Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: украйнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOKAZANO !Nai - vurlite turkofili do 1878 g , stavat nai-vurlite rusofili sled osvobojdenieto. Furnadjiiski lopati ili strahlivci , koe ot dvete?
77
2
 
26
 
! Отговори
Хага преди 9 години
Порошенко подъл престъпник предай се веднага на трибунала в Хага!Порошенко = Пол Пот
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПеченегНямаме нищо против славянското единство, но за да напишеш това, сигурно си душевно болен...
75
18
 
5
 
! Отговори
ауслендър преди 9 години
До братята заблудени привърженици на Путин-в тоя сайт стигнах до извода , че повечето активисти са близки съратници на Атака и Болен Маймунов... И след като плюете Украинците вземете и проверете колко такива са загинали за освобождението на България, естествено зад тях са били руските фрицове...АЛЕЛУЯ ДРЪЖДТЕ МЕ ЗА ****!!!
74
2
 
13
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До АнонименМакедония и България са едно това че някой му е скимнало да цепи България необвинявай СССР виждаш и сега македония се правят по святи от нас,а днешна Русия е в пъти по силна от СССР
73
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Separatizum v Ukraina nqma , tova si e Ruska agresiq .Tova e ISTINATA , drugari.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Печенегзвучиш повече като сърбин който си иска югославия от колкото българин.
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vanko84Затва СЕСЕСЕРЕ направиха Македония и имаха планове да ни направят тяхна република нали ??
70
7
 
2
 
! Отговори
Печенег преди 9 години
Всеки ден руснаци и украинци скрепяват с кръв, с реки от кръв СЛАВЯНСКОТО И ПРАВОСЛАВНО ЕДИНСТВО!Нека да крепне и да се утвърждава това единство!
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vanko84"и човека сега реже глави,кой е терорист"..........Рапърът Абдел-Маджед Абдел Бари, наричан "хип-хоп джихадистът" от Мейда Вейл, западен Лондон, е основният заподозрян за екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоули..........Смърт на фашисти и джихадисти!!!!!!
68
3
 
16
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До СТОМАНОВти знаеш ли само СССР са искали да продължи да съществува България а запада искаха да ни изтрият от картата
67
3
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 9 години
Къде е ООН? Къде е международното правосъдие? Защо се допуска фашизираните изверги на киевската хунта да избиват мирни жители в източна Украйна? Докога ще се позволява на тези убийци да използват опорната точка, че видите ли, това било станало, защото мирните мирните жители били ползвани като жив щит (което си е най-нагла лъжа)? Докога диктаторът военнопрестъпник Порошенко ще избива народа в Украйна, ползвайки се с протекцията на западните държави?
66
4
 
4
 
! Отговори
ауслендър преди 9 години
Много ви са промити мозъците събратя мои, за това ще страдаме во веки веков...И когато споменавате Левски и Ботев, че и Караджата се замислете те за какво са се борели- за единна и самостоятелна държава!!! Има и такива държави, ако има и такива който ще опонират...!!!
65
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 115Абе ти така ли не разбра кой свали самолета? Ужас!!! Колко нещастие има по този свят!Самолета е свален от обичаната ти Америка и киевската хунта. Но номера им не мина. Само такива , като теб могат да вярват в обратното.
64
1
 
21
 
! Отговори
Вече не смешен ВИЦ преди 9 години
София, 1989г. митинг, демонстрация- всички крещят:-"ДЕМОКРАЦИЯ", "ДЕМОКРАЦИЯ"...Добре, обаче един дядка на по-задните редове крещи:-"МЕНСТРУАЦИЯ", "МЕНСТРУАЦИЯ"...Ядосал се един от протестиращите, отишъл и го сръгал в ребрата и казал:-Дядка, не се бъркай, бре! Не е тази думата, за която протестираме!!!Стареца отговорил:-Карай да върви, бе момче! Важното е КРЪВ да се ЛЕЕ...
63
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, подкрепяйте Шмъркел и Педрошенко, нека трепят цели семейства. Днес трепят в Украйна, утре ще дойдат да ви трепят и тук ;)И не - не е нормално да обстрелваш цивилни с артилерия, каквото и да ми говорите.
62
0
 
19
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименбате ти бойко да пасе гейберасите на поляната и да ги събира с пръчка нали е овчар на гейберите
61
3
 
19
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
А, фрау меркеЛ, как се "изходи" по въпроса за " демократичните снаряди". Или още не е получила разрешение къде и какво да говори. Харесваше ми като политик, но взе да дава "фира" напоследък.
60
1
 
16
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Бранникпробвай да видим кой кой е а момиченце играеш си огъня ,украйнска *** си ти
59
0
 
15
 
! Отговори
Война преди 9 години
за пазари,за пари,това е истината,американците няма на кого да продават,с европейците -същото,ама какво да се прави на всякъде средната класа е смачкана,АЛЧНОСТТА не води до нищо,само алчните се заблуждават и леят кръв