Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет

Досега са намерени 121 тела
Обновена: 18 юли 2014 10:59 | 18 юли 2014 10:00, Елка Василева
140
Открити са двете "черни" кутии на разбилия се самолет
Снимка: БТА

Открита е втората "черна" кутия на разбилия се малайзийския самолет в Източна Украйна, съобщи Ройтерс, цитирайки своя тв оператор на мястото на катастрофата.

Още снощи проруските сепаратисти съобщиха, че са намерили едната от "черните" кутии със записи на бордовата информация.

Още по темата

Самолетът на Малайзийските авиолинии, който се разби в Украйна, е преминал технически преглед по-рано този месец, никакви проблеми не са били установени, съобщиха междувременно от авиокомпанията. В комюнике на Malaysia Airlines се посочва, че „последният технически преглед е извършен на 11 юли 2014 г.“. „Самолетът е бил признат за изправен“, се посочва в документа. Следващият технически преглед на самолета, който е бил в експлоатация от 17 години, е бил планиран за 27 август, пише Интерфакс.

Спасителни работници, полицаи и дори миньори, които не са на смяна, претърсват тази сутрин района на катастрофата на самолета в Източна Украйна, при която загинаха 298 души, съобщи Асошиейтед прес. Те търсят тела и отломки.

Журналист на АП лично видял тела и човешки останки, разпръснати по полето край село Розсипне, на около 4 км от мястото на катастрофата.

До момента са открити 121 тела, съобщи днес пресслужбата на украинската Държавна служба по извънредните ситуации, цитирана от ИТАР-ТАСС. В спасително-издирвателните работи участват 95 души и 18 единици техника.

Причината за катастрофата засега остава неясна, пише БТА.

Американски разузнавателни служби твърдят, че самолетът е бил свален от ракета "земя-въздух", но все още се опитват да открият кой е изстрелял ракетата.

Двете страни в украинския конфликт взаимно се обвиняват за свалянето на самолета, посочва БНР. Опълчението в Източна Украйна заяви, че няма на въоръжение зенитни комплекси "Бук". Шефът на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко съобщи за прихванати от украинското разузнаване телефонни разговори между служители на руското военно разузнаване, в които се признава, че сепаратистите са свалили пътнически самолет.

По информация на руското министерство на отбраната в района на катастрофата на малайзийския самолет се намират подразделения на въоръжените сили на Украйна, които са въоръжени със зенитни комплекси от типа "Бук-М1". Освен това в небето над Донецка област постоянно има бойни самолети на украинските военновъздушните сили, оборудвани с различни типове ракети, казаха в руското министерство. Оттам допълват, че средствата за противовъздушна отбрана на Русия  в граничните с Украйна райони вчера не са работили.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руския тероризъм няма гранци!Света трябва да реагира срещу топ терориста кремълското недоносено недоразумение!
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 40 - Верно ли е че в австралия живеят 13-те на-отровни змии и паяци в света и си ходят по къщите на хората и докато спиш някоя може да те ухапе по пиш*ата и да ти секне лайфстайла за няколко секунди?
32
8
 
23
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Виждам, че много фенове на Фашингтон са се включили в коментарите. За тяхно сведение, ясно се вижда, че файлът с посоченият запис, на който се позовават официалните власти в Киев е създаден часове ПРЕДИ катастрофата. Излиза, че всичко е добре планирано, ама лошо изпълнено!А, и няма как ракета от "Бук М1" да да нанесе такова поражение на Боинг 777. Тя е за малки самолети (около 15 метра дължина), каквито са масовите изтребители и щурмови самолети.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете в гугъл "*** САЩ" и ще ви излязат информации за *** от Русия, САЩ и т.н.Не заблуждавайте хората!Нямате и=никаква инф. кои са тези хора, как действат и защо ...
30
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забележете колко са жалки антируските ***, 29-ти коментар е цитирал изказването на Главния прокурор на Украйна, че сепаратистите не разполагат с такива ракети, а те му наблъскали минуси... Папата ли трябва да ви го каже не разбирам?
29
6
 
29
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Украйнците са свалили самолета с цел провокация на съжаление от страна на САЩ, НАТО, ЕС и др. подобни. Просто, защото украйнците знаят, че войната срещу Русия отдавна са я загубили.Дори вчера някакъв техен министър ли, секретар ли, писал във vkontakte, че това е агресия от страна на Русия и иска помощ от НАТО, САЩ и ЕС.Та, така. Освен това падащ самолет не пада вертикално надолу заради скоростта по хоризонтала, т.е. е свален не на 60км от границата, а по-назад.
28
3
 
32
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Ай стига сте повтаряли като някаква заучена мантра комунизъм та комунизъм когато стане дума за Русия, къв комунизъм ви гони в съвременна Русия бе? Че те руснаците са по върли капиталисти и от западно европейците, не че това е нещо добро.Ама нали казваха че социализма бил преход към комунизма е тогава ако искате да видите нещо подобно на комунисти отивайте в Швеция или Норвегия, те ти там го има истинския социализъм.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 40 И това ли е целта на живота ти? един ден като умреш ...това ли ще си споняш хубавите плажове на австралия ...който за аборигените са като за мен витоша ! ...и ще кажеш аз постигнах нещо в този живот ...изцапурках се в три океана ....
26
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямали ЗРК "БУК"... преди 15-20 дена заплашваха че са получили и че ще свалят украинските самолети, сега изведнъж нямали... ПВО на Украйна няма защо да стреля - отцепниците нямат авиация (все още). Естествено в такава "*** война" версията за провокация (дай го гръмнем и да накиснем другите) - винаги е възможна..
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не стига, че сезона на Морето е слаб, и такива катастрофи ще повлияят още по-зле!
24
11
 
19
 
! Отговори
Малоумен преди 9 години
"средствата за противовъздушна отбрана на Русия в граничните с Украйна райони вчера не са работили."Пълни глупости. Това е все едно да ми кажат- "вчера патрулните групи по границата не са били на работа".
23
1
 
17
 
! Отговори
Някой преди 9 години
До HitmanНема страшно Българите ще ги има, такива като тебе НЕ!
22
3
 
39
 
! Отговори
El Che преди 9 години
В никакъв случай не одобрявам имперската политика на Русия (както и тази на САЩ), но в такива случай винаги трябва човек да си задава един елементарен въпрос: кой има интерес ? Руснаците нямат никакъв интерес да свалят европейски граждански самолет. За сметка на това, украйнците имат интерес. Веднага ще обвиняват Русия в тероризъм с цел пропокиране на още по-враждебно обществено мнение срещу Москва. Пак казвам, не съм фен на Путин, нито на Кремъл нито на никой. Просто разсъждавам обективно.
21
25
 
17
 
! Отговори
Адам Смит преди 9 години
Русия трябва да обяви война на Малайзия - техен самолет се е блъснал в мирнолетяща зенитна ракета на про-руските сепаратисти.
20
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските партизани са действали при самозащита на семействата си срещу бомбите на Киев. Основната вина е на САЩ и Украйна които почнаха войната, не спряха полетите и снабдяват с оръжие украинските фашисти да избиват руснаци.
19
4
 
41
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
По траекторията на зенитната ракета свалила самолета,която е засечена от американските военни,може да се изчисли мястото на...изстрелването.Щом още не са го...казали,значи не е в интерес на проукраинската майдановска...коалиция.
18
7
 
32
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Спрете се малко с тоя комунизъм.Това е идеология измислена от Запада, за да се унищожи Царска Русия!Няма идеологии в гнусните дела от последните години.Има Добро и Зло. Има хора, които искат Мир и хора, които искат война.Единствените идеологии днес, опасни за света, са "ПЕЧАЛБАРСТВО И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ" и "ИСЛУМСКИ ХАЛИФАТ"...
17
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Киев. Сепаратистите не са завземали украински зенитно-ракетни комплекси, заяви в интервю за в. Украинска правда главният прокурор на източноевропейската държава Виталий Ярема.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24--------За тези *** ли става на въпрос?
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18---------Тогава САЩ щяха да направят 3-та световна война.Там онези дето държат злаото и не дават даже да го видиш, имат бункери и не им пука за останалите.