Лондон мисли да наложи таван на имигранти от Румъния и България

Високопоставени британски консерватори чертаят нов радикален план
129
Лондон мисли да наложи таван на имигранти от Румъния и България
Снимка: Reuters

Високопоставени британски консерватори чертаят радикален план за ограничаване на броя на имигрантите, които да бъдат допускани във Великобритания от по-бедните страни от ЕС, пише в днешния си брой "Дейли телеграф".
 
Според този проект на сегашни страни членки на ЕС, като Румъния и България, както и на страни, които биха се присъединили в бъдеще, ще бъдат наложени ограничителни квоти за броя на допусканите на Острова имигранти. Това би погазило основополагащия принцип на ЕС за свободно движение на гражданите, отбелязва вестникът.

Проектът явно е получил подкрепа на най-високите равнища в управляващата Консервативна партия като централен елемент от фундаментална реформа на структурата на Европа с цел да се прекрати "огромният миграционен поток" от по-бедните страни членки.

Според модела на т.нар. "двукръгова Европа", Великобритания и някои други страни формално ще се отцепят от ядрото участнички в еврозоната, стремящи се към все по-тясна интеграция на техните политически системи и икономики.

Министър-председателят Дейвид Камерън е под постоянен вътрешнопартиен натиск да възприеме по-твърд курс по въпроси като имиграцията, за да бъде неутрализирана заплахата торите да загубят парламентарните избори догодина от Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП).

Камерън пое обещание да предоговори условията за британското членство в ЕС и да постави новото споразумение на референдум пред избирателите до края на 2017 г.

Сред водещите консерватори обаче, включително депутати от предните редици и министри, нарастват опасенията, че Камерън все още не е изложил конкретни детайли за онова, което иска да промени относно британското членство в ЕС. По-рано премиерът бе лансирал идеята си за въвеждане на т.нар. тест на богатството, който да спре имиграцията от страни, които ще се присъединяват в бъдеще към ЕС, като например Албания и Турция, докато техните икономики не се свържат по-тясно с британската.

Собствените депутати на Камерън обаче настояват това предложение да бъде разширено и да включи таван за имигрантите от сегашни по-бедни страни членки като Румъния и България.

"Ние ще продължаваме да разрешаваме свобода на движение, но искаме ограничения върху него", казал високопоставен правителствен източник, цитиран от вестника.

В резултат на предоговарянето "искаме да се окажем в положение да можем да търгуваме в Европейския съюз и да си сътрудничим в онези сфери, които сами си избираме", казал източникът, цитиран от "Дейли телеграф".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
КОЗ преди 9 години
НЕ ВЯРВАМ ДОКАТО НЕ СТАНЕ.АНГЛИЧАНИТЕ СА КАТО ГЪРЦИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕМИГРАНТИТЕ БИЗНЕСЪТ ИМ ВЪРВИ НО НЕСИГО ПРИЗНАВАТ .ТОВА Е ИСТИНАТА!
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Normalno Angliq nikoga ne nie xaresvala i nqma da ni xaresva, ama nali ako ne sme nie nqma koi da im vurshi mrusnata rabota.
101
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Радикалните екстремисти (родом от Пакистан, Афганистан, Йемен и къде ли не) и техните многочленни семейства (които не работят, а само се плодят и кроят планове да разтурят държавата им), живеят в жилища за милиони на гърба на британския данъкоплатец, но проблемът им са българите и румънците - грешни приоритети имате, скъпи събратя, британци! А българин или румънец уби войника Лий Ригби на улицата, просто защото мрази приемащата го нова родина?
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГостВсички сме равни но некои са по-равни... Как мислиш че се прави жизнен стандарт - на гьрба на другите.
99
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Ами тогава ние можем да решим да не продаваме имоти на британци или да им се сложат специални квоти/високи такси, понеже вдигат прекалено много цените за българина, нали така? Това са безмозъчни идеи! Искат само да ползват облаги, но да не дават нищо - къде го дават така? Това е съюз с равни права на членовете - какви са тези привилегии и желания за "специално" отношение?!
98
1
 
17
 
! Отговори
Сперматозоид 47 преди 9 години
Едно 7-годишно момче попита: Колко е 7 по 8?. Отговорът на Озбърн: Имам едно основно правило и то е да не отговарям на такива въпроси. Недопустимо е навлизането на острова на лица по-умни от финансовия министър (ром не пише, но смята). Бедна ми империйке, били сме те при Дойран и в прахта на Уимбълдън. Вярно, трябва да се "запази" нацията, съставена от братовчеди, но афро-азиатците ще ви цепнат гъ...а-сигурно за това мечтаете. Кой ще ви слугува бе моулузе грозни?
97
1
 
9
 
! Отговори
Арети преди 9 години
С напредването на въэрастта моэъкът се свива постепенно и моэъчните клетки могат да намалят функциите си!!! Кардио упражненията снабдяват моэъка с повече кръв и кислород!!! Това спомага эа подобряване на МОЭЪЧНАТА ДЕЙНОСТ!!! Препоръчвам го ИСКРЕНО на ПРЕМИЕРА на КРАЛСКА БРИТАНИЯ:-)))!!!
96
4
 
20
 
! Отговори
Антрополога преди 9 години
Африкански палки им се ръфат на ингилизите не щат балкански фиданки....
95
3
 
34
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Лондон не може да мисли ! А на жителите на островите ,каквито и да са те ,майната им ! Хем ги мързи да раБотят , хем и другоезични не щели ?!?! И какво значи емигрант в днешните глобални времена . Нали всички са жители на ЕС !!!
94
4
 
36
 
! Отговори
Попа преди 9 години
Стига сте плюли по *** бре хора, дайте да си оправим държавата и да бъдем сплотени. Това е единственият начин да не сме *** на англичани, американци, руснаци и т.н
93
2
 
11
 
! Отговори
Tony преди 9 години
Кучетата лаят Анлия си върви.Оправете си държавата и не мислете другите.Живи и здрави!
92
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да се надяваме Британия да стане след 100 години Индийска колония , както е тръгнало само БУДА ***
91
1
 
50
 
! Отговори
бахти циганията преди 9 години
Какъв е този ТАВАН за емигранти и то точно за Българи и Румънци , за Пакистанци , Индийци и други Талибани нема таван , *** *** и то точно в Англия , тия или манипулират или търсят жертва ( МИШЕНА)
90
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До :)))При тях бедността е проблем от както не са колонизатори и разбраха, че трябва да си размърдат задниците, за да живеят добре. Което между другото не е лошо и българите да го разберат. Преди 3 месеца ми предлагаха прекрасна работа и заплата която малко западно-европейци получават. Ама до последния момент не казваха, че става въпрос за Англия, защото се досещаха какъв ще е отговора ми. И да-отказах. Което ясно показва, че знаят, че българите биха живяли на запад с удоволствие, но не и в UK.
89
3
 
20
 
! Отговори
Воленчо преди 9 години
Факинг Бритиш Мадъфакърс!!! Кил дем ол!
88
1
 
22
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Дис бритиш хомосешуалс ар фрий ту тейк а гън шот ин деир фъкин хедс.Британците са противни к.п.л.та, бай *** и *** да е, е по-човек от тях.
87
0
 
46
 
! Отговори
Arbiter elegantiarum преди 9 години
Пускайте без лимит, тогава, пакистанци - те са големи ценители на английската култура!
86
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе кво се нервите?И нас да ни налазят и ние няма да ги искаме.Няма какво да се сърдим.Разбихме си държавата с идеална природа за идеално живеене.Оставихме се 25 години да ни млатят разни алчни *** и после ревем.Тук ни е дома.Като се оправим сами ще ни искат.На *** ли ще оставяте тая земя?А и нашите медии са пълен ***,само нагнетяват и лъжат
85
3
 
12
 
! Отговори
Ганьо от Европата преди 9 години
"Ние ще продължаваме да разрешаваме свобода на движение, но искаме ограничение върху него". Или имаш свобода, или нямаш. Защото ограничение е все едно, че нямаш свобода. С две думи, глобализацията е.....ба майката на демокрацията.
84
2
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Вън на Англия от ЕС.