Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип

Бунтовниците пък се безпокоят за хуманитарната обстановка в района
Обновена: 19 юли 2014 20:45 | 19 юли 2014 16:45, Веселина Йорданова
592
Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип
Снимка: Ройтерс

Украйна разполага с необорими доказателства, че екипът, оперирал с ракетната система, с която според Киев е свален малайзийският самолет, е от руски граждани и те трябва да бъдат разпитани, заяви шефът на украинското контраразузнаване, цитиран от Ройтерс.

"Имаме необорими доказателства, че този терористичен акт е извършен с помощта на Руската федерация. Знаем категорично, че екипът на тази система е бил от руски граждани", каза на пресконференция Виталий Найда.

Още по темата
Той настоя Русия да предаде на Украйна имената на хората от екипа, за да може Киев да ги разпита, посочва Ройтерс.

Бунтовниците в Източна Украйна не са докосвали мястото, където се разби малайзийския самолет, но се безпокоят за хуманитарната обстановка там заради разлагащите се в топлото време тела, заяви сепаратисткият лидер Александър Бородай, цитиран от Ройтерс.

Запазваме си правото, ако забавянето продължи, да започнем да откарваме телата. Молим Руската федерация да ни помогне с този проблем и да изпрати експерти, каза Бородай, премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

На пресконференция той каза, че не знае защо на мястото още няма експерти. "Това може би е защото Украйна или украинските власти не са заинтересовани от обективно разследване", отбеляза той.

Бородай каза, че черните кутии на сваления самолет не са намерени, а също че няма разговори за създаване на зона за сигурност на местопроизшествието.

Междувременно малайзийските авиолинии обявиха, че ще възстановят стойността на билетите на пътници, които решат да откажат пътуването с техните самолети. Това важи и за пътници, закупили билети без възможност за отказ от пътуване и възстановяване на сумата, съобщи ДПА.

В добавка "Малейжа еърлайнс" обяви, че в периода 18 - 24 юли няма да начислява такси за пререзервация на билети , които се отнасят до пътувания от 18 юли до 31 декември.

Малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак потвърди, че негова роднина е била на борда да разбилия се самолет, предаде Ройтерс. В съобщение в социалната мрежа "Туитър" Разак изрази съпричастие към близките на жертвите и допълни, че 83-годишната Сити Амира е била сред 44-те малайзийски граждани на борда.

"Малейжа еърлайнс" няма непосредствени планове да транспортира близките на 298-те души, загинали при катастрофата на полет MH17 в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на компанията съобщи, че близките на жертвите са в Амстердам и за тях се полагат необходимите грижи, а екип на "Малейжа еърлайнс", включително служители по сигурността оценяват ситуацията на мястото на катастрофата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 465 И ПОДОБНИ- НИСЪК ИНТЕЛЕКТ И ЛИЧНИ СМЕТКИ СА НАЛИЦЕ ПРИ ВАС...КИЕВ Е ПРЕДОСТАВИЛ ВЪЗДУШ.КОРИДОР НАД ТЕРИТОРИЯ КЪДЕТО ИМА БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ. ЗАЩО? С КАКВА ЦЕЛ? АМЕРИКА НЯМА ДА СЕ СПРЕ ПРЕД НИЩО ЗА ДА ПОСТИГНЕ ЦЕЛТА СИ. ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ И НАЙ-ВЕЧЕ СТРОГО СЕКРЕТНО...БАРЕМ И НА ВАС ДА ВИ ПРОСВЕТНЕ...
379
19
 
3
 
! Отговори
SS преди 9 години
Вън от Украйна алкохолизирани гадове
378
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 463 Да си беше останал под робството на султана а? Ама то не е късно!
377
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като гледам как избиват собсвените си сънародници преставям си как са освободили България през 1878 , явно не е било освобождение а окупация на България
376
3
 
35
 
! Отговори
Петър преди 9 години
България никога не трябва да ратифицира споразуменито за асоциация с Украйна,не трябва да допускаме некачествените им стоки до българския пазар. И до ден днешен заради аварията в Чернобил радиацията във всички изделия ,произведени в Украйна е няколко пъти по-висока от аналогичните такива произведени на друго място.И в Европа никой няма да купува отровните им храни,а ще идват само в най-бедните държави.Всеки,който е работил с украинци знае,че на тях не може да им се вярва-лъжат,крадат и мамят
375
1
 
27
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Както инама доказателства, че снайперистите на Майдан са наети от Янукович. После се оказа съвсем друга работата...
374
0
 
10
 
! Отговори
Stoqn преди 9 години
Zlite ezici govorqt, che tozi plan ( za svalqneto na samoleta ) e izgotven v CRU i saglasuvan s ukrainski voenni ot vunshnoto razusnavane. Cel; 1. komprometirane na Russia pred sveta i nai veche pred Evropa,vlizane na voenni specialisti na NATO v teritorii na Ucraina, montirane na voenni saorajeniq ( nabliudatelni i napadatelni) v blizost do ruskata granica, potushavane na opulchenskite dvijeniq v istochna Ukraina za da se usigori dostup do shistoviq gas tam.Purviq malaiski samol.- trenirovka
373
2
 
41
 
! Отговори
мими преди 9 години
Голяма атака срещу Русия отвсякъде ,като трън в очите е на всички ,каквото стане все руснаците виновни. Толкова е несериозно държавници на велики държави да дрънкат глупости и недоказани твърдения ,само и само да обвинят Русия , че в един момент олекват и става ясно ,че това е манипулация и пропаганда .
372
3
 
29
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Нищо нямат,те и 2001 година имаха и лъгаха дълго. Лъжат,крадат и мамят-хохлите друго не умеят-99% от казаното от хунтата е лъжа.
371
3
 
43
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 9 години
ЕДИНСТВЕНИТЕ,НА КОИТО ТРАГЕДИЯТА Е ИЗГОДНА СА КЪРВАВИЯ ПЕТЪР И ФАШИСТКАТА ХУНТА В КИЕВ . СПОРЕД МЕН ТЕ СА ОРГАНИЗИРАЛИ СВАЛЯНЕТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ СПЕЦ СЛУЖБИ.СЕГА ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ОТРИЧАТ И ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ОТГОВОРНОСТА,КАКТО ГО ПРАВИХА И ПРЕЗ 2001 ГОДИНА КОГАТО СВАЛИХА ТУ 154.И С КАКВИ ОЧИ КРАДЛИВИТЕ И ЛЪЖЛИВИ ХОХЛИ ЩЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ ПРИЕТИ В ЕС И НАТО-ЧЕ ТЕ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ИЗБИХА ПО НАЙ-БРУТАЛЕН НАЧИН НЯКОЛКО ХИЛЯДИ НЕВИННИ ЦИВИЛНИ.МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЗА ФАШИСТИТЕ
370
2
 
36
 
! Отговори
eyrrty преди 9 години
Най удобно е за Обама да се свали самолет с холандци и кви ли не европейци ,да се каже че е Русия и цяла европа да ги намрази и настрои срещу тях мнооого удобно .
369
2
 
28
 
! Отговори
10? преди 9 години
8. Може ли Киев да коментира съобщенията в социалните мрежи на испанския авиодиспечер, работещ в Украйна, че сваленият Boeing е бил съпровождан от два украински самолета?9. Защо Службата за сигурност на Украйна започна да обработва записите от разговорите на украинските диспечери с екипажа на Boeing и данните от украинските радари без присъствието на международни представители? 10. Как са отчетени уроците от предходната аналогична кататрофа с руския Ту-154 над Черно море? Тогава ръководството на Украйна до последния момент отричаше причастността на украинските въоръжени към тази траге
368
2
 
25
 
! Отговори
10? преди 9 години
1. Украинските власти мгновенно определиха кой е виновен за трагедията и това, разбира се, по тяхно мнение са опълченците. Върху какво се основават тези изводи? 5. Ще бъдат ли предоставени на международна комисия данни от средствата за обективен контрол за движението на самолетите от ВВС на Украйна в деня на трагедията?6. Защо украинските диспечери са допуснали отклонение на самолета на север, в посока на т.нар. антитерористична операция, която официален Киев провежда срещу народа в югоизточната част от своята страната?7. Защо не е било затворено напълно за граждански самолети въз
367
2
 
21
 
! Отговори
10 ? преди 9 години
1. Украинските власти мгновенно определиха кой е виновен за трагедията и това, разбира се, по тяхно мнение са опълченците. Върху какво се основават тези изводи? 2. Може ли Киев официално да огласи всички детайли от използването на системите "Бук" и най-вече защо тези системи са на позиции там след като опълченците нямат самолети? 3. Какви са причините за бездействието на украинските власти по сформирането на международна комисия и кога тя ще започне да действа? Това очаква международната общност.4. Готови ли са представителите на въоръжените сили на Украйна да представят на междун
366
3
 
25
 
! Отговори
велики сме преди 9 години
Украйна имала неопровержими доказателства и всички те са предоставени от близкорозположената до трагедията USA
365
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ествествено ако сте гледали филмите по NG за самолетните катастрофи какво правят черните кутий май имаше една подобна серия с свален самолет която даваха и тогава черните кутий не помогнаха те служат само кога е била последната комуникация с централата и екипажа
364
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как разбирате, че в Москва е студено? - Комунистите си държат ръцете не в чужди, а в собствените джобове, за да ги стоплят.
363
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все едно слушам нацистите за Райхстага! Същата фашистка хунта са бандеровците превратаджий от Западна Украйна!
362
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип."Ами аз не очаквам те да кажат, ние го свалихме. Друго интересно нещо е как имат доказателства след като дори разследване не е започнало. Може би баба Ванга са питали, но дори тя не е между нас. Бързо се учат да лъжат по американската система.
361
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците освен празни предположения и вой на умряло друго нямат.Истинският убиец на самолета са хората пренасочили полета над този район.Интерес от катастрофата имат дори и хора които нямат нищо общо с Украйна.Само си помислете след двата случая на тази авиокомпания какво ще се случи с акциите и?А кой е натиснал копчето-РЛС на САЩ и Русия знаят отдавна.(всъщност тук може да се спекулира доста поради причината че и двете страни имат военни части в обкръжение на противника).