Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип

Бунтовниците пък се безпокоят за хуманитарната обстановка в района
Обновена: 19 юли 2014 20:45 | 19 юли 2014 16:45, Веселина Йорданова
592
Украйна имала доказателства, че Боингът е свален от руски екип
Снимка: Ройтерс

Украйна разполага с необорими доказателства, че екипът, оперирал с ракетната система, с която според Киев е свален малайзийският самолет, е от руски граждани и те трябва да бъдат разпитани, заяви шефът на украинското контраразузнаване, цитиран от Ройтерс.

"Имаме необорими доказателства, че този терористичен акт е извършен с помощта на Руската федерация. Знаем категорично, че екипът на тази система е бил от руски граждани", каза на пресконференция Виталий Найда.

Още по темата
Той настоя Русия да предаде на Украйна имената на хората от екипа, за да може Киев да ги разпита, посочва Ройтерс.

Бунтовниците в Източна Украйна не са докосвали мястото, където се разби малайзийския самолет, но се безпокоят за хуманитарната обстановка там заради разлагащите се в топлото време тела, заяви сепаратисткият лидер Александър Бородай, цитиран от Ройтерс.

Запазваме си правото, ако забавянето продължи, да започнем да откарваме телата. Молим Руската федерация да ни помогне с този проблем и да изпрати експерти, каза Бородай, премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

На пресконференция той каза, че не знае защо на мястото още няма експерти. "Това може би е защото Украйна или украинските власти не са заинтересовани от обективно разследване", отбеляза той.

Бородай каза, че черните кутии на сваления самолет не са намерени, а също че няма разговори за създаване на зона за сигурност на местопроизшествието.

Междувременно малайзийските авиолинии обявиха, че ще възстановят стойността на билетите на пътници, които решат да откажат пътуването с техните самолети. Това важи и за пътници, закупили билети без възможност за отказ от пътуване и възстановяване на сумата, съобщи ДПА.

В добавка "Малейжа еърлайнс" обяви, че в периода 18 - 24 юли няма да начислява такси за пререзервация на билети , които се отнасят до пътувания от 18 юли до 31 декември.

Малайзийският премиер Мохамад Наджиб Разак потвърди, че негова роднина е била на борда да разбилия се самолет, предаде Ройтерс. В съобщение в социалната мрежа "Туитър" Разак изрази съпричастие към близките на жертвите и допълни, че 83-годишната Сити Амира е била сред 44-те малайзийски граждани на борда.

"Малейжа еърлайнс" няма непосредствени планове да транспортира близките на 298-те души, загинали при катастрофата на полет MH17 в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на компанията съобщи, че близките на жертвите са в Амстердам и за тях се полагат необходимите грижи, а екип на "Малейжа еърлайнс", включително служители по сигурността оценяват ситуацията на мястото на катастрофата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


592
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е Украйна и пуделите,които я управляват ДА СИ СЕДНАТ НА Е...ИЯ ***!!!!
319
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ANTONOV ot MINISTERSTVOTO PO OTBRANA na RUSIA PITA-ZASHTO KIEV E RAZPOLOJILA RAKETNI EDINICI V RAIONA SLED KATO BUNTOVNICITA NIAMAT SAMOLETI. ?
318
2
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До Радио ЕреванСтига глупости, стига че е смешно. Стига живя в миналото или си толкова задръстен че не виждаш какво се случва по света или часовника ти е с 50 години назад? Защо САЩ има право да финансира напълно открито сирийските бунтовници и т.н.............................!?
317
9
 
4
 
! Отговори
един по-долу преди 9 години
акал ли, писал ли,ял ли?БЪЛГАРИТЕ обичали русия.Че то ПЪРВИЯ ЛЕГИОНЕР -РАДЕЦКИ ЗАЩО ГИ Е МРАЗИЛ?Че ПЪРВИЯ АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА,защо е щял да режи кунките на предателите БЪЛГАРИЯ,в полза на русия,че ЗАХАРИ СТОЯНОВ какво пише в Записки по Българските въстания,а какво пише апостола СТОЯН ЗАИМОВ във Записки от Терсханата,а Стефан Стамболов.В БЪЛГАРИЯ живеят едни същество-безгъчестомозъчни русофили,наливат си бетон в кратуните,но няма да прочетат БЪЛГАРСКИТЕ АПОСТОЛИ за бъдещата Империя на ЗЛОТО.
316
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За кое друго нещо става въпрос? За международно право може би?Има ли разумен човек,който да не е наясно,че съвременното законодателство е пълно с пропуски и се прилага протекция спрямо една от спорещите страни?Защо когато става дума за Израел е едно ,а за Русия друго,да не говорим за Сирия?
315
2
 
10
 
! Отговори
стрела преди 9 години
386 - да бе, разпрвяй ги на старата ми шапка! Нали гледах и не само аз, всичко директно от други телевизии, зверствата са на вашия десен сектор и други бандеровци с развети знамена, но ще дойде и за тях видовден! А да си въобразявате, че Русия ще изчезне - просто сте зомбита!
314
5
 
11
 
! Отговори
ла преди 9 години
384, защо Русия да е за трибунал, а САЩ, които отдавна плачат за такъв, не са?
313
7
 
5
 
! Отговори
Слава Украiнi преди 9 години
До стрелаNie, ukraincite nikoga ne sme izvar6vali tezi prestaplenia. Tova go praviat rusnacite. Zatova rusia triabva da iz4ezne.
312
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 383:дори да си прав,кой е насочил самолета към район на активни бойни действия като ръководството на въздухоплаването в Украйна е забранило граждански полети над АТО 10 дни преди инцидента?
311
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много българи също така обичат и Украйна.Тя също е дала много жертви за нашето освобождение.Но тук става въпрос за нещо друго,нещо за което Русия не е права и дори е за трибунал.
310
9
 
7
 
! Отговори
Радио Ереван преди 9 години
За какво служат руските танкове-Ами за братски посещения в ,,нашите'' страни-Унгария,Чехословакия.Афганистан,Чечня,Дегестан,Украйна .....А ракетите,а ракетите,и с тях ли посещавате ,,братските'' страни.-С тях само сваляме вражески самолети-южнокорейски,полски,малайски,....
309
3
 
15
 
! Отговори
стрела преди 9 години
Слава на Украйна - вие сте толкова злобни русофоби, раждате се без никква гънка. Кой разтрелваше, палеше,изребваше най зверски хората в Одеса, Мариупол, кой продължава да обстрелва граждански обектии и да убива жени, деца, болни и ранени в другите градове на изток? "Сепаратистите" ли настъпват към вас в Киев или обратното?
308
4
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЦИТЕ преди 9 години
ПРЕЗИРАТ Путлера,така му казват от ,,обич''.
307
4
 
5
 
! Отговори
Гьобелс пита лавров преди 9 години
Абе ти що толкова лъжеш,бе колега?-Ми,щото в Задунайска губерния имаме българоруснацопутинци дето лъжат повече от мен и отидох да им дам заповеди как да го правят най-добре.
306
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма БЪЛГАРИН който да не обича Русия , но много БЪЛГАРИ презират вече украйна.
305
2
 
6
 
! Отговори
aтaкист преди 9 години
До Слава УкраiнiМи избивaйте ги де, дос3гa все мaйки делa цивилни сгрaди и с3лa унищожaвaтеЩо тaкa беИ не ми говори тривиaлности и генерaлизaциОтговори нa въпросa кaквa е ползaрa, чу ли бе чaршaв?
304
0
 
2
 
! Отговори
до 373 преди 9 години
Ама Путин не е ли бил в самолета???
303
6
 
3
 
! Отговори
русофилите преди 9 години
ги раждат само с една гънка,оная дет разделя дирника им на две.Затова,,ИДТРЕБВАТ,УБИВАТ,КОЛЯТ,РАЗСТРЕЛВАТ'',както турчин не е клал БЪЛГАРИТЕ.СЛАВА НА УКРАЙНА.
302
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако пък се окаже , че наистина са опитвали да свалят самолета на Путин хохлите , заслужават да бъдат натикани в Полша и да се приключва с измислената държава Украйна.
301
4
 
3
 
! Отговори
кит преди 9 години
364 ти си точно много болен мозък! Никога повечи бандеровци, власовци и подобна фашистка *** като десния сектор!