Русия ще доставя въглища на Украйна на ниски цени

Москва се надява, че така ще се реши кризата с тока в Крим
Обновена: 27 дек 2014 09:12 | 27 дек 2014 09:08,
136
Русия ще доставя въглища на Украйна на ниски цени
Снимка: Reuters, архив

Русия реши да достави 500 000 тона въглища на месец на Украйна, за да реши енергийния проблем на своята съседка, заяви руският вицепремиер Дмитрий Козак, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Козак каза в ефира на телевизия "Россия 24", че ако бъде сключено допълнително споразумение, страната му има готовност да достави още 500 000 тона, тоест общо 1 милион.

По думите му това решение е взето по молба на украинското правителство.

Енергоносителите ще бъдат доставяни при преференциални условия - на същите цени, на които се продават на вътрешния пазар в Русия.

Вицепремиерът изрази надежда, че тези доставки ще решат проблема с енергоснабдяването на Крим.

Доставките на ток от Украйна за Крим и Севастопол спряха на 24 декември. Тогава енергийният министър на новата руска република Сергей Егоров заяви, че Крим взема мерки, за да повиши собственото производство на електроенергия, за да осигури ток поне на половината от полуострова и да не бъдат прекъснати мобилните връзки.

Кримският ръководител Сергей Аксьонов пък заяви, че Русия е подписала в понеделник договор с Украйна за транзита на електроенергия на територията на Крим. По думите му, договорът гарантира непрекъснати доставки на електроенергия от Украйна за Крим.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: УкрайнатоквъглищаКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И пак Русия ще помогне на Украйна,а не фалшивия запад,които гледа все да граби и използва!
69
1
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Ало, активен поддържник на присоединяването на Татарстан и Кабарда! Ако това се случи, тогава мюсюлманите от Казан и Кабарда бързо да ви накара да крещя "Аллаху акбар!" Но ако искате това- дерзайте, голям активист! Хайде!
68
0
 
2
 
! Отговори
бб преди 9 години
И май се оказва, че колкото и да реве на чужд гроб, безродника русофоб, няма "да му се получи".Колкото и да пада цената на петрола, бензина никога няма да стане като по Тошово време.Кукиш за русофоба, мамка му!
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СВОБОДА ОТ РАШИЗМА не Осакатения Български от 1947 ДА ЖИВЕ Е ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРСКИ бес расизми ЕЗИКА на АПОСТОЛА и НА ВАЗОВ
66
0
 
7
 
! Отговори
някакъв преди 9 години
Неграмотен казан налази форума
65
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАЗАН и КАБАРДИНО са населени с БЪЛГАРИ от ВЕКОВЕ там не е русия ВЪН окупатора ТАМ Е ИСКОНО БЪЛГАРСКО
64
0
 
13
 
! Отговори
До Даниел преди 9 години
Много долно да ставняваш Крим който от векове е руски, населен с руснаци и ПОДАРЕН заедно с населението преди няколко десетки години от един диктатор на Украина - с Родопите, които са изконно българска земя!Аналогията е по-скоро със западните ни покрайнини, отцепени от БГ миналия век. Там населението е българско и иска в България. А ти все едно да им кажеш НЕ, както казваш НЕ на волята на кримчаните. И даже да ги наречеш "западнопокрайнинци" (подобно на "украинци" понеже такава "нация" няма - има галичани и руснаци и други националности)
63
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В КАЗАН ИМА МНОГО въглишта газ петрол рашистите ги Крадът СВОБОДА вън москала
62
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РАШИСТИ ВЪН от БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЯТ ГЕРОЙТЕ НА КАБАРДИНО свобода ЗА КАЗАН *** ***
61
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОЛО РАЦЕТЕ ОТ КАЗАН там не е РУСИЯ
60
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАЗАН свобода В КАБАРДИНО умират по 90 рашиста на Година
59
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свобода за Казан референдом В Кабардино
58
2
 
18
 
! Отговори
чекист преди 9 години
И още нещо за тези които мислят че вотът в Крим и Севастопол е манипулиран. Нека погледнат в Ютуб Нека погледнат хората изпълнили улици и булеварди...лицата им, усмивките, сълзитеИ нека не сравняваме Родопите с Крим. В Родопите, Косово преобладава малцинствен етнос поради демографски промени. Това са български и сръбски земи. В Крим и Севастопол на практика няма украинци. Представете си утре четете, че Борисов харизал София или друг град на някой от съседите ни!? Това направиха Хрушчов, Елцин
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия е азиятска сатрапия Раковски
56
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руси защо ПРОЛИВАТЕ християнска Кръв ИВАН ВАЗОВ
55
0
 
18
 
! Отговори
чекист преди 9 години
До ДаниелНе си наясно със Севастопол драги. Как да падне косъм от главата на руснак там като украинци там със сигурност са само кмета и семейството му:) Предполагам, че не си наясно, че Севастопол не избираше кмет. Кметът се назначаваше от Киев. Бях там на гости преди 7 години на състудент който имаше голям проблем понеже имаше киносалон. Имаше закон в който всички филми задължително се дублираха на украински/вкл и руските/ Севастополчани не знаят украински и кината там бяха пред фалит.
54
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СВОБОДА ЗА КАЗАН
53
14
 
5
 
! Отговори
Груевица преди 9 години
До Поп ГруюЯвно тоя дето чакаш да ти раздаде патроните е другаря ***, ама не забравяй, че сме член на НАТО и номера с Крим тук няма да мине. Отделно русофилите сте над 60 години, не ви виждам как ще държите хем пушките, хем бастуните :))) И кой ще убивате? Други българи ***, дето не са ви на акъла и не искат Средновековна Русия с диктатор джудже? Типично комунистическо мислене. Добре е, че поне сами знаете, че това са ви само блянове и мокри сънища
52
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който възнамерява да се продаде на ВМИРИСАНИЯ КАЗАШКИ БОТУШ ЩЕ МУ ОДРЕЖА КУНКИТЕ ВАСИЛ ЛЕВСКИ
51
0
 
16
 
! Отговори
чекист преди 9 години
До ГошуИмаше международни наблюдатели и журналисти , включително и от България. Общо взето всички бяха на мнението , че вотът е преминал без сътресения. Там освен българска диаспора има и немска. Искаш да кажеш, че и немците са гласували/при това 100%/ под натиск. Е позволи ми да не мисля така, най малкото защото фрау Меркел щеше да опищи света. Татарите например игнорираха вота и нещо да се случи? Напротив получиха си нотариални актове за парцели и домове за които им съдираха кожите преди