Светът завижда на САЩ, отсече Обама

Нашата демокрация е най-силната в света, заяви US президентът
4 юли 2014 14:58,
266
Светът завижда на САЩ, отсече Обама
Снимка: Reuters, архив

В обръщение към американците по повод националния празник 4 юли - Деня на независимостта, президентът Барак Обама заяви, чe другите страни завиждат на САЩ, и подчерта, че страната му остава образец за демокрация и общество за останалата част на света, предаде Франс прес.

"Преди 238 години нашите основатели се събраха във Филаделфия, за да поставят началото на американския експеримент. Тези патриоти се обединиха около една проста истина - че всички ние сме равни, че Създателят е дал на всички определени неотменими права и сред тях са правото на живот, на свобода и настремеж към щастие", каза Обама.

"Това убеждение ни помогна да изградим нашата демокрация, която е най-силната в света, нашата средна класа, която е най-голямата в света, и нашата армия, която е най-могъщата в света", подчерта Обама.

"Днес в света няма страна, която с готовност не би си разменила местата със САЩ", допълни президентът.

В края на изявлението си Обама се пошегува с вратаря на американския национален отбор по футбол Тим Хауърд, чието представяне на осминафиналите на Мондиала срещу Белгия беше определено в САЩ като историческо, въпреки че американският отбор бе елиминиран.

"Знам, че на сайта на Белия дом има петиция за назначаване на Тим Хауърд за следващ американски министър на отбраната. Ако мястото се освободи, ще си помисля по въпроса", каза Обама.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: САЩОбама4 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИНИЗЪМ!!!
123
0
 
9
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
За какво?А,сещам се!Техните градове не са бомбардирани,ето това е повод за завист.Господ и на тях ще отмери според заслугите....
122
1
 
10
 
! Отговори
не преди 9 години
Просто не си заслужава да се коментират брътвежите на президента на най мразената страна!
121
1
 
5
 
! Отговори
опит преди 9 години
Този глагол "завиждат" не е хубав.
120
1
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 9 години
Каква демокрация,вия всичко съсипахте,следите и подслушвате цялата земя,отвличате хора без съд и присъда и ги държите в лагери,влизате в суверенни държави ограбвате ги избивате мирни граждани,финансирате ислямски терористи,правите преврати и метежи и слагате на власт фашисти като в Украйна,света страда заради САЩ и ги мрази.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова сте велики, че еврото издуха великият ви долар и то само за няколко години след появяването си.
118
1
 
17
 
! Отговори
Коце преди 9 години
Каква демокрация, бе ***!? Най-недемоктатичната, полицейска, агресорска, *** държава!
117
1
 
9
 
! Отговори
емо преди 9 години
завиждам ви само на едно,че в най скоро време ще трябва да ви дойде акълът.иначе жална ви майка с цялата ви "демонокрация".леш само ще остане от вас.....
116
3
 
7
 
! Отговори
до 145 преди 9 години
Броящият стотинки *** поне знае, че всяка една стотинка има стойност, за разлика от зелената тоалетна хартия. Броящият стотинки *** ще продължи да си ги брои и когато зелената тоалетна хартия рухне.
115
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малии, голяма злоба :)Броящия стотинки *** се е развихрил днес
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Завиждам ви на демокрацията, искам и у нас всеки ден някой да полудява и да разстрелва по 20-на души. Искам гета с мини-армии, които постоянно водят битка помежду си, искам цял живот да съм роб на банките и внуците да ми изплащат кредитите, искам да печатаме фалшиви хартийки без покритие, искам дългът ни да стане толкова висок, че да е невъзможен за покриване. Искам целия свят да ни мрази и всички терористични групировки да са ни вдигнали мерника. Завиждам ви за демокрацията.
113
3
 
18
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
В САЩ няма никаква демокрация !Това го знаят и малките деца.В САЩ има тотална полицейщина и липса на елементарни човешки свободи.Няма кой да държи сметка обаче на САЩ за това, че нарушава правата на собствените си граждани. Нали самите САЩ се изживяват като световен жандарм и следят дали другите правят това.Отделно, че там тотално промиват мозъците на американците чрез медийната пропагандна машина.От друга страна компенсират липсата на свобода с висок стандарт, ограбвайки други държави.
112
1
 
7
 
! Отговори
дер преди 9 години
Натрупасте най-много пари защото бяхте най-голямата капиталистическа държава. На най-големият пазар стават най-големите компании. После се заговори за глобализация и падане на стената с цел нови пазари за лидерите. Ако на вашата територия бяха 300 млн германци или японци положението щеше да е същото в тяхна полза. Както сега ще стане с Китай. Така че бързайте докато има какво още да се "доизглобализира". Плювню е ваш!
111
1
 
5
 
! Отговори
До коки преди 9 години
Победителите от всв са Русия, GB и САЩ. Тъй като GB и САЩ са едно цяло част от commonwealth се прави спогодба световната резервна валута да е в долари! Сега някои ще скокнат че след като САЩ се отделя от GB вече не са част от commonwealth да ама не и сега има мисля 4 щата за които се знае , че са част от империята! Златото на победените които остават на запад се изпраща в САЩ както френското. Е затова си разиграват коня- Кадафи и Садам решиха да сменят долара и видяхме какво стана. Сега рф и ки
110
1
 
14
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Понеже вашата "демокрация" е най-силна в света, сте държавата с най-много полицаи на глава на населението; страна, в която тайните служби законно подслушват гражданите, страна, с най-кофти здравна система (болни от рак американци ходят да се лекуват в Куба, щото просто в САЩ е невъзможно да заплатят за лечение), заменяте органичните продукти с ГМО такива, при това разработки на няколко корпорации; най-висок % оръжия на глава на населението... Обонго, скрий се някъде!
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Консерваторите ще ти сритат *** на другите избори, г-н Обама!!
108
4
 
15
 
! Отговори
Шоп Троп! преди 9 години
Единственото Нещо за което Завиждам на американците е за Тъпотията им.. Ако бях *** като тях Щях да Живея охолно и свободно...
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последният американски президент ще е черен.
106
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 9 години
САЩ не е нищо повече от балон. С тоя дълг към 4 от най големите банки в света който, е по голам от БВП няколко пъти едва ли са за завиждане. По правилно е че всяка държава по света едва ли ще иска да е на тяхно място. Въздух под налягане въпрос на време е балона да се спука.
105
3
 
3
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 9 години
До АнонименKvi amerikanci te goniata i tebe ..! Amerikanci mogat da se narichat ,samo korennoto naselenie na Amerika - severna i iujna ! Drugoto e imet