САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник

Франция: Не трябва да се влиза във война с Русия
11 май 2014 21:23, Елка Василева
217
САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник
Чък Хейгъл. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати не са в състояние на война с Русия, но я смятат за противник в контекста на ситуацията в Украйна, заяви в интервю за Ей Би Си американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„Русия продължава да се изолира заради ползи в краткосрочна  перспектива. Руснаците може би смятат, че по някакъв начин печелят, но в света не става въпрос само за краткосрочна перспектива", подчерта ръководителят на Пентагона.

Той каза също така, че по сведения на Съединените щати руските войски не са били изтеглени от границата с Украйна.

От своя страна в интервю за телевизия Фюжън директорът на ЦРУ Джон Бренън определи Русия като "голяма държава, ползваща се с огромно влияние, особено в своя район на света". Той каза това в отговор на въпрос на водещия дали смята Русия за враг на САЩ. Части от интервюто бяха излъчени днес. Пълното интервю ще бъде показано на 13 май, посочва БТА.

Не трябва да се влиза във война с Русия, посочи от своя страна френският министър на външните работи Лоран Фабиюс в интервю за американския в. "Вашингтон пост", цитирано от Франс прес.

Дипломат номер едно на Париж обаче предупреди, че не може да се приеме анексиране на части от Украйна или пък контролиране или нахлуване в Украйна.

Запитан относно нови санкции срещу Москва, Фабиюс посочи, че това зависи от украинските президентски избори. Ако се предприемат действия, за да се направи този вот невъзможен или да му се отнеме легитимността, то тогава санкциите трябва да бъдат затегнати.

Най-интересното е обаче, че руският президент Владимир Путин призова за отлагане на референдума в източната част на Украйна, посочи Фабиюс. Някак си той приема президентските избори, които трябва да се състоят на 25 май в Украйна, добави министърът. Фабиюс е в на посещение в САЩ до вторник, като първо е в Чикаго, а после във Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много меки тез китки бре. Не щат война, противник бил.Дали не се замислиха, че след Донецк и Луганск, наближават референдумите за независимост в Каталония, Шотландия, а може би и Тексас.Както се вижда руските специалисти са добри.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен84, и какво от това! Победители във войната са руснаците! Съюзниците само си прибраха дивидентите!
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе аз нещо до сега не съм чул Путин да казва че ще пречи на президентските избори в Украйна или че няма да ги признае. А всички на запад за това говорят.
51
0
 
8
 
! Отговори
pastoral преди 10 години
чък хейгъл не ми прилича на типичен индиянец, който ми е обявил война. но аз обявявам война на всички поддръжници на уса! официално! първо ги удряме къде?
50
1
 
10
 
! Отговори
pastoral преди 10 години
сащ не са във война с никого, само дето севернокорейските им цензуратори ме трият. може би американците са болни от индиянската болест?
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Amerika voenen budjet 617 miliarda dolara-Rusia voenen budjet 78 milarda dolara
48
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Денят на Европа е опит да се подмени историята и да се омаловажи подвига на един изстрадал народ, изнесъл войната на гърба си и дал 20 млн жертви. Няма Ден на Европа!
47
2
 
20
 
! Отговори
Дановски преди 10 години
Относно: санкциите трябва да бъдат затегнати 2017 година. Русия "стене" под 32-то ниво на икономическите санкции. Държавният департамент е издал 3-ти том със забранителни списъци за руски граждани. Европа се топли с дърва и въглища.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак до 59И още нещо, повечето ядрени страни не са чак такива сили. Например САЩ могат да унищожат ядрените сили на Индия, които използват стари руски технологии още преди да са излетели, а може и впоследствие чрез лазерните системи за защита. Руските модерни ракети са друга бира, Булава например е проектирана да отбягва ракетни и други атаки чрез маневри и резки промени на курса и скоростта, докато бойната част съдържа 10 свръхзвукови бойни глави с индивидуално насочване, всяка по 150 кт.
45
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Срещу ядреното оръжие няма победители
44
1
 
8
 
! Отговори
BOI преди 10 години
UCRAINA IMA NAD 17 000 000 ETNI4ESKI ,,MAKEDONSI,,..........
43
12
 
5
 
! Отговори
руснак преди 10 години
Абе не всички руснаци сме фашисти, бе! Нито пък комунисти. Тя половин Русия емигрира я Щатите, я в Канада, Австралия или Германия. Какви ги дрънкат тука някои. Не сме всички ***. Спокойно.
42
5
 
22
 
! Отговори
Той е преди 10 години
До st И без ядрено оръжие, Русия пак е много по-добре във военно отношение, и запада пак щеше да яде пердах. Друг е въпроса, че такива подли душички, като англосасконците, като видят дебелия, щяха да вземат да мятат и ядрени бомби, както направиха с Япония през 1945г. Трябва да се запомни едно - САЩ са единствената страна в света, употребила атомни бомби срещу хора, най-вече цивилни! От там си правете изводите, кой е войнолюбеца в света!
41
21
 
6
 
! Отговори
руснаци фашисти преди 10 години
руснаци фашисти руснаци руснаци фашисти руснаци фашисти руснаци фашисти руснаци фашисти руснаци фашисти руснаци фашисти руснаци фашисти
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те французите имат опит с Русия,още им държи влага
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 59Не с която и да е, а страната с най-голямо ядрено въоръжение и най-напредналите технически ядрени ракети (Булава). Русия може да потопи в скръб половината свят в рамките на час, друг е въпросът, че никой не печели от това.
38
5
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ако Америка се подмами да обяви война на Русия заради Украйна, то това ще е краят на Америка и то завинаги защото не подозират колко страни ги мразят в това число и страни от ЕС и една скрита засега коалиция с Русия ще унищожи САЩ от картата на света - така каза Ванга, последния президент на САЩ ще е черен и това е факт - ОБАМА !
37
5
 
19
 
! Отговори
коки преди 10 години
Янките започват война хвърлят бомби и бягат, и след себе си само бели оставят.
36
0
 
0
 
! Отговори
46 преди 10 години
Massive Attack.
35
1
 
13
 
! Отговори
st преди 10 години
Еми то с която и да с ядрена страна няма да се влезе във война много ясно.Ако нямаха ядрено оръжие до сега 20 пъти да е имало война.