САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник

Франция: Не трябва да се влиза във война с Русия
11 май 2014 21:23, Елка Василева
217
САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник
Чък Хейгъл. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати не са в състояние на война с Русия, но я смятат за противник в контекста на ситуацията в Украйна, заяви в интервю за Ей Би Си американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„Русия продължава да се изолира заради ползи в краткосрочна  перспектива. Руснаците може би смятат, че по някакъв начин печелят, но в света не става въпрос само за краткосрочна перспектива", подчерта ръководителят на Пентагона.

Той каза също така, че по сведения на Съединените щати руските войски не са били изтеглени от границата с Украйна.

От своя страна в интервю за телевизия Фюжън директорът на ЦРУ Джон Бренън определи Русия като "голяма държава, ползваща се с огромно влияние, особено в своя район на света". Той каза това в отговор на въпрос на водещия дали смята Русия за враг на САЩ. Части от интервюто бяха излъчени днес. Пълното интервю ще бъде показано на 13 май, посочва БТА.

Не трябва да се влиза във война с Русия, посочи от своя страна френският министър на външните работи Лоран Фабиюс в интервю за американския в. "Вашингтон пост", цитирано от Франс прес.

Дипломат номер едно на Париж обаче предупреди, че не може да се приеме анексиране на части от Украйна или пък контролиране или нахлуване в Украйна.

Запитан относно нови санкции срещу Москва, Фабиюс посочи, че това зависи от украинските президентски избори. Ако се предприемат действия, за да се направи този вот невъзможен или да му се отнеме легитимността, то тогава санкциите трябва да бъдат затегнати.

Най-интересното е обаче, че руският президент Владимир Путин призова за отлагане на референдума в източната част на Украйна, посочи Фабиюс. Някак си той приема президентските избори, които трябва да се състоят на 25 май в Украйна, добави министърът. Фабиюс е в на посещение в САЩ до вторник, като първо е в Чикаго, а после във Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
4
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
До БелятаIDENTICHEN SLUCHAY E I MOIA I BRATOVCHED MI E NA DARZAVNA RABOTA TAM 28 GODINI VECHEDALGOVETE SA MU PODOBNI OKOLO 500 000
113
0
 
0
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 10 години
До Анонимен 167: Нали това казвам !
112
4
 
43
 
! Отговори
Белята преди 10 години
До до 153-158 И аз имам братовчед в САЩ. И той има всичко и даже повече-три къщи, коли... НООООООО всичко е на банките--дължи им 670 000 долара ! Разбра ли ? И не ми излизай с номера, че с една заплата е направил всичко това.няма балами приятелю, няколко пъти съм му бил на гости.Ще заблуждаваш други !!!
111
0
 
2
 
! Отговори
Гиганта преди 10 години
До Анонимен 146 : А при теб има само тъпотия и грешен правопис.
110
1
 
11
 
! Отговори
307 преди 10 години
До 669 Ами защо тези технологичните се страхуват от нетехнологичните ???!!! Нещо ти липсва информация.
109
5
 
56
 
! Отговори
Белята преди 10 години
До Анонимен-130: Значи руснаците са на своята граница и трябва да отстъпят !!! А тези, които са дошли от 15 000 км.-трябва да настъпят, така ли ?! Страхотна логика !
108
1
 
2
 
! Отговори
Големия удушвач преди 10 години
До Анонимен 128: Малко простаче, това да не ти е електронна игра. Вземи се запознай с въоръженията и тогава пиши. Впрочем в кой клас си ?
107
1
 
7
 
! Отговори
Белята преди 10 години
До сатъра Който вади сатър-от сатър умира !
106
2
 
9
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 10 години
До Анонимен 27: БВП не е най-точният икономически показател.Защото не включва външния дълг.Пък и ако услугите/като съставна част/ са повече от произведените стоки --той направо е грешен. А ако произвеждаш в чужда държава и после ги обмитяваш на твоята граница--става двойно счетоводство.Та затова и БВП расте много. В момента БВП само като производство/без услугите/ на Китай е повече от САЩ !!!!!!
105
1
 
12
 
! Отговори
pastoral преди 10 години
159. и сега ме убеди, че е било без външна намеса! и до днешна подкрепа отвън. можеш и да ми разкажеш и приказката за трите прасенца. но можеш и да ме впечатлиш с ръста на *** костов! най-големия *** сред евреите!
104
4
 
31
 
! Отговори
САШТ преди 10 години
До Анонимен 77: По-голяма глупост не бях чувал. Човече изброените държави са имали завзети колонии по-цял свят. А САЩ унищожиха десетки милиони местно население и води 63 войни по света/а не по своите граници/. Обратно на това Русия води войни САМО за защита на своите граници.ПП: Изключваме времето от преди 300 години, когато се формират новите европейски държави. Така, че това за агресора си е чиста манипулация или си зомбиран.
103
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
грабителския преход в бг беше планиран организиран и направен от червената номенклатура,всички банкери и мутри се оказаха комунисти или агенти на дс
102
23
 
4
 
! Отговори
до 153 преди 10 години
имам роднина в сащ,който с една заплата издържа 4 члено семейство предоволно,къща супер две коли почивки пари за всичко.два пъти съм гостувал
101
0
 
4
 
! Отговори
pastoral преди 10 години
зиг чък!хаил ционисм!
100
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комунизъм и *** е едно и също, германците са искали ред и чистота
99
2
 
9
 
! Отговори
bg преди 10 години
Germanskite natovski-otanovski nacistki svine mrazat Pravoslavieto pove4e otkolkoto ***.
98
2
 
12
 
! Отговори
ДОКТОРА преди 10 години
До do 4 anonimen69: Не разбираш ли , че става дума за манталитет. Ценностите са различни. Ходи поживей в САЩ и ще те питам каква песен ще пееш. Там е тотална експлоатация. Вече не става с една заплата, трябва да работиш на още 1-2 места, за да си осигуриш стария стандарт на живот. И това е от 1975 г.насам. Заплатите намаляват за сметка на богатствата на корпорациите. Слезни на земята и разсъждавай/ако можеш/ !!!
97
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
Sataninskata mursha na snimkata da razkaje kak Florida e stanala 4ast ot USA.
96
1
 
26
 
! Отговори
НЕ знам преди 10 години
Демократичните международни закони гласят, че ЕДИНСТВЕНО САЩ имат моралното и практическото право да имат войски извън страната си, както и стотици бази по целия свят и това да не се възприема, като заплаха. При Русия например всяко движение на войски в държавните си граници се приема, като заплаха. Нещо повече ако Русия не премести войските си, разположени на собствена територия, където САЩ й наредят, то това определено се приема, като конфронтация и заплаха. А стига бе демократи, я по-спокойно
95
2
 
8
 
! Отговори
до 143 преди 10 години
в Европа *** си плащат тока и билетчмето за градския транспорт никой не им цепи басма,само в бг си правят каквото искат. във франция бързо им сурнаха биваците, я ела да видиш тука колко незаконни катуна има само по софия Пазарджик монтана и къде ли не,90% от къщите им са незаконни.щеше ли да го има това при Хитлер,как мислиш