България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"

В САЩ пък доволни от спирането на строителството на проекта
Обновена: 4 дек 2014 12:22 | 4 дек 2014 09:07, Александър Попов
301
България да се пукне от яд, че остава без "Южен поток"
Снимка: Булфото

Да му е честита на Европейския съюз засилената зависимост от украинския транзит, заяви в Twitter Алексей Пушков, председател на външнополитическата комисия в Държавната дума, предаде РИА Новости, цитирана от БТА.

Така Пушков коментира отказа на Русия да продължи работата върху проекта "Южен поток", пояснява агенцията.

"България нека се пукне от яд", добавя със задоволство руският парламентарист.

Още по темата

На другия полюс е американският сенатор Джон Маккейн, който изрази задоволство от решението на страната ни да не разреши строителството на планирания от Русия газопровод.

"Радвам се, че нашите приятели в Европа отмениха строителството на газопровода, който трябваше да премине през Европа", казал републиканецът Маккейн пред руския информационен портал Спутник.

Вчера от пресслужбата на сенатора, който по-рано призова българското правителство да се въздържа от сътрудничество с Русия, казаха, че неговите усилия са били успешни.

Маккейн предположи, че Съединените щати може да започнат да доставят природен газ в Европа до 2020 г., за да балансират износа на енергоресурси от Русия.

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди в Брюксел спирането на проекта “Южен поток”. Очаква се той разговаря с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с председателите на Европейския съвет – Доналд Туск и на европарламента – Мартин Шулц.

Междувременно Русия обяви, че ще води преговори с Австрия, Унгария и Сърбия за това какви ще са следващите ходове след спирането на проекта „Южен поток”. Това става ясно от изказване на постоянния представител на Русия в ЕС Владимир Чижов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
20
 
11
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
А сега някой има ли съмнение, че русофилите са в НОКДАУН и че Путин и руската рубла губят позиции. Ю.П. през Турция няма да има! Двойно е по скъп, а и с турчин ПАЗАРЛЪК много трудно се прави! Турчина не иска да "транзитира", а да купува и след това той да продава газ!!!!! Това е така, защото Турция може да си го позволи - там никога не е имало БКП(БСП) или АТАКА, които да се НАГЪЗВАТ на Путин!
149
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Борисов сам не знае какъв е. Където повече келепир за себе си вижда, там и отива. Нито рашките, нито западняците му вярват. Така е и с останалата пасмина, която се води политически и бизнес елит в бантустан
148
9
 
6
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
Да ли пък в русия не се пукате от яд, че не ви се получиха нещата, както си мислихте.Колкото до това, че Турция е големия печеливш от този проект, не бързайте да се радвате.Ердоган не е слаб играч, а на Путин може и за втори път да му се окажат грешни сметките.
147
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Има ли съмнения, че еврейската *** трайно се е настанила тука и ще ни изцеди до кокал? Честитоушанко я се поинтересувай кой щеше да ти строй патока. Май е евреин, а :)
146
6
 
11
 
! Отговори
Революция преди 9 години
До Анонимен204Батко ти си спал на мокри весници незнам кой ти е набил това в главата . Цената се определя от разтоянието и транзита която я оскъпяват за германия няма транзит такса тръбата върви директно от Русия за Германия както трябваше да е и в Бг и за всеки кубик преминал транзит се заплаща такса . Докато слушате Русия колко била лоша и Путин какъв диктатор и тиранин от Вашинктон и Брюксел ви го набиха четвъртит за вечни времена и лишихте БГ от бъдеще
145
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 207С такава лумпенска нагласа, че ще дойде един батко от САЩ и ще ни подари ВЕИ-та, ще ни подари много пари ... по същия начин - 50 г. Комунизъм! Същата логика!аха разбрах - абе друго си е да дойде добрия батко Путин!Желязната логика на *** ***.
144
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
Сега има ли съмнения още, че Борисов е американски агент, че протестите бяха купени и нагласени? Има ли съмнения, че еврейската *** трайно се е настанила тука и ще ни изцеди до кокал? Честито.
143
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците потриват доволно ръце - ще дупчат Добруджата за шистов газ и ще има лапачка. Да им е честито!
142
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИЕ СМЕ СИ ПЛАТИЛИ ЗА ГАЗОПРОВОДА ОТ УКРАЙНА!Той отдавна се е изплатил и сега само печелим от преноса.ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ СМЕТКИ не излизат? ЗАЩО ГЕРМАНИЯ ИМА ПО- ДОБРА ЦЕНА на РУСКИЯ ГАЗ? ЗАЩОТО КОРУПЦИЯТА при немците е по-малка!Цената на ЮП беше 1 мил. стана 3 сега клони към 4,както с оградата с Турция-3 ,6,сега 9 мил-изпълнител-човек от БСП, ПУТИН и РУСКИТЕ *** в БГ правят договори в полза на РУСИЯ!РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ се ОТБЛАГОДАРЯВАТ на нашите ПРЕГОВАРЯЩИ във швейцарски банки ,офшорки и т.н
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе да, къде я видя тази статистика 70% от ВЕИ в Германия, а затова си имат северен потик и 17 атомни централи, които уж ще затварят, ама все пак не му е дошло времето окончателно да го решат... Хайде холъм, само ние *** да седим и да се молим, докато някой измисли как да се греем на листопад. За индустрия да не приказваме...ние вече сами се отписахме
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превода на Пушков не е точен. "Болгария может кусать себе локти" не е "България да се пукне от яд". А чети "нека България се сърди на себе си"
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То Мак Кейн ясно, че няма да яде бой,ама за нашите *** май няма гаранции, ча скоро скоро може и да изядът един хубав тупаник и към Хамериката им любима.
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рашистите газ пикаят. Нямат пари да се обръснат - газопроводи ще правят. Сега чакаме да се обади и другия ***, Жириновски, с компетентно мнение.На кривата ракета космоса и пречи :)
137
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пушков,пушките ви ще се пукат от яд защот тая игра е ваша,а не наша,ал ка идем връз ...
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой предложи ефективен начин да се впрегне енергията изхабена при размяната на мнения и квалификации между коментиращите, със сигурност няма да имаме нужда нито от газ, нито от АЕЦ.Трудно ми е да разбера емоцията разменена между участниците, при условие, че едва ли някой от тях е пряко засегнат или облагодетелстван от случилото се (пак без тяхно лично участия). Но явно генът и социалната закваска не могат да стоят мирни и все държат да се изкажат, без значение дали са подготвени или не.
135
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пукам се от яд че няма да имаме Южен Поток след като гледам какво става с Украйна след като дълги години транзитираше най-големите количества газ в света.
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯКОЙ НАИСТИНА СЕ ПУКА ОТ ЯД, НО КОЙ ЛИ Е ТОЙ?...(въпрос с неповишена трудност)
133
0
 
7
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
За домашна работа помисли и върху това:Цяла Европа декларира намерения да намали зависимостта си от руски газ. В Германия супер агресивно се въвеждат ВЕИ източници. На прага сме на революция в геотермалната енергетика.Хайде погледни 10 години напред и дай 100% гаранция, че при гореописаните обстоятелства Южен Поток ще работи на обещания максимум и нашата печалба ще е максимална.Но не случайно договорите са секретни. Никой за нищо гаранция не дава - само иска от нас!
132
0
 
8
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
184, писнало ми е от експерти като теб :)Къде ми сравняваш едно кило ябълки с Южен Поток, бе, младеж. Ти си тотално неадекватен!Едно кило ябълки са едно кило ябълки, а по тръбата може да тече 0 газ или макс. капацитет! Нашата печалба, като страна по транзита се определя от количеството газ, която тече в тръбата. Като няма достатъчно дебит по нея знаеш ли какво се случва с печалбата ни? Ще те оставя сам да си отговориш, макар че не показваш достатъчно голям потенциал за логическа мисъл!
131
3
 
7
 
! Отговори
Unufri преди 9 години
Браво на 174! Най-после да чуя едно неемоционално мнение, което посочва истинските губещи от този проект.Пеевски и Доган се бяха приготвили да заграбят Южен Поток, чрез серия от фирми изпълнители и подизпълнители. Тази комисиона дето Доган я взе за Цанков Камък са джобни пари спрямо намерението му да узурпира ЮП.Големите губещи са Доган и Пеевски, а ако ЮП се строеше, проектът щеше да ги изстреля в небесата. Сега Пеевски е едно вестникарче, а тогава шеше да е олигарх-магнат с огромна власт!