България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"

В САЩ пък доволни от спирането на строителството на проекта
Обновена: 4 дек 2014 12:22 | 4 дек 2014 09:07, Александър Попов
301
България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"
Снимка: Булфото

Да му е честита на Европейския съюз засилената зависимост от украинския транзит, заяви в Twitter Алексей Пушков, председател на външнополитическата комисия в Държавната дума, предаде РИА Новости, цитирана от БТА.

Така Пушков коментира отказа на Русия да продължи работата върху проекта "Южен поток", пояснява агенцията.

"България нека се пукне от яд", добавя със задоволство руският парламентарист.

Още по темата

На другия полюс е американският сенатор Джон Маккейн, който изрази задоволство от решението на страната ни да не разреши строителството на планирания от Русия газопровод.

"Радвам се, че нашите приятели в Европа отмениха строителството на газопровода, който трябваше да премине през Европа", казал републиканецът Маккейн пред руския информационен портал Спутник.

Вчера от пресслужбата на сенатора, който по-рано призова българското правителство да се въздържа от сътрудничество с Русия, казаха, че неговите усилия са били успешни.

Маккейн предположи, че Съединените щати може да започнат да доставят природен газ в Европа до 2020 г., за да балансират износа на енергоресурси от Русия.

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди в Брюксел спирането на проекта “Южен поток”. Очаква се той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с председателите на Европейския съвет – Доналд Туск и на европарламента – Мартин Шулц.

Междувременно Русия обяви, че ще води преговори с Австрия, Унгария и Сърбия за това какви ще са следващите ходове след спирането на проекта „Южен поток”. Това става ясно от изказване на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
4
 
! Отговори
Революция преди 9 години
Стига сте обвинявали тоя и оня и сте се делили на русофили русофоби на българи турци и тем подобни. Факт е че проекта беше изгоден за населението а от натиска на американците +Брюксел този проект няма да мине през Бг каквото е нужно за нас се доставя през Украйна но разпределителите на газ в Европа са два Германия и Украйна ние можеше да сме третите и то от голямо значение. Но толкова е продажна тая нация че да се харесаме на ЕС и САЩ си лишихме бъдещето. Те ви запада и ще мълчите БЪЛГАРИ ЮНАЦИ
129
3
 
3
 
! Отговори
Joro преди 9 години
marsh ot BG komunistcheta!
128
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САЩ СА ДОВОЛНИ ОТ ПРОВАЛА НА ВСЕКИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ. ОЧЕВИДНО.
127
4
 
17
 
! Отговори
виктор преди 9 години
Много ми е интересно Унгария и Австрия не са ли членове на ЕС. Защото те дават карт бланш на Южен поток. Маккейн защо не им се скара на тях да спрат газопровода.
126
10
 
5
 
! Отговори
НА ПРАВ ПЪТ СМЕ преди 9 години
МАЙ САМО ПУТИНОВИСТКИТЕ КОМУНИСТИ СЕ ПУКАТ ОТ ЯД :DDDD
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема не е в газопровода, а в цената му и как се строи.А именно с рушвети за сметка на всички данъкоплатци!!!!Руснаците - кисело ли е гроздето ... май да като е далеко.А и нека сме обективни - Русия е в криза и не може да си позволи такъв разход като ЮП, който икономически е неизгоден за тях. Има само политическа стойност.
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешкоpeshko qvno ti si bil kogato sa podpisvali dogovra i nai ve4e si go 4el bravo be !!!!!!!!!!!! na shibanite amerikanci ne im dremi za malka balgariq !!!!!!!!!!!! tapanar
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоЗа първи път чувам че България е достойна страна. Държава ръководена от шайка мафиоти, за какво достойнство ми говориш, освен ако и ти не си част от шайката.
122
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Това този маккейн, който порица Унгария, че овладява съдебната си система и не позволява чужди организации да се месят във вътрешните им работи ли става дума? Той ли ни похвали? Ами... изводът е: Каквото сами си правим, никой не може да ни направи.
121
5
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До TesterТова 400 млн. го каза Путин, а тук май никой не е виждал договорите. Щонов, който беше служебен министър на енергетиката твърди, че печалбите са максимум 60 млн. годишно. Та не знам кой и какви печалби е сънувал и все още сънува. Отделно, че се тегли заем от Русия за 15-20 години и през това време няма да получим транзитни такси. Та като гледам, този гаозпровод щеше да е много "изгоден".
120
3
 
13
 
! Отговори
уха преди 9 години
Чета коментарите и не мога да се начудя как може да гледаме малко подалеч от носа си. Реално на Руснаците хич не им пука за нас-по-простата причинича,че сме непридвидими във всичко. Ние не гледаме как да печелим от транзитни такси и дасме играч за европа за доставките на газ. Пропускаме как бихме извивали ръцете на европа както го превиха укрите. Като 1-ва транзитна страна при това член на евросъюза бихме имали много поголямо влияние от стратигическо и геополитическо положение като доставчик га3
119
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Tester400 млн на година друг път. 30 години без транзитни такси, за да си изплатим дълга към Газпром. Това беше офертата на братушките, даже викат, че била най-готината оферта евър. И Дражко Стойнев така викаше
118
1
 
3
 
! Отговори
Tester преди 9 години
За какво ни е този газопровод? За приходи от 400 милиона на година за държавата? 100% съм сигурен, че дори и проекта да се осъществи ние няма и пукната стотинка да видим (както става със златото и др.). Просто мафията ще стане още по-богата и по-влиятелна... не мерси.
117
7
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Как се търгува с диктатура, която не зачита ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ???? Как може да се разчита на ***, когато той изнудва малка България да променя собствените си закони в негов интерес ??? Как може да се говори за някаква сигурност от инвестиции, когато кремълската диктатура не спазва ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ??? Кой печели, когато НЯМА ПРАВИЛА ???? Ревете , комисионери, ревете , България е малка , но е ДОСТОЙНА СТРАНА !!!
116
12
 
4
 
! Отговори
Горд българин преди 9 години
Гордея се, че България направи така Русия да губи по 40-50 милиарда на година.
115
0
 
15
 
! Отговори
BG преди 9 години
Запомнете! България никога не е била приоритет на Балканите за Русия, а средство за постигане на геополитически цели. Виж, за Сърбия и донякъде Гърция, Русия ще направи и невъзможното за да ги запази в сферата си на влияние (заб.:в исторически план Русия винаги е заставала на позицията на тези две страни срещу България). Друг е въпросът, че за САЩ сме също средство за постигане на цитираните цели. Изводът какъв е? Той се налага сам: политика, която за жалост никой няма да ни позволи да водим....
114
2
 
3
 
! Отговори
До евроатлантик преди 9 години
Маккейн го знаем колко е истински мъж, след тия пет години плен при виетнамците. За политик не ми се говори, защото такива политици има и при нас. Май всичките са такива. А колкото до ТТС, то ще отвори работни места, колкото отвори влизането ни в ес. ТО Е ЗА ПРОДАВАНЕ У НАС И ес НА СТОКИ. А това значи ЗАТВАРЯНЕ У НАС.Е, то не че много са останали де, ама и тези вече няма да ги има. Как може да сте такива ***, просто не е истина!!!Толкова е елементарно, ама за това трябва и акъл!!!
113
2
 
8
 
! Отговори
Газов преди 9 години
До БадемовАз например се отоплявам на газ, ако ти си в каменната ера и се топлиш с дърва си е твой проблем. Недей се изказва като последна инстанция!
112
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо се чудя на някои хора, коментиращи тук. Русия била окупатор, има влияние и т.н. В днешния свят е така, а и винаги е било така. По-силна държава има влияние, къде го няма това? и САЩ са такива и ЕС. Но, от руските проекти поне може да намажем малко, а от САЩ(ЕС) какво? Потупване по рамото и големи думи колко демократичен народ сме, браво! Използват ни както им се иска, без да има нищо в замяна. Колко *** народ има, нямам думи....
111
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО ИСКАМ ДА КАЖА,ЧЕ ТИЯ КОИТО ПСУВАТ "ТИКВАТА"ЧЕ БИЛ ПРОДАЖНИК СА СЪЩО ТАКИВА САМО ОБЕКТА ИМ НА ДУПЕНЕ Е ДРУГ,НА МАСКВА,ТАКА ДЕ Р.ОВЧАРОВ И КОМПАНИЯ ОТКЪДЕ СА МУЛТИМИЛОНЕРИ А ЗАЕДНО С ТЯХ И СИДЕРОВИЯ,А МОЖЕ БИ И ОНАЯ РУСАТА ДЕТО ЛАЕ ПО АЛФА,СИГУРНО И ТЯ ДОСТА Е НАМАЗАЛА ОТ РУСКИТЕ ПАРИ