Австралия плаща хиляди на бежанци да се върнат у дома

Ливанците получават максимума от 10 000 долара
Обновена: 22 юни 2014 10:46 | 22 юни 2014 10:45, Камелия Цветанова
40
Австралия плаща хиляди на бежанци да се върнат у дома
Снимка: Ройтерс, архив

Австралия плаща хиляди долари на бежанците, за да се откажат да кандидатстват за убежище и да се върнат в родните си страни, предаде ДПА, като цитира министъра на имиграцията Скот Морисън.

Сумата зависи от страната - според медиите ливанците получавали максимума от 10 000 австралийски долара (9 338 американски долара). На иранците се предлагали 7000, а на афганистанците - 4000 австралийски долара.

Пакистанците и шриланкийците получавали по-малко.

По думите на Морисън било стандартна практика през последните 10 години да се предлагат на търсещите убежище стимули да се върнат у дома. Той не разкри предлаганите суми, но според медийните информации правителството на Абът е увеличило повече от три пъти сумите, предалгани преди.

"Пакетите са индивидуално съобразени с всяко лице, което реши доброволно да се върне в родината си", обясни Морисън.

Стимулите може да включват също жилище или обучение след завръщането у дома, посочва ДПА.

Морисън подчерта, че броят на приелите предложението е нараснал повече от три пъти, откакто станало ясно, че няма да получат право на постоянно пребиваване в Австралия. Откакто правителството на Абът пое властта през септември, в родината си доброволно са се прибрали 283-ма търсещи убежище. Австралия харчи около 45 000 долара годишно, за да издържа бежанците с временни визи, които не им позволяват да работят.

Морисън потвърди, че "нито едно лице, което е пристигнало нелегално в Австралия по море, няма да получи постоянна виза от това правителство".

Вчера, след като върховният комисар на ООН съобщи, че броят на бежанците по света е надминал 51 милиона, Морисън отказа да повиши броя на бежанците, които Австралия приема, над сегашния годишен лимит от 13 750 души.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалинка и ГЕРБ ще ги приберат в България.
12
3
 
3
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Това писва вече, напиши какво правихте със дуковска във тоалетните?
11
2
 
46
 
! Отговори
tt2 преди 9 години
Хората си пазят държавата от ислямсти
10
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук в Сиди няма такава новина а Тони Абът е безъбо куче лаещ пУмяр който спечели с лозунга "ще спра лодките" Нещо като Болен в БГНие мислихме че ще спре лодките с ***, но преди 2 месеца разбрахме какво е имал в предвид като цяло Сидни усъмнахме с поставени скоби на ремаркетата с малки яхти паркирани по улиците на кварталите. Да верно спря лодките, нашите обачеДнес се гмурках в ЛонгРиф на север от Сидни толкова фантастичен красив свят е. И китове видяхпоздрави от Сидни Ав$$тралия
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Морисън потвърди, че "нито едно лице, което е пристигнало нелегално в Австралия по море, няма да получи постоянна виза от това правителство".Така се защитават национални интереси. Дано скоро и у нас това стане политика. Също така виновните за допускане на нелегалните талибани у нас, както и даващите им статут, трябва да отговарят пред съда и българския народ , като продажни престъпници застрашаващи националната сигурност и съществуването на БЪЛГАРСКА държава-национални предатели.
8
5
 
38
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Хора, не се горещете. Никой, никъде по света не припада от радост, че мюсулмански групи като ракови клетки нахлуват в организма на държавите им. Мюсулманите не подлежат на интеграция. Справка - Франция и Германия. Като видя хубави жени и мимичета с шамии и фереджета лошо ми става. Света го разбутаха нарочно, за да се множат проблемите на отделни народи, раси и религии. Не, че имам нещо против другите раси и религии, но кутията на Пандора е вече отворена, докъде ще се стигне ми е бедна фантазията
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кики 7Хаха, вярно бе, чак сега забелязах, че това трябва е човек! Така да се каже.
6
2
 
19
 
! Отговори
иван преди 9 години
далаверата е да идем всички българи там да ни дадът по 4000 долара и да се върнем
5
2
 
18
 
! Отговори
кики преди 9 години
каква е тая мушама с това дете.
4
2
 
3
 
! Отговори
Насран преди 9 години
Ъх! Ъъъъъъх
3
6
 
22
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
И на нас ще ни излезе по-евтино ако дадем по 10000$ на пришълците!
2
7
 
52
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
А бушмените по колко долара трябва да платят на бледоликите окупатори, за да се изнесат към родните си континенти?А?Ваштамамка двулична!
1
9
 
64
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Добре де, щом бежанците са нещо хубаво, както се опитваха да ни убедят Кристалина Георгиева и сие защо тогава Австралия и Франция дават пари, за да се отърват от тях ?