13 май, посочва БТА.

Не трябва да се влиза във война с Русия, посочи от своя страна френският министър на външните работи Лоран Фабиюс в интервю за американския в. "Вашингтон пост", цитирано от Франс прес.

Дипломат номер едно на Париж обаче предупреди, че не може да се приеме анексиране на части от Украйна или пък контролиране или нахлуване в Украйна.

Запитан относно нови санкции срещу Москва, Фабиюс посочи, че това зависи от украинските президентски избори. Ако се предприемат действия, за да се направи този вот невъзможен или да му се отнеме легитимността, то тогава санкциите трябва да бъдат затегнати.

Най-интересното е обаче, че руският президент Владимир Путин призова за отлагане на референдума в източната част на Украйна, посочи Фабиюс. Някак си той приема президентските избори, които трябва да се състоят на 25 май в Украйна, добави министърът. Фабиюс е в на посещение в САЩ до вторник, като първо е в Чикаго, а после във Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
Germanskite neonacistki svine podkrepjat *** I muslemite v Bulgaria I na Balkanite.No nekoi gjaurski otka4eni 4algadjiiski goveda ne mogat da go razberat tova neshto.
93
2
 
1
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
DO 139BRE DOMUZ TI LI SHTE PISHESH BALGARSKATA ISTORIA BRE BIUR DOMUZ
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
значи така,комунистите с еднопартийна система и вожд и фашистите също,*** са срещу правата и свободите и свободното изразяване на мнения и фашистите също,едните в Сибир,другите в лагери. разликата е че при едните има ред чистота закон стандарт ,а при другите мизерия глад водка и въшки
91
2
 
13
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 10 години
До Анонимен 63: Войната за СССР завърши в Берлин на 9-ти май 1945г. А ВСВ завърши в средата на август !!! За какъв ден на Европа ми пишеш, това са измишльотини. За СССР това е Отечествена война.
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 141Днес е европейско да си ром и гей.Внимавай да не те чуят хелзинските и фрау Меркел.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стигнахме до там *** да ни тероризират в собствената ни държава.ето за това съм за германия
88
2
 
15
 
! Отговори
307 преди 10 години
До Анонимен 57 : За никаква Европа на става дума ! Просто САЩ иска да се доближи до границите на Русия като вкара Украйна в НАТО . А крайната им цел е Сибир с необятните ресурси/естествено след победа над Русия, ограничавайки я в малка територия/. Това е .
87
9
 
5
 
! Отговори
134 преди 10 години
за втората световна,аз определено съм на страната на германия.следователно съм и на страната на бг
86
11
 
5
 
! Отговори
669 преди 10 години
време е вече хората в бг да си свалят червените очила да започнат да се интересуват какво са направили другите държави технолочично и военно като сащ.германия япония ,ю.кореа .но знам ,че много са по важни руските клипчетата в ютуб! ай поздрави от чикаго
85
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през 1939 бг като стандарт е била номер едно на балканите.с германска победа сега щяхме да сме стандарта на австрия
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За щастие,военен конфликт все още няма.Въпреки това,САЩ и ЕС водят войни с Русия на всякакво друго ниво.Пропагандата е на лице винаги.Причината ясна - мерене на ***.Жалко че в Украйна се избиват да станат роби на ЕС и САЩ с напразни надежди за светло бъдеще.Драги украинци не вървите в по-добра посока.
83
6
 
4
 
! Отговори
до 129 преди 10 години
и аз съм си мислил,както бяхме съюзници на германия сега щяхме да сме лидер на балканите по всичко,а не най мизерната и корумпирана държава с най много ***
82
1
 
13
 
! Отговори
Белята преди 10 години
До калвач-34 Силата е в духът на хората. Дори и малките момиченца отдаваха чест. Историята показва , че такъв народ се побеждава трудно !
81
2
 
3
 
! Отговори
bg преди 10 години
Evreiskite hazarski sataninski spermi,koito pisheha re4ite na sataninskite murshi Klinton I Bush,sa sushtite sataninski spermi koito pishat I re4ite na gnusnata telesna I duhovna smrad Obama.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тук много употребяват думата фашист като лоша обаче комунист е в пъти по лоша.я да ги питам ако германия беше спечелила кое щеше да е по лошо. дали България на три морета или германскщите заводи ,ред и стандарт.дали щеше да я има тая *** и корумпирани политици и разни догановци и пеевски.
79
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 10 години
Sataninskata sperma Obama e sushtata sataninska sperma kato tezi okolo nego I tezi koito sa bili v sataninskia masonski Bel Dom predi nego.V pederastkite USA nema mnogopartiina sistema.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
естествено,че ще се разберат и на мен са ми смешни тия напъни за коментари.няма да се разберат простите българи като Станишев и борисов.
77
3
 
16
 
! Отговори
точно копие преди 10 години
Фашистката хунта в Киев е точно копие на фашистката хунта в Чили, през 1973. Турчинов е точно копие на Пиночет. И двете хунти бяха финансирани от МВФ и от Световната банка и бяха ръководени от Цру!
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
въобще не берете грижа,сащ и русия никога в историята не са воювали и няма да воюват,напротив,били са съюзници и пак ще се разберат.
75
2
 
13
 
! Отговори
наемник преди 10 години
Днес немските информационни агенции съобщиха, че в редиците на т.н. "украинска армия" се бият 400 американски наемника. От филиала на Цру - Academi, познат още и като Blackwater. Същите са участвали в разстрела на мирните граждани в Славянск и в Мариопул.