НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна

363 украински войници са убити от април, 1434 са ранени
Обновена: 30 юли 2014 20:02 | 30 юли 2014 19:50,
267
НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна
Снимка: архив Reuters

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
12
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
160 Тая мантра само вие руските *** я дъвчете като ...ха, ха Света знае истината- руски терористи, пратени в Свободна Украйна от путин и ООД ето му- раша!
106
0
 
9
 
! Отговори
надпис преди 9 години
Надпис на украински танк: Драги украинци, драги сънародници, вие и вашите деца ще бъдете убити с финансирането и с любезното съдействие на Европейския Съвет, на Нато, на Цру и на Държавния департамент на Сащ!
105
0
 
17
 
! Отговори
Поп Андрей преди 9 години
Смърт за НАТО!СМЪРТ ЗА USA!Анатема за вас, врагове на България и Православието!
104
0
 
12
 
! Отговори
бойци за освобождени преди 9 години
Не са сепаратисти, а са бойци за освобождение от фашистката хунта в Киев! Не е правителство на Украйна, а е фашистка хунта, дошла на власт чрез въоръжен преврат.
103
13
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Ако има война жална ви майка на вас руските ***
102
0
 
10
 
! Отговори
проруска преди 9 години
А колко мирни жители уби кървавия Петър, а? Що не пишите? Руснаците нямат войски до границата, пък и да имат те си защитават целостта на държавата. Искат хуманитарен коридор за да приемат емигранти, включително и украинци. Платени драскачи. На всички им стана ясно какви убийци са Америка и ЕС, само нашите "независими"журналисти си затварят очите и запушват ушите. Бъдете по- обективни и дайте информация как се избиват деца, жени, старци. ***.
101
0
 
11
 
! Отговори
от живи участници преди 9 години
Бившият адвокат на Юлия Тимошенко, Сергей Власенко, търгува с човешки органи, взети от още живи участници в сраженията. В търговията участват още директорът на СБУ Валентин Наливайченко, командирът на фашисткия отряд "Донбасс" Семьон Семенченко и украинската лекарка с германски паспорт Олга Вибер! Част от заработените пари се използват за финансиране на бандюгите от "Правый сектор". Наливайченко е агент на Цру от преди 10 години. Цру е най-голямата терористична организация в света.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Многониковия европидал се разквичал във форума :DНа кой му пука.....
99
14
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 152 Обикновени руски ЛЪЖИ, зверствата са руски патент- Катин избитите наши полски Братя!
98
0
 
3
 
! Отговори
Почвайте се преди 9 години
ясно е че се иска трета световна война от една страна томахавки-шести фолот . Ф-22 ракети и всичко останало ..... ами Русия що не отговори всички искат война да почва и да се свършва.Почваити се да видим кой кого .... смеели.....
97
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до до (91Не ти ли се струва че съюза м/у Китай и РФ ще е като м/у САЩ и ЕС,първите командват а вторите слушат.Както янките командорят европеците,така и китайците ще действат руснаците.Много интересно ще стане.
96
12
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Абе тия руски мърльовци за кви се имат бе, д,,ба и подчовеците, Европа за такова поведение през 30- те години на миналия век щеше да ги сгази като въшки! Да не обсъждат Европейската политика, а тяхната си- убийствата в Украйна.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Вие българо турците от герб ли сте за сащ
94
17
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Ние българите сме със Сащ и ЕС
93
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
putin napravi tejuk jivota na horata ot Izto4na Ukraina .Otmustenieto na edno djudje.
92
12
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До убийци--139;Колко убиха руските разбойници в ЧЕЧНЯ. Колко ЖЕНИ И ДЕЦА. Жертвите на комунизма са около 200 милиона. Не се правете на ХУМАНИСТИ. ПО--големи убийци от вас няма.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
poredni laji na amerikancite - te stanaha tolkova mnogo che ako nekoy den kajat istina nikoy nyama da im povyarva.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Меркель ЖЕСТКО при ВСЕХ отчитали за ПРОПАГАНДУ и ФАШИЗМ !Путин 2014 СЕГОДНЯ!" - гледайте това клипче в youtube!
89
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Леле че народ 140За Топол-ите не знам но ракетите от БУК много ги бива във реална военна обстановка,ако не беше пънически Боинга свален от сепаратистите,това си е добро попадение да уцелиш самолет на цели 10 000м височина си е яко.
88
0
 
2
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
В грешка са 12 003 са трима имаше в тоалетната........:)