Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Множество снаряди паднали върху жилищни блокове
Обновена: 23 авг 2014 21:45 | 23 авг 2014 20:39, Веселина Йорданова
326
Семейство е загинало при артилерийски обстрел на Донецк

Най-малко трима мирни жители - баща, майка и тяхната дъщеря, според техните съседи, са били убити при обстрела на източната част на украинския град Донецк, бастион на проруските сепаратисти, предаде Франс прес.

В града, който имаше 1 милион души население преди началото на конфликта, днес тътенът на бомбардировките се чуваше през целия ден, като следобед те бяха особено ожесточени, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието. Гъст черен дим се издигал над квартал Калинински в източната част на града.

Още по темата
Множество артилерийски снаряди паднали върху жилищни блокове. До стълбището лежали телата на мъж и жена. Малко по-далеч, до дървото, се виждало тялото на момиченце, лежащо по гръб, с лице покрито с чаршаф.

Според живеещите в блока става дума за семейство с дъщеря им, която е била на малко над 10 години. По-малката й сестра, ранена в главата, е била транспортирана в болница и състоянието й е неизвестно.

В горещия летен ден семейството било излязло в градинката между блоковете, когато започнали бомбардировките, разказали очевидци.

Те се опитали да се укрият в блока си, когато били покосени от снаряд. Засегнатият квартал е на неколкостотин метра от казармите на батальона "Восток", съставен от руски и украински доброволци, които според местните жители вероятна са били мишена на обстрела.

Призори други двама мирни жители бяха убити при обстрел в Донецк. Това също се случи близо до сграда, окупирана от сепаратистите.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: УкрайнаДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
19
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
взе да ми писва от тея еврогейташки и жени с мустаци,разни шваби меркерли барозовци ,юнкерчета и т.н.и тея еврогей атлантици,бараки обами бин ладини,керита, байдановци и тем подобни ,лондон отгледали терорист,и човека сега реже глави,кой е терорист питам я помислете.Велика е България и е силна и може да е европа,ако не са продажните ни *** в парламента,знаете ли наградиха дънди прешъс за най голям износител на злато от България,швейцария може да сме
57
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO NQKAKAV SI:A VOLEN EFENDI E OSHTE PO DOLEN!!!
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 96.Взаключение една баята еб.я за американските ***
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АминПисна ти да четеш глупости, защото пишеш глупости. Не си чети коментарите и няма да се дразним. :)
54
2
 
17
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Бранникей киевски терорист,разцепиха ли украина,и Новоросия ще си вземат Руснаците смърт за киев
53
1
 
24
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
нато.оон,ес,и хамстерика са вредни за светът
52
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТо и на нас ни обещаваха помощи м но получавахме царевица и фасул останал им от войната в Югославия. А всичко другои си плащаме вкл. и вноската в НАТО
51
2
 
13
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До воленсамо Атака
50
1
 
24
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименкиев ,ес, и афганистанска америка,са терористи
49
22
 
3
 
! Отговори
Амин преди 9 години
абе нема ли кой да спре интернета в руското посолство, писна ми да чета глупости
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 64 Бранник написал-,-дето се появи руска *** и свинете налазват-правилно е,свинете са западните гейове,пълно е на Запад с гейове,трети пол си имат.Срещат се двама гейове и единият пита:Как си мръсницо.Вижте русофобите са гейове и искат и русофилите да са такива Да,ама не. СледДве войни донския казак гейовете ще клати пак.
47
0
 
12
 
! Отговори
Социолога преди 9 години
До АнонименТакава е нагласата в обществото, въпреки фалшификатите и антируската пропаганда. И това, о Велики анонимни ***, е не само в България, а и в Европа и в света. Всеки съди по себе си, затова споко, активен си и ще си получиш парите.
46
0
 
25
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
взе да ми писва от тея еврогейташки и жени с мустаци,разни меркерли барозовци ,щнкерчета и т.н.и тея еврогей атлантици,бараки обами бин ладини,керита,и тем подобни ,лондон отгледали терорист,и човека сега реже глави,кой е терорист питам я помислете
45
1
 
8
 
! Отговори
...55 преди 9 години
Европа харчи 1млр евро на ден за нефт и газ.една трета идва ат русия.америка само гледа.затова и южен поток няма да го бьде.няма хора няма сьчувствие....пари има!
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА СНИМКАТА СЕ ВИЖДА ДЕМОКРАЦИЯ В РАЗЦВЕТ,ВЯРНО АНТИХРИСТА ПОДЕМА ПОСЛЕДНА БИТКА,ПРАВОСЛАВИЕТО ЩЕ ПОБЕДИ
43
1
 
22
 
! Отговори
Ив преди 9 години
То направо си е казано в статията. Първо "предаде Франс прес', значи не е източна пропаганда."Според живеещите в блока' - това ли са терористите?"семейството било излязло в градинката между блоковете" - вероятно за да спретне някой атентат срещу Киев? Защитавали били целостта на Украйна - как, като я разрушават ли? Напомнете ми следващия път да си взривя къщата, ако комар ухапе бебето ми! Майната му че бебето е вътре... Мракобесници и страхливци - друго си е да си гърмиш отдалеко и безнаказано.
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахах, какво още чака Путин?Бог да ги прости горките!
41
28
 
3
 
! Отговори
res преди 9 години
Мухльовци, айде спомнете си вашата "велика" пияна Русия колко народ е избила в Кавказ, чеченци, северна осетия, да изборявам ли още...какво сте се разпенили...тогава беше ок, нали? Сега какво правят тея пияни казаци в чужда страна?! Какво майка си търсят там? Само бомби по главата на пияната руска ***!
40
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел - подчинена американска *** ,,, това ли подкрепя запада ??? убийства на деца ???
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
64 коментар е отправн към коментиралия 65 СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ КАК ТРИЯТ МНЕНИЯТАВ МОМЕНТА е 66, а горе пише 83 коментара