НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна

Расмусен определи изборите в Сирия като фарс
3 юни 2014 14:28, Елка Василева
240
НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна
Андерс Фог Расмусен. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова Русия да върне Крим на Украйна. Присъединяването на Крим към Руската федерация е незаконно, не го признаваме и за нас полуостровът е част от Украйна, призоваваме Русия да го върне, заяви той пред журналисти.

Настояваме за пълно оттегляне на руските войски от украинската граница, виждаме изтегляне, но все още има десетки хиляди войници в този район и присъствието им там е неоправдано, посочи генералният секретар.

Още по темата

Той определи руските военни действия в Крим като агресивни и незаконни и поясни, че украинската криза, на прага на НАТО, изправя пакта пред нова обстановка по отношение на сигурността, която изисква изработването на нови отбранителни планове.

Расмусен съобщи, че изготвянето на тези планове вече е в ход. Ще преценим какво още да направим; украинската криза показа, че обхватът на заплахите се разширява и става непредвидим, допълни той.

По думите му Русия е опитала да преначертае силово границите. Много е важно международната общност да окаже икономическа подкрепа на Украйна, заяви генералният секретар.

По отношение на планираната нова операция на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" Расмусен изрази убеденост, че тя ще може да започне на 1 януари догодина. Преди около месец от Алианса изразиха опасение, че липсата на сключена договореност между пакта, Вашингтон и Кабул е на път да доведе до пълното изтегляне на западните сили от Афганистан. Планираме новата мисия от 1 януари 2015 г., но предполагам, че трябва да се подготвим и за изтегляне. Уверен съм, че правната рамка ще бъде налице навреме, каза Расмусен.

В отговор на въпрос за президентските избори в Сирия той заяви, че те са фарс. Те не са по международните стандарти за свобода, прозрачност и честност и вярвам, че нито един съюзник няма да признае резултатите, посочи генералният секретар.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
"призоваваме Русия да го върне, заяви той пред журналисти."Когато ми лапнеш к*ра. Ама аз съм се скрил в България и колкото и да ти се иска да ми го лапнеш - няма да ме намериш, Расмусен, ***.
55
3
 
6
 
! Отговори
amerikanec преди 9 години
tozi dart e vinovenza xiladi zivoti a sega izborite v siria ne my xaresvat ,ami koi te pita be pomiar ,v vashata strana kazvalivi niakoi dali sa izborite validni - ne ,togava zashto opredelate koi na kade i s koii shte zivee v evropa -nesteli mnogo dale4e ot tezi starani za da vi iteresyva texnata politika .4e to ot vashte voiski po sveta pove4e nikoi dryg nema.
54
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха крим бил винаги руски?! Руснаците водят 3 ТРЕТА ВОЙНА за да го превземат. Коя история да учим съветската ли? *** безмозъчни.
53
3
 
36
 
! Отговори
може ли така? преди 9 години
Аз искам да питам може ли да подкрепяте ***, които вчера бомбардираха цивилното население на Луганск ???
52
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мисля, че дори Расмусен се взима насериозно и си вярва. Ако все пак е убеден, то значи е много ***.
51
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съветските тролчета тук са много прости. Язък дето харчат парите. Интернет ***. Провери какво е *** бедно и безмозъчно за да не се чудиш.
50
28
 
0
 
! Отговори
ами сека ко прайм? преди 9 години
Правилно казва човека.В Сирия яростно бяха срещу терористите и Света се оттегли,но сега те са в ролята на терористи защитавайки Руските терористи в украйна и Крим.Нали всички Рудофили изпаднаха в екстаз за сирия?Май нещата взеха да се изясняват........
49
3
 
34
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Този гей Расмусен е много нагъл,ще държи сметка на руските войски къде се намират на собствената си територия!Ама Нат окато струпва войска и техника по границата със Русия не е проблем!Русия да върнела Крим на Украйна!Ако не беше толкова *** и беше учил история щеше да знае че Крим е бил винаги руски докато Хрушчов украйнеца не го дарява на Украйна,пък и там живеят почти само руснаци,нормално е те да си искат родината ,а не тая фашистка киевска ***!
48
2
 
35
 
! Отговори
Ха, ха преди 9 години
Откачалка!! Руснаците си имат такъв израз - "После драки кулаками не машут"! Тоест после боя, който си изял няма защо да размахваш ръце. Много умно! Ама този май иска малко да замаже срама и продължава да се прави на "важен"! Некадърници! Всички "цветни революции" които бяха замислили и осъществиха донесоха само МЪКА, СЪЛЗИ, СМЪРТ, БЕЗВЛАСТИЕ И БЕЗПРАВИЕ, ГЛАД, МИЗЕРИЯ И ГОЛЯМА ЧОВЕШКА БОЛКА! КАК НЕ ГИ Е СРАМ!!!???
47
3
 
26
 
! Отговори
akud преди 9 години
Расмусен духайго
46
3
 
23
 
! Отговори
стар виц преди 9 години
Кабаева: Казах на Вова да ми донесе крем, той ми донесе Крим.Страх ме е да поискам каляска (детска количка), ще ми даде Аляска!
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да я "върне" защото е тяхна територия. Може да я даде или подари
44
1
 
24
 
! Отговори
Стани Шеф преди 9 години
Къде е Вигенин да тегли и той една възмутителна реч ? Президента е ясно че ближе маймунския *** в Полша, той от там няма начин да не се изкаже.
43
1
 
32
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 9 години
Ама тоя добре ли е бе хора!!!?
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Теротории от рф са вече отцепени. Просто това не става така както ти си го представяш.
41
4
 
25
 
! Отговори
Alex преди 9 години
Това типче Расмусен нещо му има. Амнезия или склероза. Сякаш сега се е събудило от феруарски сън. То кога беше Крим, а той сега се присети. Прибраха си го руснаците, даже си го платиха. Решила е Америка да прави от Източна Европа щит срещу Русия (както навремето Сталин срещу Запада), сега събира аргументи. А ние, с националните интереси, пак ще зяпаме и поддакваме. знам един ***, дето напоследък го прави много добре.
40
4
 
21
 
! Отговори
il_cho преди 9 години
Сега когато Русия се обедини с Китай, могат да се разправят с който си искат и когато си искат! Двете държави заедно са непобедими, ако ще целият ЕС и САЩ да се изправят... затова по-добре те призоваваме да си траеш...
39
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Расмусен, ти беше ли на изборите в Сирия и присъства ли на референдума в Крим, или ти дадоха мнението написано на лист?
38
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко руски бази има в канада, мексико или карибите? Защото сащ имат бази във всяка европейска и редица азиатски държави. Те на практика са обградили Русия отвсякъде и мрънкат, че руснаците движат свои войски на собствена тееитория, що за наглост?
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименкакво следва - нищо? още оакване?