НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна

363 украински войници са убити от април, 1434 са ранени
Обновена: 30 юли 2014 20:02 | 30 юли 2014 19:50,
267
НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна
Снимка: архив Reuters

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Димитър--133; По време на Съветската инвазия в Афганистан руските жертви са над 15 000 а българските са 73. Това го пише Ген. Лебед и Игор Бунич.
86
6
 
2
 
! Отговори
Путлер преди 9 години
До Леле че народнема пари за тополи, всичко опукахме за групови WC-та в Сочи
85
2
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 137 Тогава ще има голямо сеене на ТОПОЛи Първи ще е Обонго,че белия му дом,трябва да се залеси с ТОПОЛи А следващи са Брюксел,той Рогозин им обеща де
84
0
 
14
 
! Отговори
убийци преди 9 години
От април до днес армията на фашисткия режим в Куев, заедно с нацистите от "Правый сектор" са убили 1129 мирни жители и са ранили 3442 деца, жени и възрастни мъже.
83
9
 
1
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До циника--131; Не е верно. С Русия имаме сключен ВОЕНЕН ДОГОВОР в 1902 г.съглсно който нашата войска е поставена на подчинение на руското командване, а на Фердинанд е даден ЧИН ГЕНЕРАЛ от РУСКАТА АРМИЯ.Заради него наши воени участват 1905 г в Далечния изток,а цариза Елеонора е Н--К на САНИТАРЕН ВЛАК.Русия наруши договора и застана на страната на Сърбия и Гърция. Тя насъска Румъния и и постри 3 понтона . Русия пусна Турция до днешната и граница. Тя има вина за клането на трак.българи.
82
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само томахавки и 6-ти флот могат ад налеят акъл в главата на сибирските варвари
81
1
 
12
 
! Отговори
***** преди 9 години
По последни данни ,пилот на су 25(украински е признал .че е изстрелял откос по самолета с бордовата картечница."Вархайт фюр дойчланд"
80
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей троловете много са налазили форумите, а не са им блокиали дебитните и кредитни карти във ВТБ :)))
79
1
 
15
 
! Отговори
циника преди 9 години
и като се възмущаваш от Москва си спомни кой беше единствен на Парижката конференция от 1947 г. на страната на България и благодаретние на кого не само запазихме всичките си довоенни територии, но и се оказахме единствената победена във ВСВ държава, която излезе с по-голяма от довоенната си територия, тъй като запазихме и Южна Добруджа.Хайде, сети се какво би станало ако онова прасе с пурата-Чърчил беше надделял над Сталин на дипломатическия фронт.
78
1
 
3
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До циника--120; Дрезден е включен в списъка за бомбардиране по искане на Ген. АНТОНОВ,като голям ЖП център.Жертвите са 25 000 души. Другото е пропаганда на ГЬОБЕЛС.Защо не споменавате полша,която беше срината ,За това има вина и Сталин ,който спря настъплението за да могат немците да избият въстаниците ,които бяха от АРМИЯ КРАЙОВА.Ами Ломдон .Освен бомбите към него бяха изстреляни над 3 400 ФАУ-1 и 2.
77
1
 
8
 
! Отговори
циника преди 9 години
Освен това дза не забравяме, че на кого да принадлежат земите отвъд линията Охрид-Крива паланка по предварителна договореност се предвижда арбитраж на руския цар.Тези отсам линията се е предвиждало да бъдат за нас.Вместо да се изчака арбитража както е по договореност, нашите маниакални политици тръгват на война - Междусъюзническата. Естествено всичко отива по дяволите!Нашите не са разбрали,че с една война не може да обединиш всичките си етнически територии-дори Германия на Бисмарк не успява!
76
0
 
11
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До FMCОпитаха се да ни отровят, мамицето им. Още не бяхме в НАТО, но и Варшавски договор нямаше вече през 1991 година. Как да им вярваш на тия хора, след като и приятеля си са готови да отровят? Мислите ли, че ще се спрат пред нещо?
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАРДОН 124
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
125 но НО подплатена с 1млн килотона :)
73
1
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
112,БКП и тук си подбирал факти,както ти е угодно.Има Макгахан,но има и Юго,Достоевски,Тургенев и пр.,които оказват огровмно влияние върху световното обществено мнение. Колкото до Балканските войни основната вина всички на Балканите да са против нас сме самите ние и мегаломанската амбиция на Фердинанд да влезе в Константинопол и да реализира Симеонова България.Естествено,че всички ще се обърнат против нас.
72
1
 
8
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До БКПА, не аз и още десетина човека видяхме преди 23 години и сухо мляко от американската армия за Българската (народна) армия. През нощта едва не умряхме. Подуха ни се коремите, а до *** не можехме да отидем. Добре, че бяхме в един военен санатаориум, та имаше дежурен лекар. С бусколизинче и дървени въглища ни оправи, но на сутринта под терасите само повръщано. Лично аз повръщах няколко пъти. Това са хубавите ми спомени от помощите на американската армия за българската :)
71
16
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 години
Русия оценява ЕС.Да паднеш от смях.ВБП само на Великобритания,Франция,Германия и Италия е над 13 000 000 000 долара,а на Путинова Русия малко над 2 500 000 000 долара.Путинова Русия заема ,,престижното'' 8 место в класацията...Ама,Путин е ,,велик'',де .И щял да си го премести в другия крачол,според полуруските полубългари...Другари,пей сърце,другари.
70
1
 
8
 
! Отговори
циника преди 9 години
Щатите изпаднали в потрес от мощния напредък на съветската армия мятат максимално бързо атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, за да не би япончетата да се "объркат" и да капитулират пред Москва.
69
1
 
4
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Анонимен--112; Преди 22.06.41 г. Русия има на границата срещу Хитлер 225 дивизии,а Хитлер има 190 дивизии.
68
1
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
90, БКП, естествено, че най-големите битки са на Източния фронт, така че няма нищо чудно, че и сблъсъкът при Дубно също е между Германия и СССР. В същото време смелите англоамериканци сриват болници и училища в Дрезден.Не знам дали Сталин се е молил като "***" на Щатите, но знаем как Щатите се молят на Сталин след капитулацията на Германия, Съветите да се включат на помощ срещу Япония.Знаем също как Червената армия заедно с монголската изриват японската.