Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет

Досега са намерени 121 тела
Обновена: 18 юли 2014 10:59 | 18 юли 2014 10:00, Елка Василева
140
Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет
Снимка: БТА

Открита е втората "черна" кутия на разбилия се малайзийския самолет в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки своя тв оператор на мястото на катастрофата.

Още снощи проруските сепаратисти съобщиха, че са намерили едната от "черните" кутии със записи на бордовата информация.

Още по темата

Самолетът на Малайзийските авиолинии, който се разби в Украйна, е преминал технически преглед по-рано този месец, никакви проблеми не са били установени, съобщиха междувременно от авиокомпанията. В комюнике на Malaysia Airlines се посочва, че „последният технически преглед е извършен на 11 юли 2014 г.“. „Самолетът е бил признат за изправен“, се посочва в документа. Следващият технически преглед на самолета, който е бил в експлоатация от 17 години, е бил планиран за 27 август, пише Интерфакс.

Спасителни работници, полицаи и дори миньори, които не са на смяна, претърсват тази сутрин района на катастрофата на самолета в Източна Украйна, при която загинаха 298 души, съобщи Асошиейтед прес. Те търсят тела и отломки.

Журналист на АП лично видял тела и човешки останки, разпръснати по полето край село Розсипне, на около 4 км от мястото на катастрофата.

До момента са открити 121 тела, съобщи днес пресслужбата на украинската Държавна служба по извънредните ситуации, цитирана от ИТАР-ТАСС. В спасително-издирвателните работи участват 95 души и 18 единици техника.

Причината за катастрофата засега остава неясна, пише БТА.

Американски разузнавателни служби твърдят, че самолетът е бил свален от ракета "земя-въздух", но все още се опитват да открият кой е изстрелял ракетата.

Двете страни в украинския конфликт взаимно се обвиняват за свалянето на самолета, посочва БНР. Опълчението в Източна Украйна заяви, че няма на въоръжение зенитни комплекси "Бук". Шефът на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко съобщи за прихванати от украинското разузнаване телефонни разговори между служители на руското военно разузнаване, в които се признава, че сепаратистите са свалили пътнически самолет.

По информация на руското министерство на отбраната в района на катастрофата на малайзийския самолет се намират подразделения на въоръжените сили на Украйна, които са въоръжени със зенитни комплекси от типа "Бук-М1". Освен това в небето над Донецка област постоянно има бойни самолети на украинските военновъздушните сили, оборудвани с различни типове ракети, казаха в руското министерство. Оттам допълват, че средствата за противовъздушна отбрана на Русия  в граничните с Украйна райони вчера не са работили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
18
 
! Отговори
до 101 преди 9 години
Не пиша глупости, чети:Киев. Сепаратистите не са завземали украински зенитно-ракетни комплекси, заяви в интервю за в. Украинска правда главният прокурор на източноевропейската държава Виталий Ярема.
73
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата станаха кристално ясни, иначе създаването на документи е много бавен процес и ще продължи с месеци. Руските "сепаратисти" на подчинение на Путин са свалили самолета. За съжаление, само извозването на останките ще продължи със седмици, огладът и той - заключението очаквайте поне след половин година. После ще има санкции, Санкции, САНКЦИИ, С-А-Н-К-Ц-И-И!
72
3
 
24
 
! Отговори
до 92 преди 9 години
Ти виждал ли си ракетните комплекси Бук и C-300? Тези неща се виждат и от спътник. Днес главния прокурор на Украйна отрече бунтовниците да разполагат с тези комплекси, как според теб Путин ще им ги достави без никой да види? Телепортирал ли ги е дотам?
71
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хунтата и кукловодите от америка на съд пред човечеството!
70
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мадарашки, вашият газ не е чак толкова важен, колкото ви се иска. Ще се опитвате да изнудвате и пак ще се оплескате. Ще спрете и Син поток, и Северен поток и ще спрете всичките си потоци, защото с такива като вас не се работи.
69
2
 
12
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
Човече, може и да си прав, пасажери от Гуантанамо бол! А Малайзия си е американски протекторат.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kade prochete infata?
67
3
 
7
 
! Отговори
ri4i преди 9 години
До Анонименukrainskite benderovci ,tribva da se unishtogat i da se izgoriat ,daget i malkite deca tribva da se ubiat ,te sa po loshi ot sicilianskata mafia!!!!!!!!!
66
5
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
Аз пък мисля, че оня изгубения самолет на същата компания, дето изчезна март месец - НАЙ-ПОСЛЕ СЕ НАМЕРИ!!!
65
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещастното руско джудже Путин въоражава сепаратистите, а те простите гърмят на ляво и на дясно. На простите и на дивите просто не трябва да им се дава оръжие! Най-добре ще е ако се затрие тази скапана Русия от лицето на земята и всеки *** с комунистическо мислене.
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този самолет по- добре да го бяха изпратили над ивицата Газа, пак щяха да го свалят, предполагам палестинските сепаратисти...
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪТ РУСИЯ ВТОРА НЯМАААААА
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главния прокурор на Украйна пред час опроверга информациите и заяви, че проруските бунтовници не разполагат с украински ракетни комплекси "Бук" и С-300. Това го казва ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА УКРАЙНА, а не баба ви Пена и youtube-a.
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйнските фашисти са най- долната ***.МЕРЗОСТ НА ПУСТОТАТА!
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този Стрелков какво казва, свалих един малайзийски, чакам следващия"Това е идиотщина, защо украйнците изпратиха този цивилен самолет над бойната линия, та там и пиле не може да прехвръкне, от спецназ ги свалят с прашки.Мръсни и долни хохли, Бог да ги накаже!
59
2
 
22
 
! Отговори
мм преди 9 години
аз се чудя с къв акъл този самолет е прелитял над украйна, като и децата знаят, че там се водят сражения и се изстрелват ракети по въздушни обекти.
58
16
 
8
 
! Отговори
до 81 Щирлиц преди 9 години
Ами никой не ги е подслушвал то наследника на Щирлиц убиеца Стрелков сам се похвали че е свалил самолета, дори московските медии побързаха да съобщят горещата новина. Когато разбраха какво са направили по заповед на кремълската щука всички съобщения и постове за сваления АН-26 бяха моментално изтрити. За голямо съжаление на Путин в кеша на Гугъл всичко си стои непокътнато и ще бъде представено като доказателство на съда в Хага.
57
5
 
18
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
Киевската нацистка хунта на въжето!
56
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долните бандеровци и кукловодите им от ЦРУ се омърсиха и с това чудовищно престъпление
55
4
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Представете си моля, как хохлите подслушват руски разузнавачи, дето си признават без бой за това злодейство, е това е Холивуд!