Сепаратистите отнесоха всички тела от сваления MH17

Спасителите работели под натиск, не се знае къде са труповете
Обновена: 20 юли 2014 17:39 | 20 юли 2014 13:26, Александър Попов
239
Сепаратистите отнесоха всички тела от сваления MH17
Снимка: Reuters

Сепаратистките бунтовници са изнесли всички 196 тела, открити от спасителите на мястото на катастрофата на  малайзийския пътнически самолет в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на украинските спасителни служби.
 
Журналисти от агенцията видели двама проруски бунтовници да товарят тела в чували на камиони на мястото на катастрофата вчера, след което ги откарали в неизвестна посока. Тази сутрин, според агенцията, не се виждат тела на мястото на катастрофата и спасителите претърсват полето само за части от тела. Наоколо не се виждали и въоръжени сепаратисти.

Още по темата

Кореспондент на АФП потвърди от мястото на падането на самолета, че не се вижда нито един труп, и че сепаратистите, които охранявали мястото, изглежда са си заминали.

Говорителката на украинската служба за извънредни ситуации Наталия Бистро заяви днес за Асошиейтед прес, че спасителите в територията, контролирана от бунтовниците, работят под натиск и са били принудени да предадат телата на въоръжените сепаратисти.

"Къде ги отнесоха - не знаем", казва тя.

Железничари, цитирани от Ройтерс, съобщиха днес, че тела от мястото на катастрофата са били натоварени на хладилни жп вагони на гарата в град Торез, на 15 км разстояние. Очевидец видял пет сиви вагона на гарата, поне един от които явно бил с включено, работещо охлаждане.

"Товареха нещо и ни казаха да изчакаме", разказва очевидецът.

"Това са трупове. Докараха ги през нощта", казал пред Ройтерс дежурен служител от гарата на Торез. По думите му
вагоните щели да бъдат траспортирани в посока на Иловайск - град още по на изток към границата с Русия.

По-рано днес бе съобщено, че украинското правителство и проруските сепаратисти са постигнали предварително споразумение за отстраняването на телата от мястото на катастрофата.
 
Вицепремиерът Володимир Гройсман потвърди, че тленните останки ще бъдат складирани в железопътни хладилни вагони. Те трябва да бъдат откарани в лаборатория в Харков, на повече от 250 км от мястото, извън територията под контрола на бунтовнците, предаде ДПА.

По думите му в района близо до село Храбове има около 900 бунтовници.

Информациите за разлагащите се тела под горещото лятно слънце дни наред предизвикаха възмущение по целия свят, особено в Холандия, откъдето са повечето от половината жертви, припомня Асошиейтед прес.

Агенцията цитира думите на украинския спасител Александър Пилюшни на мястото на катастрофата, който претърсва за телесни останки днес в района на Храбове, че вчера на бунтовниците отнело няколко часа докато откарат телата. Той и колегите му нямали избор, освен да ги предадат.

"Те са въоръжени, а ние - не. Дойдоха, натовариха телата на камиони и ги откараха нанякъде", разказва той.
Спасителите не могат да обяснят какво е станало с останалите 102 тела на загинали, които още не са открити.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долна пропаганда! Да оставят телата на 30-градусовите жеги ли бе мама ви манипулаторска!
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз изобщо не знам защо ги наричат "проруски сепаратисти " а не както си е правилно и трябва "руски терористи". Очевидно страха от червената *** още не може да пусне българските медии.
87
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
123, ами тогава американците да ни предложат по-евтин газ, петрол и оръжие от руските. Такива предложения няма до този момент. Единствено за шистовия газ, но първо да го пробват из Западна Европа, да видим как работи там, та после и при нас - защо да сме експериментална лаборатория?
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 120Ей Гъщерче , Брежнев ако е казвал че имаме петрол на голяма дълбочина, то трябва сам да се прецаква. Какъв петрол имаме под себе си на 10 км дълбочина бе ***? Сателитните снимки от преди 10 години доказват само фаз край район Галата и то в Черно Море.Много си жалък в опитите си за манипулация.
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довечера по Нова ще кажат, че "сеаратистите" и "терористите" са изяли телата
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Склонен съм да повярвам, че самолетът е свален случайно от руските сепаратисти. Самата Русия няма интерес да сваля граждански самолет. Но 100% е сигурно, че руските сепаратисти са го свалили и сега се опитват да потулят случая. А Русия, ако наистина ги подпомага, също има голяма вина...
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България не е колония на Америка а колония на Русия. Ако бяхме американска колония сега щеше да е пълно с петролни компании от запада и щеше да се добива шистов газ. Да ама не. Газ получаваме от Русия , Лукоил си е руска фирма с техен петрол , АЕЦ козлодуй работи с руско гориво. Управляват ни синовете на червените *** от БКП и слуги на КГБ. Всичките завършили в Москва и кредитни милионери. Използваме руско оръжие в армията която облъчва населението със съветско психотронно оръжие от базите.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 120Проблема е друг: Ти си скапан манипулатор където никъде някога Брежнев не е казвал че сме имали петрол на дфадена си дълбочина.Жалък ***!
81
5
 
2
 
! Отговори
зъбчо преди 9 години
Добре де всичко е ясно.Руснаците са виновни.Да вземат малко С -4 жертвите на руския тероризъм да го качат на два руски самолета по 300 руски пътници и да свалят и те.Ще се уравни работата.Москва не вярва на сълзи....да я накараме да плаче тогава.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТервелПоради, каква причина Путин да идва до помийната яма наричана България, да те вади от *** и да те праща в Сибир ??? Живей си незначителния живот и не се меси на големите хора . Яж, пии, секс, някое заведение, някоя почивка и толкова ти бил живота, с теб, без теб .-------шшшш, помийната яма се нарича русия ясно ли е ?
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждам тук има , които сериозно мислят че в България се живее добре като колония на Америка и на запада, икономиката се развива, България произвежда и изнася стоки на запад, народа живее щаствливо и богато, купуваме си нови коли и живота ни е уреден и щастлив. Не е вярно, че мизерсвама, че сме заляти със западни стоки които съсипват икономиката ни, не е вярно че купуваме старите им коли и работим за 400 евро заплата на запатни фирми.
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 109По-добре казано- здраве му кажи. Браво човече.
77
5
 
6
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
До умен гущер 80"Добре че три държави са ни буферни и сме далеч от тия диваци -Румъния,Молдова и Украйна. Иначе досега *** да ни е окупирал и изселил всички нас в Сибир"Поради, каква причина Путин да идва до помийната яма наричана България, да те вади от *** и да те праща в Сибир ??? Живей си незначителния живот и не се меси на големите хора . Яж, пии, секс, някое заведение, някоя почивка и толкова ти бил живота, с теб, без теб .
76
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"СССР се разпадна!!! Ти още си живееш в СССР!!!!"Да вярно се разпадна, но обявената победа от Рейгън над Русия не се състоя - къде е Русия сега и къде са краварите и ЕС. Запада и Америка загиват, а Евразийският Съюз е бъдещето. А ти ще изгниеш до края на живота си като ратай на западните компании живеейеки мизерно и бедно в *** където ще ти подхвърлят кока кола, смартфони и стари западни коли. Разликата между свинята в *** и теб обаче е, че свинята не трябва да работи за помията.
75
3
 
0
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до Ники преди 9 години
От мен + за сатирата:)! Ама повечето кратуни тук ще те разберат буквално:)! То това да не е текст на гергана или аазъс:)!
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ники.Факт е когато е доказано.Дай доказателства.
73
10
 
6
 
! Отговори
Ники Красимиров преди 9 години
Очевидно е, че самолетът е свален по нареждане на комунистическият диктатор Путин - факт! Ето защо трябва да подкрепим нашите братя освободители американците които ни освободиха от 5 десетилетно руско робство и ни дадоха демокрацията да пием кока кола, да ходим на макдоналдс и да си купуваме смартфони и маркови дънки и сега да живеем богато като западняци и не мизерстваме както преди 89та при руското робство. Ние българите подкрепяме братска Америка в борбата и срещу общия ни враг Русия.
72
4
 
4
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
В нета е пълно със сведения, че боинга е превозвал трупове! Най-вероятно цру пак са се ос...ли! Агентите им са велики само в холивудските бълвочи! Колкото да статията тук, ситуацията много ми прилича на 'обективното' обсъждане на темата в нова Тв! Там бяха поканени р.кънев, е.сугарев, г.марков и още няколко подобни сатанистки ***!
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре няма да се заяждам.Само кажи сак сме платили.Колко сме платили.Давай.
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 25 години се видя, че нищо не става! Икономиката беше съсипана, основните отрасли и прiродни ресурси на България сега са в ръцете на чужди компании. Ставаме все по бедни, съсипаната ни икономиката никога няма да изплува поставена наравно с развитата икономика на запада - България е депо за евтина работна ръка и пазар за свръхпроизводството на запада. Ние сме причислени към третия свят и там ще ни държат. Сега това очаква и украинците които се оказват по-глупави и от нас българите.