Звезда с позиция: Дуа Липа осъди ударите над Рафах

40 души бяха арестувани в Лондон след пропалестинска демонстрация
30 май 2024 08:27, Нели Христова
20
Звезда с позиция: Дуа Липа осъди ударите над Рафах
Снимка: БГНЕС

Британско-албанската поп певица Дуа Липа осъди израелската офанзива в Газа като "геноцид", след като в Лондон се проведе нов пропалестински протест, при който бяха арестувани десетки хора.

"Изгарянето на живи деца никога не може да бъде оправдано. Целият свят се мобилизира, за да спре израелския геноцид", написа певицата в Instagram с хаштаг "#AllEyesOnRafah", който се превърна в тенденция в социалните мрежи.

Военните операции на Израел в Газа, концентрирани сега върху Рафах, провокираха нов отпор, след като официални представители на Газа заявиха, че израелски удар този уикенд е подпалил претъпкан бежански лагер, убивайки 45 души.

Американският актьор Педро Паскал и моделът Бела Хадид също публикуваха графики с надпис "Всички гледат към Рафах" в Instagram. Хадид е изразявала гласно подкрепата си за правата на палестинците, а също така е наричала израелската офанзива "геноцид".

През 2021 г., преди ескалацията на конфликта между Израел и Хамас през октомври миналата година, Дуа Липа, Бела Хадид и сестра ѝ Джиджи Хадид бяха описани като антисемити в реклама, публикувана в "Ню Йорк Таймс" от еврейска група, наречена World Values Network.

Дуа Липа отвърна на рекламата, като отхвърли "фалшивите и ужасяващи твърдения".

Макар че поп сензацията с косовски произход е критикувала войната в Газа и е била гласовит поддръжник на правата на палестинците, това е най-силната ѝ критика към действията на Израел.

През януари Липа призова за "хуманитарно прекратяване на огъня" по време на интервю за списание "Ролинг Стоун". Преди това тя подписа отворено писмо до президента на САЩ Джо Байдън, в което призова за "прекратяване на бомбардировките на Газа и безопасно освобождаване на заложниците".

40 души бяха арестувани в Лондон след пропалестинска демонстрация, в която участваха до 10 000 души, съобщи полицията на Обединеното кралство.

Рок звездата Пол Уелър, рапърът Stormzy и актрисата Тилда Суинтън са сред британските знаменитости, които по-рано са призовавали за прекратяване на огъня в Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
2
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Браво на тези личности.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лоши хора има сред всички. Последният се подиграва над жертвите!
15
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко удобно...от луксозното си имение да обвиняваш народ, който непрестанно е подложен на терористични атаки, отвличания, убийства и изнасилвания.... Какво ли щеше да говори тази, ако беше отвлечена от палестински терористи, ако бяха убили близките и, ако се бяха гаврили с тялото и, както терористите от Хамас се гавреха с отвлечените и убити евреи, а "мирните" палестинци ги аплодираха...
14
5
 
5
 
! Отговори
абе преди 1 месец
тая що не се разходи из Тирана с тва облекло
13
2
 
2
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
До -Факт----Абдула забеляза!!!!!
12
11
 
12
 
! Отговори
1-3 преди 1 месец
Тия,които живеят в мир и тишина,не разбират,че именно Израел обезпечава и осигурява тяхното спокойно съществуване,с кръвта на своите военни-още деца!
11
4
 
9
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Тая дето дуа да се занимава с това с което е компетентна ,а не да коментира неща които не са и в ресора.
10
5
 
12
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Тая да отиде с дрехите,с които тук се кипри- да отиде там,да видим колко дълго ще издържи,или ще я издържат!Там да отиде и се бори за правата им! А така-отдалеч-живей си актрисо,и се радвай на живота си,и не лей крокодилски сълзи,ще ти се повреди изкуственото личице!!!
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво казва за Хамас, които избиха хората на концерта.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, пестно? Рафах какво е?
7
4
 
8
 
! Отговори
Навитак преди 1 месец
Знам я тази! Звездната и позиция в момента по гръб ли е, или по корем?
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквоне Рафах?
5
15
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Хитлер не е избил толкова деца за цялата ВСЕ колкото еврейските фашисти за 6 месеца!!!
4
12
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
Колкото и грозно да е, Изарел е единствената държава, която реално направи нещо срещу ислямиските терористи. Не може да ходиш в бърлогата на мечката и след това да не очакваш да те изяде. Само така се изкореняват терористи.
3
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А каква е позицията на Дуа Липа за нападението на Хамас в Израел, клането на много хора и многото отвлечени като заложници, голяма част, от които вече не са живи?!
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бенджамин отдавна трябваше да е осъден ,защо чак сега
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом еврейските слуги се активизираха и започнаха изведнъж да защитават Палестина са измислили как да замажат нещата и да подържат в неведение населението!