САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник

Франция: Не трябва да се влиза във война с Русия
11 май 2014 21:23, Елка Василева
217
САЩ не са във война с Русия, но я смятат за противник
Чък Хейгъл. Снимка: архив, Reuters

Съединените щати не са в състояние на война с Русия, но я смятат за противник в контекста на ситуацията в Украйна, заяви в интервю за Ей Би Си американският министър на отбраната Чък Хейгъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„Русия продължава да се изолира заради ползи в краткосрочна  перспектива. Руснаците може би смятат, че по някакъв начин печелят, но в света не става въпрос само за краткосрочна перспектива", подчерта ръководителят на Пентагона.

Той каза също така, че по сведения на Съединените щати руските войски не са били изтеглени от границата с Украйна.

От своя страна в интервю за телевизия Фюжън директорът на ЦРУ Джон Бренън определи Русия като "голяма държава, ползваща се с огромно влияние, особено в своя район на света". Той каза това в отговор на въпрос на водещия дали смята Русия за враг на САЩ. Части от интервюто бяха излъчени днес. Пълното интервю ще бъде показано на 13 май, посочва БТА.

Не трябва да се влиза във война с Русия, посочи от своя страна френският министър на външните работи Лоран Фабиюс в интервю за американския в. "Вашингтон пост", цитирано от Франс прес.

Дипломат номер едно на Париж обаче предупреди, че не може да се приеме анексиране на части от Украйна или пък контролиране или нахлуване в Украйна.

Запитан относно нови санкции срещу Москва, Фабиюс посочи, че това зависи от украинските президентски избори. Ако се предприемат действия, за да се направи този вот невъзможен или да му се отнеме легитимността, то тогава санкциите трябва да бъдат затегнати.

Най-интересното е обаче, че руският президент Владимир Путин призова за отлагане на референдума в източната част на Украйна, посочи Фабиюс. Някак си той приема президентските избори, които трябва да се състоят на 25 май в Украйна, добави министърът. Фабиюс е в на посещение в САЩ до вторник, като първо е в Чикаго, а после във Вашингтон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
3
 
! Отговори
669 преди 10 години
другари не се радвайте толкова ,това че мамуната е в белия дом и се прави на улав нищо не значи.оръжейните технологии в сащ се развиват със скороста на светлината.той просто е ударил на пауза машината.когато се сменят командирите ще стане друго.те вече и децата разбраха че мамуната за нищо не става освен да папа банани.
73
2
 
18
 
! Отговори
голямата мечта преди 10 години
Обамата не го интересува Украйна. Обамата иска да реализира голямата мечта на Адолф Хитлер - да завоюва Русия. И понеже го е шубе от пряк конфликт с Руската Федерация, той използва наемници, като Украйна, Балтийските републики, а защо не и България?
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 117,ние лъжи за западноевропейски дечица не четем! Типичен пасквил, който разглежда войната през призмата на секса - *** какво да очакваш от демократичен импотент!?
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
107 я кажи фашистите в русия какво направиха после реват за милост ем няма да има на война като на война
70
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По данни на клиники и лекари 87 000 виенчанки били изнасилени от съветските войници през трите седмици след пристигането на Червената армия в града.--------------Лелеей, много потентни тия съветски войски бе!!
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че то америка кого ли не мрази,напада когото им падне,ама руснаците ще им подложат динена *** ми се струва
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю 107,или си кажи мнението за Втората световна война, или, ако нямаш такова, поне не ми цитирай този и онзи, защото дори това, което цитираш, не можеш да осмислиш!!!!!
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе кво стана с американския кораб Доналд кук. След срещата с руското самолетче, не сме чули за некви нови подвизи на янките в Черно море. Нема самолетоносачи, нема ракетки. Само наште самолетчета хвъркат.
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 99,ти нещо си тотално в грешка - какво намесваш Италия и Германия срещу които се воюва. Те в случая са агресори!
65
1
 
7
 
! Отговори
До 86 преди 10 години
Той дословно каза, че президентските избори са стъпка в правилна посока, но....намат смисъл ако не се разговаря с всички региони като с равни. А всички на запад искат и слушат първата част от изречението, а втората - все едно я няма. Лично поне 5 пъти чух това изречение. И добави, естествено витиевато даде да се разбере, че няма да признае в този случай изборите.
64
24
 
5
 
! Отговори
сатъра преди 10 години
ударете ги тия мръсни руснаци....дано си намерят майстора
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен,Франция 1/77, Великобритания 1/125. ------------Еми да, за така наречените "съюзници" само дивиденти, а руснаците са умирали по фронтовете на вропа, след тях - гърците. Все пак да прилагаш тук статистика е много тъпо- за да се спечели войната жертвите са абсолютно число, а не някакви си проценти от нещо. 20 милиона са 20 милиона!!!
62
1
 
20
 
! Отговори
информация преди 10 години
САЩ не са във война с Русия", но 400 американски наемници воюват в Украйна срещу опълченците в югоизточните райони - това пише в SHPIEGEL по данни от Bild am Sonnntag.По данни на източника, става въпрос за "елитни войници" от американското охранно предприятие "Akademi"( преди известно като " Blackwater")Информацията е потвърдена от Федералната Разузнавателна Служба на Германия
61
0
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Мистър Хейгъл,ако Русия допусне вашите петролни и газови компании (както по времето на Борис Елцин)-пак ли ще е враг или делови партньор?...
60
0
 
8
 
! Отговори
Salajadin преди 10 години
RUSNACITE PECHELELI SAMO V KRATKOSROCHNA PERSPEKTIVA,A VIE SE USRAHTE PRED SVETA V DALGOSROCHNA
59
1
 
21
 
! Отговори
ДО 84 преди 10 години
На поляците им се пада, те са долен народ. Още преди ВСВ външния министър на Полша е ходил да иска помощ от Франция за да нападне СССР. Сталин го знаеше това и за това спря с войските си пред Варшава и остави германците да му свършат работата.
58
0
 
21
 
! Отговори
луд умора няма преди 10 години
До 27: Абе,умник.Мислиш ли,че руснаците не са осигурили ядрени ракети,които за нула време да лишат НАТО от този БВП.Ето такива *** като тебе,с които бъка Евреиската Уса, могат да подпалят световна война,защото си мислят,че всичко на този свят е БВП и виртуални долари.
57
2
 
21
 
! Отговори
Р И К И преди 10 години
В Р Е М Е Е ! Дошло е време ястребите в САЩ да усетят, че не могат да бъдат господари на света. САЩ СИ ИМАТ СВОИТЕ ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ И НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА НЯМАТ ПРАВО ДА ПРИСВОЯВАТ.Русия е тази, която може да им го докаже.
56
1
 
9
 
! Отговори
pastoral преди 10 години
не, чик, аз ще ви довърша, вие започнахте войната срещу Мене! не се сещате?. можете да ми триете мненията. все пак, ваша е демокрацията! НОНаша е Истината!
55
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помнете едно-САЩ са единствената страна в света, употребила не една а ДВЕ ядрени бомби далеч от собствената си територия срещу мирно население. Резултата- 330 000 убити, 476 000 ранени и 9 200 000 бездомни и заболели от рак. До сега от САЩ не се е чуло нито извинение, нито съжаление.