НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна

363 украински войници са убити от април, 1434 са ранени
Обновена: 30 юли 2014 20:02 | 30 юли 2014 19:50,
267
НАТО преброи над 12 000 руски войски и оръжия до Украйна
Снимка: архив Reuters

Броят на руските войски и оръжия край границата с Украйна расте и вече е "доста над 12 000 души". Това  заяви в Прищина военният командващ на НАТО генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс, съобщи БТА.

Още по темата
"Следим придвижването на оборудването от централния военен окръг на Русия към района на Ростов, където то се сглобява и се изпраща към границата", каза Брийдлав след посещение при натовски войски в Косово.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко съобщи, цитиран от ИТАР-ТАСС, че от началото на военната операция в Източна Украйна са убити 363 украински войници, а 1434 са ранени. През последното денонощие в зоната на операцията е убит един украински войник, а 11 са ранени.

ИТАР-ТАСС припомня, че военната операция на украинската армия започна на 11 април, а правителството планираше тя да приключи до 1 юли.

Франс прес пък предаде, че руското министерство на външните работи е осъдило "антируските санкции", обявени вчера от Европейския съюз заради поведението  на Русия във връзка с кризата в Украйна. Външното министерство на Русия е обвинило ЕС в провеждане на "диктувана от Вашингтон политика".

"Сегашната политика на ЕС вече не се основава на проверени факти, а се диктува от Вашингтон", се казва в съобщението. В позицията се допълва, че антируските санкции свидетелстват "за неспособността на ЕС да изпълнява самостоятелна роля в световните дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
11
 
! Отговори
Насранник преди 9 години
До БранникАбе ей, *** ***, що не вземеш багажчето си и не отидеш в Украйна доброволец? А? Ти въобще не си хващал в живота си пушка бе, еврогей...***...
126
0
 
10
 
! Отговори
до Бранник преди 9 години
Сега ще ти кажа нещо, но не го казвай на никого.Никога с поляците не сме били "братя" нито ще бъдем. Поляците мразят православието, защото са католици.В бандата на полковник Сенклер, която върлува в Южна България и с която се разправя русофилът и велик български патриот Капитан Петко Войвода има група от поляци. Да, точно така, поляци, които избиват българи! Самият полковник Станислас Сенклер е с полски произход.
125
1
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Още една укр. част е попаднала в засада Около Шахтъорск укр. 25 бригада е попаднала в обкръжение Айде да им е честито новото котле
124
4
 
5
 
! Отговори
Калчо Калев преди 9 години
Много кал се лее тук ,дружно хората на Тони Кутев шляпат тук.
123
12
 
1
 
! Отговори
АнтиСССР преди 9 години
Лично за мен *** са едно стъпало по нагоре от русофилите. Все пак хлебарката притежава някакъв интелект за разлика от облъчения untermensch.
122
11
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Точно русия е виновна- нейни войски тъпчат Украинската земя (ВСЕ ОЩЕ!), а не обратното! Украйна БРАНИ СВОБОДАТА СИ в тая руска война!
121
2
 
11
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Украински изверги, човечеството трябва да знае за издевателствата им! През Втората световна не е имало такива извращения, казват очевидци. За всичко това някой трябва да понесе вина, но със сигурност това не е Русия.
120
6
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до FMCРазбрано поляка е бил груб с теб, оправяй се братчеТ:)))))))))
119
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 171Няма как руснаците да се опъват на КИтай защото от Запад ги дебне НАТО.Те си избраха за съюзник китайците и сега ще си сърбат попарата>Китай ще ги опитоми.Но все пак руснаците имат още избор Запада или Китай .
118
5
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
ха, ха "невежа", то си е комплимент когато го казва руски кон с капаци...
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бранник, ти си голям невежа!!!
116
0
 
14
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До БранникКакви братя са поляците бе пич? И аз мислех така, докато не се сприятелих с един техен представител. Знаеш ли колко мразят българите? Това са католически фанатици, което е почти толкова лошо, колкото протестантските сектанти.
115
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
169 Всичко друга сте но не Българофили, тъкмо ОБРАТНОТО- русофилитици! То е по- лошо от туркофили дори!
114
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 153Няма да стане точно така.От начало руснаците ще се опъват на своя съюзник Китай,както Меркел се опъваше на Обама,и после чак руснаците ще клекнат пред Китай,както вчера клекнаха от ЕС и пуснаха нови санкции с/у РФ.Всеки се опитва да се измъкне от по голямия съюзник ,но няма начин,той си го е избрал.
113
0
 
9
 
! Отговори
Елцин преди 9 години
Ами че това е граница, трябва да има войска... Преди 25 години толкова войници граничари България имаше струпани на южната си граница, а тогава бежанци не влизаха! А Колко е южната граница на България, колко е Ураинско - Руската!
112
0
 
8
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До БранникЯ го преведи, че ние българофилите не разбираме ингилизки. Или по-добре недей. Не ни интересуват мненията на предатели.
111
13
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
164 Поляците са наши Братя по кръв и Оръжие в битката срещу руските ***! Полша е наш Брат от 1443- 44 г.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
110
1
 
12
 
! Отговори
Изверги преди 9 години
Ако човек се осмели да разгледа в youtube и в независимите медии кадри и снимки от извращенията и зверствата на украинци...те тези са по-зле и от нацистите!Убити майки с деца! Убити старци! Убити ученици! Истински зверове!Очевидно е, че медиите у нас са под контрол. Например днес.бг никога не са пускали материал за зверствата на украинците. Никога!
109
12
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Петма русофилитика си правят оргия във форума- жалка история, ще има пеналтийс мадафакърс!
108
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Поп Андрей 161Дедо попе тролиш ли,тролиш ли...блажиш ли блажиш ли..??