Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип

Бунтовниците пък се безпокоят за хуманитарната обстановка в района
Обновена: 19 юли 2014 20:45 | 19 юли 2014 16:45, Веселина Йорданова
592
Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип
Снимка: Ройтерс

Украйна разполага с необорими доказателства, че екипът, оперирал с ракетната система, с която според Киев е свален малайзийският самолет, е от руски граждани и те трябва да бъдат разпитани, заяви шефът на украинското контраразузнаване, цитиран от Ройтерс.

"Имаме необорими доказателства, че този терористичен акт е извършен с помощта на Руската федерация. Знаем категорично, че екипът на тази система е бил от руски граждани", каза на пресконференция Виталий Найда.

Още по темата
Той настоя Русия да предаде на Украйна имената на хората от екипа, за да може Киев да ги разпита, посочва Ройтерс.

Бунтовниците в Източна Украйна не са докосвали мястото, където се разби малайзийския самолет, но се безпокоят за хуманитарната обстановка там заради разлагащите се в топлото време тела, заяви сепаратисткият лидер Александър Бородай, цитиран от Ройтерс.

Запазваме си правото, ако забавянето продължи, да започнем да откарваме телата. Молим Руската федерация да ни помогне с този проблем и да изпрати експерти, каза Бородай, премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

На пресконференция той каза, че не знае защо на мястото още няма експерти. "Това може би е защото Украйна или украинските власти не са заинтересовани от обективно разследване", отбеляза той.

Бородай каза, че черните кутии на сваления самолет не са намерени, а също че няма разговори за създаване на зона за сигурност на местопроизшествието.

Междувременно малайзийските авиолинии обявиха, че ще възстановят стойността на билетите на пътници, които решат да откажат пътуването с техните самолети. Това важи и за пътници, закупили билети без възможност за отказ от пътуване и възстановяване на сумата, съобщи ДПА.

В добавка "Малейжа еърлайнс" обяви, че в периода 18 - 24 юли няма да начислява такси за пререзервация на билети , които се отнасят до пътувания от 18 юли до 31 декември.

Малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак потвърди, че негова роднина е била на борда да разбилия се самолет, предаде Ройтерс. В съобщение в социалната мрежа "Туитър" Разак изрази съпричастие към близките на жертвите и допълни, че 83-годишната Сити Амира е била сред 44-те малайзийски граждани на борда.

"Малейжа еърлайнс" няма непосредствени планове да транспортира близките на 298-те души, загинали при катастрофата на полет MH17 в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на компанията съобщи, че близките на жертвите са в Амстердам и за тях се полагат необходимите грижи, а екип на "Малейжа еърлайнс", включително служители по сигурността оценяват ситуацията на мястото на катастрофата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
423: хората са качили снимки в интернет,на които ясно се вижда,че ракетата е пробила външната обвивка на самолета на осколъчен принцип,което е типично за ракети въздух -въздух.Дай си имейла да ти ги пратя снимките.
339
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преса,това е пропаганда,обикновена пропаганда ,която използва един вероятно истински нещастен случай и да,хората вярват на пресата си,както аз вярвах на времето на социалистическата преса.Винаги казвам,че Западна Европа е тръгнала натам ,откъдето соцблока се връщаме.Човешката природа е лесна за манипулиране,но никога хората не са имали полза от това.Жалко,но явно човечеството е късопаметно и му трябват трагедии за да се измъкне от илюзиите в които комфортно живее.
338
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западното общество няма бъдеще и за това не са им виновни руснаците,просто са прекалено алчни.
337
1
 
21
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Както винаги наглите фашисти и куклуводите от САЩ имали доказателства само на думи,колкото Садам имаше ядрено оръжие.Тази страна на злото и уродливите хохли са си голям тандем.Само,че хохли вас ви убиват,а дивидентите ще оберат другите(е и някой ваш олигарх)
336
16
 
1
 
! Отговори
Пресата преди 9 години
ТЕЛЕГРАФ-Руските бандити убиха тези,които обичахме.ДЕЙЛИ МЕЙЛ-Путинци убиха моя син...Шведската преса-Това е свидетелство срещу Путин...Холандската-Убийци....
335
1
 
18
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Получовеците, които финaнсирaхa Aл Нусрa и ССA и други детеубийци в Сирия, с перо от държaвния си бюджет, моля, не зaповядвaм, дa не отвaрят кенефите, коити нaричaт свои усти!
334
10
 
0
 
! Отговори
маца, преди 9 години
спирам да драскам,отивам да чета ЗАПАДНАТА ПРЕСА.Някой бе казал-Спориш ли с *** и ти ставаш такъв.Затова спори си сам.
333
6
 
2
 
! Отговори
Кво става преди 9 години
Западната преса на първите страници- ,,ракетите на Путин'',Жертвите на Путин'',,Това свидетелства срешу Русия'',,Путинчев уби сина ми и снимка на покойното кърмаче'',.......Утре ще ги има заглавията и снимките и в българските вестници.
332
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каца, много са ти несвързани изреченията и изобщо няма завършена мисъл. Почети и се пообразовай малко повече, иначе няма никакъв смисъл да драскаш тук.
331
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък аз имам неоспорими доказателства ,че Порошенко е по-голям терорист и от бин Ладен.
330
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има едни мада
329
0
 
2
 
! Отговори
до Мишо преди 9 години
Мишка,никой не живее в миналото,но ЕДИН ДРЕВЕН МЪДРЕЦ Е КАЗАЛ-,,КОЙТО НЕ ПОЗНАВА МИНАЛОТО,НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ НАСТОЯЩЕТО И ВИДИ В БЪДЕЩЕТО''........Дано го разбереш,но дълбоко се съмнявам.
328
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙ ПРИТЕЖАВА ПРОТИВОРАКЕТЕН ЩИТ?АМЕРИКА И РУСИЯ!!РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАСЕЧЕ ПУСК НА РАКЕТА НА 60 КМ.ОТ НЕЙНАТА ТЕРИТОРИЯ ИЛИ АМЕРИКА НЕ МОЖЕ ДА ЗАСЕЧЕ ПУСК НА ТАКАВА КЪДЕТО И ДА Е ПО СВЕТА ДОРИ ДА Е ОТ МОБИЛНА УСТАНОВКА?!!!А никой нищо не представя като доказателство!!ЗАЩО??ЗАЩОТО ПРОСТО РАКЕТА НЕ Е ИМАЛО!!НЕ Е БИЛА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ НАЗЕМНА УСТАНОВКА!!ИНАЧЕ,И ДВЕТЕ СИЛИ до сега щяха да се на*т ОТ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО!!Спътници-шпиони талибан с оръжие откриват на земята,ТУК ГОВОРИМ ЗА ПУСК НА РАКЕТА!
327
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
401, айде отивай да си легнеш с белорускинята и спри да смърдиш, че ни писва от теб вече!
326
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха,ха,ха!Всичко,което купиха американците в БГ го фалираха.Мъчно ми е за АЕЦ Козлодуй,защото и нея я чака същото.Смешни сте ми американофилите,на какво се надявате?Всичко в БГ се продаде.Няма какво повече да лапате,милички,освен европари.Е,като направят АЕЦ Козлодуй гробище за радиоактивни отпадъци ще капе някой цент,ама слабо,
325
6
 
1
 
! Отговори
КАЦА ДО МАЦА преди 9 години
И какво има Путин общо с Русия в миналото или с Достаевски и Лермонтов,и Пушкин?Да не би това,че неговея Учител Блан-Ленин избил цялото царско семейство и разрушил храмовете в половина Русия?И защо носят на Парада на победата Сталин,изтребил волжските БЪЛГАРИ?
324
1
 
9
 
! Отговори
хахо преди 9 години
399, наивник безкраен, че те американците ръководат всичките действия в Украйна, а тази хиена Хилъри да не искаш да си признае, че това е тяхно дело! ха-ха-ха! Почеркът им е един и същи навсякъде!
323
10
 
2
 
! Отговори
ДО СЛАВА УКРАIНА преди 9 години
Вчера една БЕЛОРУСКИНЯ ме НАКЪРКА,писала-//Путин,ти се глупав,запомни,този народ не ще се даде,той ще те ПОБЕДИ''.Браво на БЕЛОРУСКИНЯТА.БРАВО И НА ВАС СМЕЛИ И СЪРЦАТИ УКРАИНЦИ.Вие ще ПОБЕДИТЕ,ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ ЗА ВАС.
322
3
 
16
 
! Отговори
маца преди 9 години
до 391, да има доста българи, които обичат Русия, както се появиха и много такива, които просто не искат да разберат простата истина, че каквито и да са били интересите на Русия в миналото, в крайна сметка благодарение на това я има България като такава днес.
321
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е украинците да повторят атаката срещу руската територия и руските войски да отцепат Донецка и Луганска области ,че да се свършва.