САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна

Русия твърди, че частите й са били изтеглени
Обновена: 14 май 2014 14:08 | 14 май 2014 08:41, Елка Василева
300
САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Американското правителство публикува нови спътникови снимки, на които според него се вижда, че руски сили са продължили да бъдат близо до украинската граница през последните дни, опровергавайки руските твърдения, че те са били изтеглени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Президентът на Владимир Путин обяви миналата сряда, че силите са преместени, но НАТО и САЩ заявиха, че не са видели признаци за руско изтегляне от границата.

Снимките от търговски спътник, които бяха публикувани от Държавния департамент и в акаунта на американската мисия в НАТО, показват това, което прилича на около 20 руски хеликоптера в Белгород, близо до украинската граница на 9 май, отбелязва Ройтерс.

Освен тях американското правителство публикува друга снимка на същия район от 26 март, също показваща хеликоптери. На по-ранна снимка от 22 март не се виждат никакви хеликоптери в района.

САЩ пуснаха спътникови снимки на руски сили близо до Украйна
Снимка: Американската мисия в НАТО

Втора спътникова снимка, направена в района на Ростов на 12 май, в рамките на 75 км от границата с Украйна, показва според американското правителство група руски бронирани машини. Те са там и на по-ранна снимка от същия район с дата 23 март, посочва Ройтерс.

Когато НАТО публикува подобни спътникови снимки през април, показващи струпване на руски военни сили край границата с Украйна, руски представител оспори автентичността им, заявявайки, че са направени миналия август.

Това твърдение бе отхвърлено от представители на НАТО, които казаха, че снимките са скорошни, допълва Ройтерс.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такава глупост може да напише само бивш колега на Сноудън! Как е времето в Юта?Според немски политолози след 1945 г. Няма конфликт който да не е провокоран от САЩ!Я си представи каква загуба ще е за Турция *** да им виснат на социалната система!------недей да бъдеш толкова сигурен, те турците винаги са смятали българия за тяхна територия, и за това ви обработват с турски филми от ден до нощ.
160
0
 
0
 
! Отговори
До 170 преди 10 години
Абе прав си, но Турция е единствената страна, може би в света, където *** са поставени на мястото им! Или казано по друг начин едва ли *** ще се задържи в Турция!
159
5
 
0
 
! Отговори
vc преди 10 години
Шутлер и его команда, са тотално сбъркани - заслужават собствения им народ да ги избеси по диреците!!Руските *** не могат да си оправят държавата, Луната тръгнали да усвояват?!? То ясно ,че Шутлер някъде трябва да си вкара милиардите откраднати от собствения му народ....но чак Луната?!? Много са изтрещели тези, а и техните фенове не са много назад в полудяването!! Явно О"Бамя им е пуснал някъв газ да дишат и те полудяват прогресивно, а може би манията за величие им играе лоша шега?!
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен ...що не го свалят тогава пъпчивите янки.......
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 163 до до не синTochno taka, ot 1950 godina, USA sa imali 132 voenni konflicta y na Obama mu davat Nobel za mir
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами аз не виждам нищо нелогично в това да имаш военни на границата си, и при в съседката ти да се води гражданска война до границата ти!Ами това че Киевските власти използвали фалшив хеликоптер на ООН над Крематорск !?Това вече е скандално.Ама много хора не признаха терор в Одеса, а за един хеликоптер...
155
2
 
10
 
! Отговори
До 163 до до не син преди 10 години
Такава глупост може да напише само бивш колега на Сноудън! Как е времето в Юта?Според немски политолози след 1945 г. Няма конфликт който да не е провокоран от САЩ!На Турция България не й трябва щото то и без това едва 6% турчеещо се малцинство управлява страната! Я си представи каква загуба ще е за Турция *** да им виснат на социалната система!
154
2
 
6
 
! Отговори
mariq преди 10 години
антимутра *** продажен няма ли кой да те гръмне *** сорсоидна.
153
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne znam vie, ama az pochvam da ucha ruski :D
152
9
 
5
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 10 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
151
12
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ЕПА НЯМА КАК ДА НЕ ГИ ИЗОБЛИЧАТ, ЧЕ СА ЛЪЖЦИ ПУТИН И ЦЯЛАТА МУ СБИРЩИНА СЛЕД КАТО НЕПРЕКЪСНАТО ОБВИНЯВАТ САЩ!А ИНАЧЕ ПАК САЩ БИЛИ ВИНОВНИ, ЧЕ ПУНТИН ОТКРАДНАЛ КРИМ И ПОДКРЕПИЛ СЕПАРАТИСТИТЕ В УКРАЙНА С ТОВА СИ ДЕЙСТВИЕ НЕОСПОРИМ!
150
6
 
5
 
! Отговори
Бай Герги преди 10 години
Аз викам, че ще има стотици машини, а то 5-6 хеликоптера и 10-тина бронирани машини...
149
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** дебелата Украинска граница - цели 75 километра е дебела.
148
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До не синНяма по опасна зараза за човечеството от САЩ ! Вече необратимо е заразила и западния свят /ЕС/ ! А ние като мишки сами се набутваме при тези вируси !-----САЩ са единствените които регулират да има мир в света. ако ги няма това означава че *** ще влезнат в БГ на следващия ден, а тея *** от кремъл ще си правят каквото искат.
147
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Napulno suglasen
146
6
 
10
 
! Отговори
Младия до стария преди 10 години
Според Женевското споразумение - една агенция трябваше да престане да дава едни пари на едни мутри, да изтегли агентите си и да прекрати избиването на цивилно НЕВЪОРЪЖЕНО население!
145
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според Женевското споразумение хунтата в Киев трябва да спре насилието срещу цивилните и да прибере войските които са изпратили срещу мирното население. Но нета е пълен с клипове как главорезите избиват мирни невъоръжени граждани а по улиците се лее кръв.
144
6
 
17
 
! Отговори
Да-го-еб* преди 10 години
Тези *** вече се чудят, как да оправдаят агресивната си нагласа към Русия.
143
6
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Късно е за лаф-моабетиЗаради войната на САЩ срещу Е.С., диалогът за Единна Украйна закъсня и процесите водят към Конфедерация Украйна. Смятям, че:1. Ако ЦРУ спре специалната си операция срещу ЕС в Украйна, тя ще стане Парламентарна Конфедерация Украйна2. Ако избиването от частната армия на ЦРУ на демократите продължи, ще последва насрещна частна операция на ФСБ и югоизтока ще обяви независимост3. Ако САЩ не спрат войната против Е.С. на украинска земя - Руско Полската граница ще е на 100 км. западно от Киев.
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Americancite pliampat mnogo ama gi e strah mnogo. Iskat da provokirat Rusia, no znaiat che ima i drugi kato Venezuela, Cuba, Argentina, Brasil da ne govorim za durjavite ot Azia. Nicolas Maduro shte se zaradva mnogo ako ima vuzmojnos da probva novoto rusko voenno oborudvane v USA, v Cuba sushto imat novo rusko oborudvane.