Хиляди испанци демонстрираха в Мадрид срещу монархията

Недоволните настояха за премахването й
Обновена: 3 юни 2014 07:56 | 3 юни 2014 07:51, Веселина Йорданова
62
Хиляди испанци демонстрираха в Мадрид срещу монархията
Снимка: Ройтерс

Хиляди испанци демонстрираха снощи в центъра на Мадрид с искане за премахване на монархията в Испания след обявената вчера абдикация на крал Хуан Карлос, предаде Франс прес.

Още по темата

"Бурбоните на избори", беше един от лозунгите, които можеха да се прочетат на плакатите, издигнати от демонстрантите, които развяха знамена на Втората испанска република, провъзгласена през 1931 г.

Демонстрацията е в отговор на призивите на партии и организации от лявата част на политическия спектър, които се надяват подобни демонстрации да се състоят и в други испански градове, отбелязва Франс прес.

Опасявайки се от безредици полицията затвори улиците, водещи към кралския дворец в центъра на Мадрид.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: испаниямонархия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
Живея в Испания от 19 години. Нищо лошо не съм усетил от монархията. Чета тука коментари които са написани от... По е правилно първо да прочетете историята на тази страна, но задълбочено ....Посленка ще спорим.
42
1
 
0
 
! Отговори
ан преди 9 години
с цената на какво са строени тези дворцивинаги съм се възмущавала когаато гледам построеното с кръвта на толкова много хора шепа аристократи са си живяли и ние ходим да ги зяпамечовекът е уникален и нищо не може да замени даже 1 чов животами този фонтан в рим дето са пускали деца да копаят дупкитеами лъскавите дворци в русияколко ли жертви са взели
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самата презумция, че някой е повече от друг, заради това, че е роден в златни пелени е в пълно противоречие с принципите на демокрацията и Хартата за правата на човека, в която се казва, че никой не може да бъде дискриминиран по възраст, пол, етност, произход, религия, политически убеждения. Аристокрацията е отживелица, първите "аристократи" са обикновени бандити, завоювали властта с кръв и убийства.
40
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 44. Че те са у дома си в целия ЕС и това е заради криво разбрана толерантност. Републиката дава още по-голяма слободия, не свобода, слободия, затова е борбата, защото една маса хора искат слободия. Знаем след събарянето на монархията у нас какво стана,знаем и в Русия. Франция и тя не е цъфнала, фукат се пред туристите с лъскавите дворци. Кога са строени те, а. От въшливите ултралеви прокоминустически републиканци ли!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички държави са имали своето най-голямо величие в историята си в монархически период.България също не е изключение.Комунизмът е слаб и издържа в СССР едва 75 г.А монархията във Византия издържа над 1000 г.Няма демокрация продължила над 250 г. Толкова продължава тя в древна Гърция, като само за 50 г. е чиста демокрация. В съвремието никъде няма чиста демокрация.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеон Две не е пример за монарх.За жалост този не е българин, не е и човек.Масон , който кръсти внука си Хасан, какъв цар на българите може да е?
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Монархията значи много, но за съжаление хората не разбират.Не случайно именно левите са против монархията.Както е писано в Библията монархията пречи на злото.Разбира се вече в Европа няма монархии. Има някакви парламетарни монархии, при които монархът има представителни функции, и все пак тези държави са по добре от другите в Европа, което говори много.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Shark,какви ценности пази монархията в Испания - че там *** се чувстват у дома си!Поне да не ги хрантутят от бюджета - така или иначе нищо не вършат, освен да стрелят слонове!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21 каква геополитика бе ***. Сакскобурготски дойде да сече вековната гора на Рила и да реституира имоти и дворци. Мекотело, което науи една лъжа на български език (защото толкова му е мозъка) и с нея изкара милиони. Мръсен плазмодий е той и повече власт в БГ няма да види.
34
8
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Май ще има втора гражданска война , и този път левите ще плачат пак.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Затова като дойде царя и всички гласуваха за него с надеждата ,че ще оправи нещата,той какво дойде да си вземе!
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престолонаследникът може да се окаже всякакъв тип ***. Може да е психопат, наркоман, алкохолик, педофил, герантофил. Историята познава всякакви такива случай.
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Краийно време е да изгонят Карлос и сина му Филип и да се приключи с никому ненужната и паразитираща монархия.
30
1
 
6
 
! Отговори
До Цар преди 9 години
защо, мислиш че в нашата държава има някаква надежда ли ?
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета коментарите разбирам, че има хора, които си въобразяват, че в Европа все още има монарси, които притежават реална изпълнителна и законодателна власт. Истината е, че няма нищо такова. Хората просто трябва да се преструват, че английското бабе е нещо повече от тях, независимо дали е необразована, ***, невзрачна и дали се на.рисква или не.
28
16
 
11
 
! Отговори
Цар преди 9 години
Трябва да върнем монархията в България!
27
10
 
15
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ако испанците имат глупостта да съборят монархията, това ще е най-голямата грешка, която могат да направят. Погледнете кои са най-проспериращите страни в Европа - всички са морахии!! Монархията е консервативна институция, която пази изконтите ценности на една страна, разрушаването и означава обезличаване. Това са провокации на евркомисалите-лапачи, които искат да обезличат цяла Европа. Дано испанския народ има повече разум и не се поддаде на тази провокация!!!
26
1
 
5
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До АнонименКато чета колко не знаеш дори не се наемам да почна да ти изброявам достиженията им... само ще спомена Кюри, Флот, Ариана, Ориндж останалото ще оставя на твоето въображение. На тази логика, какво е направила Великобритания последните 150 години освен че вече не е Велика а скоро може да е само Британия, или части от Острова?
25
3
 
5
 
! Отговори
читател преди 9 години
Вижте нашия мадридски козел, такъв е и техния.Ако мислите, че е по-различе, в дълбока грешка сте.*** лапачи, освен собственото им благо нищо не ги интересува. Грабежът е наследствена черта. Винаги готови на съюз с всеки който им даде престола, без разлика фашисти или комунисти. За справки - Франко и БСП.
24
0
 
2
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До Анонимен 25Не съм съгласен с изложената теза, по-скоро, ако има представителна демокрация, която милее за даденото общество, нещата ще се случват най-добре. За пряка демокрация, трябва по-добро разбиране и силна ценностна система при всеки участник.