Ким Чен Ун е впечатлен от успехите на Путин

Сътрудничеството между Пхенян и Москва се разширява
13 юни 2014 08:12,
43
Ким Чен Ун е впечатлен от успехите на Путин
Снимка: Reuters

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е "впечатлен от успехите на Путин", обявява в заглавие електронният в. "Утро".

Севернокорейският ръководител поздрави президента на Руската федерация във връзка с вчерашния празник - Деня на Русия. Ким Чен-ун похвали Владимир Путин за постиженията по пътя към икономическо благополучие и сигурност, отбелязва изданието.

"Руският народ, ръководен от президента, постигна големи резултати в гарантирането на национална сигурност и стабилност, също и в икономическата модернизация и укрепването на националната отбранителна способност", цитира посланието на Ким официалната агенция КЦТА.

Сътрудничеството между Пхенян и Москва се разширява, укрепват дружбата и историческите връзки помежду им, добавя лидерът на КНДР.

На прием по повод Деня на Русия, организиран в Пхенян, севернокорейският външнотърговски министър И Рьон-нам пожелал на руското правителство "големи успехи в създаването на мощна държава" и обещал: "Ще положим усилия неотклонно да развиваме двустранните политически, икономически и културни отношения".

Преди седмица се разбра, че КНДР и Русия минават към взаимни разплащания в рубли. През май Владимир Путин ратифицира документ, чрез който Москва опрости на Пхенян дълг в размер на 11 милиарда долара, напомня "Утро".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До топалаАбе приятел ти направо си се вкарал в Големия брат ако найстина вярваш в това за кучетата и чичото на Ким.Ужас ,това ако го мислиш серизно ......направо незнам!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северна корея може да е ''***'' но не Ду.А на САЩ И ЕС,нито пък на който и да било другиго!ФАКТ!
27
0
 
11
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 9 години
Путин е велик ! Това и Ким го разбра ! Няма как плъховете да не бъдат смачкани !!!!!!
26
7
 
0
 
! Отговори
хаха преди 9 години
До Анонимен 53 Какво поражение са нанесли пък тези маймуни, че ми е интересно. През 50-та севера нахлува в юга. Американците и съюзниците им отупват комунистите, но тогава се намесва китайската армия, която на свой ред отупва американците, преди да се стигне до стбилизиране на фронта.Тази война е започната от комунистите и за тях е неуспешна. Южна Корея в крайна сметка беше спасена и в последствие се превърна в икономическа сила. А какво стана със севера? ***.
25
0
 
2
 
! Отговори
do 22 Vasilev преди 9 години
Bravo vasilev, vze mi dumite ot ustata.
24
2
 
13
 
! Отговори
емо преди 9 години
заедно с путин бой по престъпните американци.долу америка
23
9
 
4
 
! Отговори
Матилда преди 9 години
Василев и Сидеров да ги настанят в една стая в Курило и ще се оправят нещата.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не забравяйте, че КНДР е първата държава в света, нанесла поражение на САЩ и съюзниците им. При това САЩ са били във възход през 1951-53 г., най-богатата страна в света след Втората световна война, изнесла цялото злато на Европа и СССР в обмен на военни поръчки. Войната в Корея е началото на края на империалистичните им планове.
21
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
Чугунената глава може само да си мечтае за успехите на Путин.
20
4
 
2
 
! Отговори
Ех Василев,Василев преди 9 години
Болно момче си ти.Кого мразиш?Комунистическите еврейски с...?Т.е.ЕВРЕИТЕ Бланк-Ленин,Лев Троцки,Каменев,Зиновиев,Джуга-Сталин,Хрушчов,Шали/омов-Путин????Кого????И за какво?И защо ли ви пускат в домашен отпуск от психиатриите,за да МРАЗИТЕ ХОРАТА?
19
7
 
0
 
! Отговори
топала преди 9 години
в суадитска арабия убиват с камъни в корея ги хвърлят на побеснели кучета ти каква смърт предпочиташ ***
18
0
 
9
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
В С.Корея предстоят промени,няма как!Ким то знае и просто търси подходящ модел!Но няма да е западния,със сигурност!Нещо като Виетнам,най-вероятно.
17
19
 
2
 
! Отговори
топала преди 9 години
наистина само един *** като ким може да се възхищава на фашиста путин нали са единомислещи
16
9
 
3
 
! Отговори
Ким и Пу преди 9 години
Двамата близнаци.
15
2
 
20
 
! Отговори
ееееееее преди 9 години
Е къде е разликата, я кажете....Русия подържа С.Корея и тоталитарният режим там--лошо,няма демокрация-----А САЩ като подържа Саудитска Арабия и техният тоталитарен режим--това е НОРМАЛНО???? Та в С.Арабия още убиват хората с камъни.....но....САЩ са преценили че там всичко е О.К. Я стига вече с тази пропаганда--след като е изгодно на САЩ,значи е правилно--нали така....господа дАмократи
14
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога пък евреин или англичанин ви е направил нещо лошо лично на вас? Гледайте си мизерния животец и избирайте или да се учите от по-успелите, или да ги псувате, докато те работят.
13
1
 
15
 
! Отговори
КНДР злато преди 9 години
Скандал в САЩ големи фирми от електрониката са обвинени че куупват злато от КНДР чрез китайски посредници. В края на 2013 г. няколко медии, включително севернокорейската държавна агенция Yonhap, съобщиха, че Пхенян обработва и продава злато на Китай. Според данни на южнокорейското правителство от края на 2013 г. Пхенян разполага с около 2 000 тона злато. България има резерв 40 т.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11 милиарда не се подаряват просто ей така...Разбира се. Но си заслужава да имаш за съюзник КНДР с 1 200 000 железни бойци. С атомно оръжие и балистични междуконтинентални ракети. Скоро Пхенян ще получава газ на десет пъти по-ниски цени от Украйна.
11
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
КПСС-БКП!!!
10
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11 милиарда не се подаряват просто ей така. Продължавайте да ми хвалите Русия, която поддържа режим, държащ гладни 1/3 от населението на Сев. Корея, където не можеш да отидеш дори до съседния град без разрешение от правителството. Не забравяйте и че този ненормалник Ким уби чичо си преди половина година.